Soulinka12 Napisano 1 Październik 2011 Share Napisano 1 Październik 2011 hej jestem tu całkiem nowa ale wrzucam ,a co mi tam ;) By wulfgar20 at 2011-10-01[/img] By wulfgar20 at 2011-10-01[/img] By wulfgar20 at 2011-10-01[/img] jestem pod wielkim wrażeniem rysunków jakie zobaczyłam więc proszę nie zjedzcie mnie żywem za moje wypociny :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 po wymuszonej przerwie czas zabrać się za zaległości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azinsky Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 Żółty kubek:)Hipnotyzujące:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 Temat jak kazdy inny, a Jak widac i tak mu nie podolalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azinsky Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 Wiesz można narysować kupę, która przynajmniej budzi emocje:) A kupa w kubku to już pojazd po bandzie!:) Zgrzewam się i piszę to też do siebie. Pracuj chłopcze nad przekazem! *Azinsky ty też:) A tak zupełnie poważnie to jak byś chciał żeby to wyglądało i dlaczego nie podołałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 A tak zupełnie poważnie to jak byś chciał żeby to wyglądało i dlaczego nie podołałeś? Pomijając standardzik czyli kolor + kontrast (oko inaczej widzi niż aparat fotograficzny, jakieś szacher-macher z akomodacją ma tu zdaje się wpływ największy - więc nawet studiowanie zdjęć tu nic nie da), to najbardziej razi mnie padaka rysunkowa. Elipsy w perspektywie to wcale nie jest taki znowu prosty temat, a u mnie ani elips ani perspektywy ;) Ale jest to jeden z powodów dla których ćwiczę głównie obiekty zawierające dużo elips i łuków (może ktoś to zauważył). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 mi też jak widać elipsy nie wychodzą ^^ a u mnie przekaz jest daleko w d... ;) kolorystycznie mi się żółty kubek podoba ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 18 Październik 2011 Autor Share Napisano 18 Październik 2011 Kolejny nieszczegolny, meczony ipadem. Procreate i artstudio (bo dysponuje jakimiś podstawowymi narzędziami selekcji) Fajki nawet fajnie wyszły, szkoda że reszta nie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 papier wyszedł też bardzo fajnie i realitycznie.fajki są super choć coś w ich nogach że tak powiem nie gra...jakoś tak płasko,może to przez tą zieloną obwódke sie spłaszyło Całośc bardzo realistyczna jak dla mnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 a ja wrzucam auto ołówkiem, w photoshopie idzie mi za słabo żeby cokolwiek wrzucać ;p http://By wulfgar20 at 2011-10-18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 By wulfgar20 at 2011-10-22[/img] martwa natura... cóż pozostawia wiele do życzenia ale zmagałam sie z nią na dużym brytolu (takie usprawiedliwienie ;p) nędzne usprawiedliwienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 29 Październik 2011 Share Napisano 29 Październik 2011 @Soulinka12 wrzucaj wiecej. i mnie chaotycznej kreski. walka z kolorem. nieskonczone i nie mam zamiaru dopieszczac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 29 Październik 2011 Share Napisano 29 Październik 2011 @Betiix dziękuję za radę :) Fajne te gruszki ... bardziej technicznych uwag nie posiadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 wrzucałam do teczki ,ale i tu wrzuce bo w końcu z natury i dość nasiedziałam się nad tym...a raczej nastałam ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 tak jak betix ci poradziła spróbuj kreską podkreślać kształt bryły zamiast iść mu pod prąd, szczególnie to widać na dzbanku na którym to najbardziej widać jak twoje cieniowanie zaburza jego obłość, ofc nie ma co tez przegiąć w drugą stronę i tylko w jednym kierunku kreski stawiać ale poza oddawaniem faktury cieniowanie powinno chyba też podkreślać kształt, o konstrukcji i innych bzdetach nie będę wspominał bo sam mam duże braki w tej dziedzinie zwróć uwagę na elipsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Moje prace z warsztatów 1 dzień pierwsze spotkanie z takim formatem 2 dzień \ dzień 3 pierwsze spotkanie z farbami (akwarele) 4 dzień studium postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 fajnie ze watek ozyl, kalberos i resh wrzucajcie dalej :) gruszka na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 skoro owoce to ja wrzucam swoje wariacje :D :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 @ Kalberos świetne te owoce :) bardzo inspirujące :D Twoje prace z martwą widać że trochę się rozjeżdżają jeszcze (elipsy i kształt np.butelki) ,ale witaj w klubie bo mi też :D:D:D @ Betiix fajna ta gruszka ,ma ładny światłocień (tak się to nazywa?) ale z tym ogonkiem to mam wrażenie że zaszalałaś?? No czepiam się bo oczekuje tego samego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 28 Listopad 2011 Share Napisano 28 Listopad 2011 następna ale już nieskończona bo brak mi juz sił na nią...przez brak czasu dłubałam ją tak długo że nie mogę już na nią patrzeć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kertt123 Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 Witam jestem tu nowy i chciałem się zapytać. Jak zacząć? Chciałbym się zająć digital art ale nie mam żadnych podstaw w rysunku i malowaniu. Posiadam tablet i średnie ogarnięcie w photoshopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 narysuj jabłko załóż teczkę, rysuj dalej i wrzucaj a my postaramy się ci pomagać ;], zajrzyj też do działu domowe