Napisano 26 Sierpień 201014 l Natchniony po zwiedzaniu Turcji, naszkicowałem co nieco :) Plus dorzucam inne dzisiejsze gryzmoły Edytowane 26 Sierpień 201014 l przez Tonic
Napisano 26 Sierpień 201014 l jeśli to ten tonic o którym myślę to już dawno chciałem żebyś sie tu pokazał moar
Napisano 27 Sierpień 201014 l Tak to ten Tonic ;] Fajnie, ze zawitales na maxa, a speedy mocne' jak zwykle.
Napisano 27 Sierpień 201014 l Autor Hehe, aż poczułem się wywołany do tablicy. Dzięki wielkie za miłe słowa ;) @Bedyk - filtry do efektów typowych dla fotografii analogowej w stylu polaroida - aberracje chromatyczne, płytka głębia ostrości, rozmycia oraz winietowanie na rogach, przebarwienia, w szczególności cieni, oraz szumy (tutaj różnie nakładam, albo filtrem, albo zdjęciem, albo teksturą lub pędzlem). Do tego zazwyczaj korzystam z wtyczki do Photoshopa o nazwie Magic Bullet Looks - pierwotnie była to wtyczka programów do efektów specjalnych, ostatnio przeportowali na Photoshopa. Robi w sumie to co Photoshop może, tyle, że prościej, szybciej i wygodniej.
Napisano 28 Sierpień 201014 l Kapitaalne spidy, w ostatnim dostaje troche oczoplasu od tego pedzla robiacego duzo jasnych kropeczek, nieco jednostajnie je rozdziubdzialo po calym obrazku, ale i tak wyglada imponujaco!
Napisano 29 Sierpień 201014 l Autor Fakt, przegiąłem nieco z wyostrzaniem. Będę się uważał :) Dziś rysunek kondolencyjny + trochę cyborgów
Napisano 29 Sierpień 201014 l hehe ten ostatni jest sweet... fajnie, że wrzucasz takie mini stepy, ja np dopiero dzieki Tobie dowiedzialem sie o takiej metodzie tworzenia... pozdro
Napisano 29 Sierpień 201014 l Pierwszy klimatem trochę jak z Mass Effecta :D Niesamowite, że przy takim chaosie kresek, linii, walorów, wszystko jest jasne i oczywiste. Bardzo się podoba :) Moar.
Napisano 29 Sierpień 201014 l Autor Pierwszy klimatem trochę jak z Mass Effecta :D Niesamowite, że przy takim chaosie kresek, linii, walorów, wszystko jest jasne i oczywiste. Bardzo się podoba :) Moar. Co śmieszne, przy uporządkowanym malowaniu, tzn. od zera, częściej się gubię niż przy redukcji kolażów z zdjęć :P Znacznie wygodniej mi się maluje taką techniką - jest więcej wyczucia i kojarzenia. I mniej myślenia :D (To chyba dlatego..) Edytowane 29 Sierpień 201014 l przez Tonic
Napisano 29 Sierpień 201014 l Moim zdaniem każdy powinien spróbować takiego sposobu tworzenia ilustracji, chociażby po to żeby przekonać się na czym to w praktyce polega :) Prace bardzo fajne, chociaż na kilku trochę za jasna paleta jak dla mnie. BTW - Jak to jednak cienka linia dzieli efektowne od efekciarskiego :)
Napisano 29 Sierpień 201014 l Te ostatnie to istny Mullins mix Levente Petterfy. Wszystko fajnie, ale juz tak bylo, a potrafisz po swojemu, i to fajnie ;) Pozdrawiam.
Napisano 30 Sierpień 201014 l Autor SBT77 - efekciarstwo-efektowne -> no risk, no fun, czasem trzeba nieco przeginać, wyćwiczyć i na koniec balansować ;) icecold - ale ja z Mullinsowych szkiców zrobiłem ledwiutko paredziesiąt, a chcę porządnie obyć się z tą techniką. Kolejny styl do arsenału - większa uniwersalność i o jeden składnik więcej do kocioła z technikami :)
Napisano 30 Sierpień 201014 l tonic a wez machnij fotki ktore bierzesz jako baze do tego kolazu- jak one wygladaja-to zupelnie przypadkowe fotosy wybrane ze wzgledu na kolor/material, czy kurde co? bo ciekawi mnie to cholernie;]
Napisano 31 Sierpień 201014 l Autor Skojarzyłem dwie fotki, reszty nie potrafię rozpoznać (: Generalnie nie mam szczególnych wymagań, bo i tak fotki są poddawane ostrej deformacji, ale często wybieram zdjęcia z światłem, półtonami i cieniami (czasami dobieram inne proporcje tych tonów jeśli mam jakiś pomysł na oświetlenie) i paroma kolorami. Może będzie łatwiej, jeśli powiem, żebyś spróbował myśleć o fotografiach jako o hybrydzie palety z płótnem - masz podane na tacy kolory i tony, robisz z nich syf, a następnie próbkujesz go i wycinasz kawałki kolażu (częściej myślę o budowaniu form od zewnątrz niż wewnątrz jak to zwykle robiłem wcześniej)
Napisano 31 Sierpień 201014 l spoko, juz spotkalem sie z podobna technika u pewnegochłopaktóregoksywyzapomniałem ;] robił podobną rzecz, ze wlasnie fotki jakby wrzucał do 'mixera' i wyciągał z nich kolor, czasem wydobywal jakas teksturke czy podbijał jakąś formę... Kurde, nie pamiętam własnie tylko jak sie chłop nazywa, ale jest ostrym kozaczkiem;] tak czy siak dzieki wielkie za odzew;]
Napisano 31 Sierpień 201014 l Autor Coś dla odmiany - pseudokreskówkowy rysunek i portrectik z głowy namalowany pędzlem który przypadkowo znalazłem grzebiąc w zestawie
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Autor Kolejne prace zrobione dla odmiany. Cmentarzysko na prośbę osoby od Tibiopodobnej gry http://www.zsquare.eu/ i jakiś kretyński komiks.
