mrys Napisano 2 Wrzesień 2010 Napisano 2 Wrzesień 2010 To w zasadzie uzupełnienie do Dustmakera. Tył okładki. Ten sam samolot, tyle że w bardziej portretowym ujęciu. W zasadzie to fragment jest, bo wydawca zażyczył sobie drugiego samolotu lecącego w parze. Mnie się bardziej podoba taki singiel, wiec prezentuje jego a nie wersję drukarską.
KLICEK Napisano 2 Wrzesień 2010 Napisano 2 Wrzesień 2010 kozak ! jest super jak ilustracyjka jechana z reki :) tylko ten nieszczesliwy spec na tylnym czyms dziwnie swieci ;) ale moze tak powinno byc
Hynol Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Super. Bardzo mi się podoba kierunek w którym idziesz i progres w porównaniu z wcześniejszymi rzeczami. Tak trzymać :)
kliment woroszyłow Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Super!.......ale czemu nie double!? :D
dac77 Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 O ten mnie się podoba bo jest z boku i widać sylwetkę. Barwy i ten pył oznaczają że to Afryka Północna?
Houston Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 No pokaż im ten z dwoma samolotami, nie wstydź się ;)
mrys Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 @dac77: Tunezja dokładnie. @Klimek, Houston: ale marudzicie... Ja dam podwójny i znowu usłyszę, że się bardziej podoba :) A niech wam...
bbandi Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Marku teraz mnie przywołałeś:), niezły duet.
kliment woroszyłow Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 @Klimek, Houston: ale marudzicie... Ja dam podwójny i znowu usłyszę, że się bardziej podoba :) A niech wam... Marek, nie chce ci sie sprzeciwiać,......... faktycznie powiemy ze bardziej nam sie podoba :D BTW, to jest nas 4?
Hynol Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 @Klimek, Houston: ale marudzicie... Ja dam podwójny i znowu usłyszę, że się bardziej podoba :) Hmmm. Mnie się bardziej pojedynczy podoba. Ten podwójny strasznie rozpycha obrazek. Jeszcze gdyby ten drugi spit był dalej, mniejszy, może troszkę bardziej przechylony to byłoby lepiej.
KLICEK Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 mam to samo, pojedynczy lepszy, siedzi w kadrze po prostu, ten 2gi psuje compo wedlug mnie, jest za blisko, za ostry, nie zbudowales przestrzeni chociazby chmurkami, wyglada to tak jakbys zrobil deliszys copypaste z innego renderu w obrazek
mrys Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 mam to samo, pojedynczy lepszy, siedzi w kadrze po prostu, ten 2gi psuje compo wedlug mnie, jest za blisko, za ostry, nie zbudowales przestrzeni chociazby chmurkami, wyglada to tak jakbys zrobil deliszys copypaste z innego renderu w obrazek Dlatego sam zdecydowanie wolę pojedyńczy. Chociażby dlatego, że drugi był "dorabiany" na zlecenie i na "gwałt" i odstaje. Scena od początku była projektowana pod pojedyńczy. Podwójny pokazuję tylko jako ciekawostkę, jak różne są gusta ludzkie.
pabulo Napisano 4 Wrzesień 2010 Napisano 4 Wrzesień 2010 ta obrazek z dwójką mocnonie zdecydowany nie wiadomo gdzie patrzeć samolociki same w sobie super
bbandi Napisano 4 Wrzesień 2010 Napisano 4 Wrzesień 2010 (edytowane) Bo to pierwsze podziwiasz jeden samolot a później przechodzisz do drugiego i oglądasz, skupiasz na nim uwage - taki myk:)... Edt: tak w pewnym sensie żart, ale goście robią tego typu prezentacje tylko o wiele większe tak że przemieszczamy się suwakami po scenie (obrazku) i ogladamy poszczególne zachowanie samolotów i całej akcji (dotyczy bardzo duzych rozdzielczosci) wtedy możemy podziwiać detale każdego zaprezentowanego elementu. Edytowane 5 Wrzesień 2010 przez bbandi
mrys Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Napisano 4 Wrzesień 2010 Bo to pierwsze podziwiasz jeden samolot a później przechodzisz do drugiego i oglądasz, skupiasz na nim uwage - taki myk:)... To żart jest? Kompozycja to kompozycja. Albo działa w całości albo nie.
UVW Napisano 5 Wrzesień 2010 Napisano 5 Wrzesień 2010 Super pracka - klimatyczna, zastanawiam się tylko czy jeśli to jest nad pustynią to nie powinien mieć tropikalnego filtra.
mrys Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Napisano 5 Wrzesień 2010 Piloci "Cyrku Skalskiego" latali na wczesnych egzemplarzach Spitfire Mk IX bez filtra tropikalnego. Drastycznie zwiększało to awaryjność. Dopiero późniejsze "dziewiątki" dostały zintegrowane filtry.
pabulo Napisano 5 Wrzesień 2010 Napisano 5 Wrzesień 2010 Super pracka - klimatyczna, zastanawiam się tylko czy jeśli to jest nad pustynią to nie powinien mieć tropikalnego filtra. moje dyletanctwo w temacie sprawiło że pomyślałem ze chodzi o jakiś filtr CG :)
goral_44 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 I na szczęście Marek pokazał tylko jeden samolot. Musiałbym dać 10* a tak mogę sobie pozwolić tylko na 5 :)
peter_f Napisano 18 Wrzesień 2010 Napisano 18 Wrzesień 2010 Pozwól Marku, że dorzucę swój komentarz: uważam, że to jeden z najlepszych Twoich obrazów: kapitalny klimat, piękne kolory, o modelu i reszcie nawet nie wspomnę bo technicznie - rewelacja. Osobiście uwielbiam ten obraz z parą spitów. Przepiękny jest ten kąt prowadzącego, jeden z moich ulubionych oglądów tego samolotu. Jak będę kiedyś obrzydliwie bogaty to będę kolekcjonował Twoje obrazy! Tymczasem gratulacje fantastycznego obrazu i gwiazdy *****
Rekomendowane odpowiedzi