przedszkole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebel Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 takie łode mnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 (edytowane) Mój ostatni digital świąteczny z biurka: 10-15 min jabłko: Edytowane 28 Grudzień 2011 przez Swiezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 bardzo fajne Ice... tradycyjnie też ćwiczysz takie martwe? np akrylem albo olejami? polecam jak nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Niestety, aczkolwiek planuje w drugim semestze u Watts'a wykupic klase z malowania gwaszem, wiec wtedy napewno pojawia sie jakies prace analogowe. Ostatnio bardzo mocno ciagnie mnie w tradycyjna sztuke, zaden concept art czy ilustracje. Nie ma to jak kawal nagiej pupy i pomarancze ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 (edytowane) No Ice ładne te mandarynki,aż bym sięgnął po nie, widzę że jeszcze trochę muszę się podszkolić. A to moja pomarańcz udająca mandarynkę, rzekomo podobna do jabłka ;d Edytowane 8 Styczeń 2012 przez Swiezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jeez Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Pierwszy post na forum, zaraz zabiore sie za robienie teczki chociaz w ich nawale jaki jest na forum nie wiem kiedy ktos na to spojrzy ;D Tymczasem wrzucam dwa portrety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 całkiem fajne szkice ;) witamy na forum, w teczce na pewno ktoś napisze konstruktywną krytyke ,powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Nie wiem czy ma to sens w sumie wrzucać to tu i w teczce ,ale może w ten sposób więcej osób skrytykuje ;) [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 Soulinka, to o cyzm pisal Omen tutaj: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=67127 mozna rozwnie dobrze zastosowac w naturze. Osobiscie uwarzam brystol za kiepski papier do wegla, a chyba wlansie na nim rysowalas? Lepiej co bardziej porowatego w polaczeniu z pedzelkiem ktorym wprowadzisz wegiel w te male doleczki w papierze. Mozna wtedy uzyskac cos takiego: Oczywiscie taki poziom pracy wymaga oglomnego nakladu godzinowego samego tworzenia, nie mowiac o latach praktyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 Hej dzięki Ice za krytyke ,bo już się zastanawiałam czy jest tak tragicznie ,że nic nikt nie pisze ,czy cóś.Co do papieru to papier do ksero cos jak A2 czy coś koło tego.I faktycznie jest bardzo płaski.Dzieki też za wzianke o pędzlu i chropowatej powierzchni bo nie wiedziałam że z węglem tak mozna,może to troche mnie naprowadzi na dobre tory.Wcześniej rozmazywałam palcem do czego nie jestem zbyt przekonana. A co do rysunku powyżej szczęka opada:)genialne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Siema maluje ktoś na ipadach może? Chodzi mi o artstudio/procreate. Jak to wygląda w praktyce i czy jest sens kupowawać takie urządzenie? Widziałem na necie jakieś piórka do ipadów i też się zastanawiałem czy dają radę. zdrówko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 21 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2012 @resh: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=70558&page=6&p=1055807&viewfull=1#post1055807 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=70558&page=6&p=1055953&viewfull=1#post1055953 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=70558&page=6&p=1057396&viewfull=1#post1057396 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=70558&page=6&p=1055763&viewfull=1#post1055763 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 thx bigu :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RasTak Napisano 2 Luty 2012 Share Napisano 2 Luty 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 4 Luty 2012 Autor Share Napisano 4 Luty 2012 Dwa kolejne podejścia do iPada. Procreate. Tym razem się wysprytniłem, customowy owalny pędzel i własna paleta kolorów bardzo pomogły. Największym minusem Procreate jest słaby color picker. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 4 Luty 2012 Autor Share Napisano 4 Luty 2012 No i nie-ipadowo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 4 Luty 2012 Autor Share Napisano 4 Luty 2012 No to jeszcze jeden ipadowy z poranka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 5 Luty 2012 Autor Share Napisano 5 Luty 2012 Coraz to bardziej skomplikowane te martwe robie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 7 Luty 2012 Share Napisano 7 Luty 2012 damn big te twoje martwe już jak foty wyglądają o_0 ode mnie taka miernota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 12 Luty 2012 Share Napisano 12 Luty 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Świetne rzeczy tutaj pokazujecie Panowie, aż wstyd cokolwiek publikować ;D Coś żeby nie zapomnieć czym jest ołówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 18 Luty 2012 Share Napisano 18 Luty 2012 Bombadil nie ma się czego wstydzić. Orajt tym razem coś innego niż widok zza biurka ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojan Napisano 19 Luty 2012 Share Napisano 19 Luty 2012 Nie jest to dzieło sztuki jak wasze, ale wrzucę.Powiedźcie jak zrobić miniaturkę zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenems Napisano 26 Luty 2012 Share Napisano 26 Luty 2012 cianki jestem ale tez sie dorzuce.... mój maly zestaw do ćwiczeń który skutecznie utrudnia mi poruszanie sie po pokoju... Uploaded with ImageShack.us problemy z walorem mam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi