Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zabawki z Koszmarów

Temat autorstwa Thaliona wrzucam na jego prośbę. Sam chwilowo nie mógł tego zrobić. Zwycięzca będzie miał przyjemność poprowadzić setną edycję TSP, więc warto wybrać się do piwnicy i poszukać zdezelowanych lalek. Chociaż może lepiej nie kusić losu...

Regulamin:

* Czas malowania: 1,5 h.

* Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna.

* Prace umieszczamy w tym wątku.

* Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku.

* Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona.

* czas sondy 3 dni.

Nagrody:

* Wybór kolejnego tematu.

* Rekomendacja na stronie głównej serwisu.

* Umieszczenie pracy w galerii.

ZAKOŃCZENIE SESJI: 8.09.2010 godz. 23:59.

SONDA: od 9.09 do 12.09 (3 dni)

Edytowane przez leander

• Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 8,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mellon coraz bardziej pozytywnie dzieje sie w twych pracach.

Drakula, proste a zarazem genialne.

Napisano

Icecold - dzieki wielkie ,cieszy fakt ze sa owoce pracy :)

Fajny konik resh

Napisano

czas się skończył, no to siup!

attachment.php?attachmentid=74292&stc=1&d=1283596990

Edytowane przez MGscape

Napisano

słodkich snów życzy miś uszatek ;]

uszatek3.jpg

Edytowane przez Anomal

Napisano

To nie jest jeszcze to co zgłaszam do bitwy. Póki co to 45 minut nudnej lekcji historii. Muszę to jeszcze zeskanować i odpowiednio w photoshopie oprawić. ( mam nadzieję, że taki WIP nie jest zabroniony podczas SP )

2rfc710.jpg

Napisano

Ja tam jestem młodszy i kojarzę, świetne filmy szczególnie pierwsze. :]

A rysuneczek bardzo fajny, masz mój głos :].

Pozdrawiam Kuba.

Napisano

No to, Omen, pojechales :) Faktycznie demotywator z Ciebie. Te kolory to na walor nakladane byly czy leciales z kolorami od poczatku?

Poki co pozamiatalaes.

Napisano

tr3buh: AND HE LIKED IT! ;]

Nezumi: Z kolorem od poczatku jechalem. Aczkolwiek mam zazwyczaj czarna warstwe w trybie kolor bys prawdzac walor na bierzaco.

Napisano

OmeN2501 - dzieki za odpowiedz. Sklamalbym gdybym powiedzial, ze rozumiem jak uzywasz tej czarnej warstwy ;)

Edytowane przez Nezumi

Napisano

Nezumi: po prostu masz kolorowa warstwe na ktorej rysujesz a nad nia warstwe wypelniona czarnym kolorem w trybie "color", i gdy warstwa jest wlaczona to ta warstwa z kolorem jest czarnobiala a jak jest wylaczona to znowu jest kolorowa, swietny sposob na sprawdzanie co pewien czas waloru.. mam nadzieje ze nie zagmatwalem ;/

Napisano

tr3buh - o, dzieki. Jasne jak slonce. Nie probowalem w ten sposob - kolor to dla mnie koszmar, zawsze nanosze jak juz mam walor, ale wiele rzeczy nie wychodzi tak jak powinno przy takich kolorowankach.

Napisano

ja używałem warstwy hue/saturation... z desaturacją. Jakież było moje zdziwienie kiedy używając warstwy czarnej z parametrem kolor uzyskałem zupełnie różne rezultaty.

Ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć o co chodzi? :)

(przepraszam za off-topa)

Napisano

ja znowu wrzucam czarną warstwę w trybie saturate tak jak to robi feng zhu w sowich tutkach :)

Napisano

Moi rodzice zawsze przedkładali klasykę bajkopisarstwa ponad różne dziwne bajkowe fanaberie. Plastikowe haki (nabyte zdaje się na jakim straganie) - pokłosie zaczytywania się Piotrusiem Panem, zdawały im się idealnymi podarkami dla dwóch małoletnich latorośli płci żeńskiej - do czasu gdy okazało się, że doskonale zastępują broń białą w zadawaniu ran kłutych i szarpanych ... ech ;) wspomnienia. Do diaska z lalkami - haki to był szpan na podwórku.

Błyskawiczna praca - nie mam czasu w tym tygodniu ...

Tak mógł by się zaczynać jakiś horror z Freemanem w roli głównej :)

Pozdr. ;)

Napisano

Bardzo podoba mi sie praca Draculi, bo fajnie ukrył historię :)

Omen też świetnie...

Makkuna...Opowiedz coś jeszcze ze swojego dzieciństwa :D

Napisano

@Leander - piękne!!!

Czas przekroczony o jakieś pół godziny więc poza konkursem...

Wszelkie podobieństwa do istniejących lub fikcyjnych osób/przedmiotów/zdarzeń są czysto przypadkowe :P

Gumow kaczka nigdy nie będzie już tym samym...

zabawka.jpg