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Autor Kolejny rysunek w trakcie, inspirowany sami-wieci-kim ;) Coś się nie podoba i można poprawić? Wcześniejsze etapy
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Noga potwora, jego lewa ma dziwny skrót. Wydaj mi sie ze powinna wyrastać wyżej... a tak btw japierdziele urodziłeś się w jakiejś azjatyckiej wiosce, bo napierdzielasz tego od groma :D
Napisano 1 Wrzesień 201014 l mam wrazenie ze mieszkasz w jakims pudle 2x2 z tabletem i kompem jedynie... ...no albo urodziles sie w chinskiej wiosce;]
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Aż napisze pierwszego posta :D Mega skok do przodu! tak trzymaj :) Faktycznie widac inspiracje leventep'em i kompozycyjnie mieszasz jak andree wallin :D Bardzo na plus! pzdr
Napisano 1 Wrzesień 201014 l wbrew pozorom ten kretyński komiks ma potencjauuu... świetnie operujesz czernią i bielą jak pewien kapitan zresztą... dobry portret
Napisano 2 Wrzesień 201014 l Autor Komiks kretyński w sensie fabularnym - cyborg sobie biega, natrafia na kogoś i strzela do niego. Na nagrodę literacką raczej nie liczę. Ale dzięki :) 88grzes - Dzięki i witaj na pokładzie :) Coyote - dzięki, poprawię. nicponim - ehe, wakacje są ;) Zresztą nie spędzam dużo czasu przy pracach, jeden szkic zajmuje mi zwykle 30-60 minut, a ten z potworem zabrał może z półtorej godziny. BTW, dodałem wpis do blogu o kanałach RSS - jeśli ktoś regularnie przegląda prace w dużych ilościach, to powinno go to zainteresować. "How to keep feeding yourself with inspirations?" I szkicyk. Zaczynam lubić czarno-białe rysunki, jest więcej myślenia o kompozycji i upraszczaniu plam. Polecam to jako ćwiczenie.
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Autor Na prośbę Coyote'a nagrałem filmik z malowania, 40 minut przyspieszone do 10-ciu. Nie mam pod ręką jpg'a, jutro to dołączę. http://vimeo.com/14750452 EDIT: Dokładam jpg'a Edytowane 7 Wrzesień 201014 l przez Tonic
Napisano 7 Wrzesień 201014 l nagrałem filmik z malowania, Yeeee ;D ! Ostatni jest pro. EDIT: Super filmik, thanks a lot. pozdrawiam Edytowane 7 Wrzesień 201014 l przez Joel
Napisano 7 Wrzesień 201014 l pędzli szafa i powstaje grafa. ale podpatrzyłem kilka patentów z fotoszopa więc repa leci.
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Autor Dzięki. Do poprzedniego filmiku dołożyłem jpg'a. Kolejny filmik http://vimeo.com/14768063 I szkic na digartową bitwę, myślę nad zmianą kadru EDIT: ola-f, faktycznie, mam sporą kolekcję - pamiątka po czasach kiedy to myślałem o pędzlach jako istotnej części w malowaniu :-P W tej chwili korzystam z jakichś 5-8 pędzli.
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Kurcze cinot ale wyprułeś do przodu :) super fajna technika wykonania taka swobodna bez zbędnego kombinowania sam chyba takie luźne art porobie dla zabawy :) A powiedz jak się robi ten trik z liniami i perspektywą co robiłeś ( to kułeczko ) pewnie głupie pytanie ale ja jestem zielony w takich trikach w ps :)
Napisano 7 Wrzesień 201014 l k*rwa Spartha mamy na forum;] ostatnie miazdza, jak ogladam filmik to nie mam pojecia co sie dzieje, kiepski jestem jezeli chodzi o photoshopowe tricki;/