bolitic Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Witam, dwa rendery samochodziku - juz trzeciego. Jak uzbieram kase to kupie takie cos w realu. Soft: 3ds max, vray, AE i PS. Sorry za rozjezdzajaca sie rejestracje z przodu i slabej jakosci tlo. Obrazki: 1. 2. cheers! 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Doprawdy dziwnie wygląda ta rejestracja - jakby była dopaćkana w szopie. Generalnie model wygląda dobrze, ale sam render odstaje - albo rozmiar filtra samplingu źle dobrany albo obrazek skalowany jakimś żałosnym algorytmem. Widać przy oponach, że to był jakiś filtr wyostrzający. Ode mnie na razie tyle - jedną uwagę zatrzymam dla siebie. Niech inni biją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 A modelik sam robiles? jesli od poczatku zrobiles wszysto sam to moze poleca jakies gwazdki za starania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Wypal lepsze renderki, pokaż siatę i claya :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Jeśli model Twój, to faktycznie niezły progres zrobiłeś w modelowaniu autek, bo powierzchnie wyglądają dosyć gładko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 ooo, keraj znowu szaleje:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 wygląda jak zdjęcie tyle że zrobione kalkulatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Miejscami przez pixele to wygląda jak rozciągnięte zdjęcie. Dorzucam się do prośby Eddy'ego wrzuć siatkę i clay render. Z tego co się orientuje w regulaminie forum jest napisane, że jeśli model jest nie swój należy o tym wspomnieć. Rozumiem, że jeśli nic nie napisałeś, to Twój model. No i mam jeszcze dwa pytanka. Jak się nazywa ten model Toyoty? Po jakiego wafla ma lusterko nad lewym światłem? O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 ... Po jakiego wafla ma lusterko nad lewym światłem? O_o Pewnie na rynek japoński... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 no, no calkiem neizle Faktycznie nie zwrocilem uwagi ze jest dodatkowe lusterko :) PS: tez bym chetnie siateczke zobaczyl (jesli moglbys to tez czysty render z vray bez ps'a,) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 (edytowane) napisales na evermotion ze uzyles ae dla jakichs filtrow ktorych nie ma ps, mozesz mi podac jakie to filtry?? Edytowane 4 Wrzesień 2010 przez plasti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2010 (edytowane) hej, sorry ze tak pozno, bylem na piwie (sobota). dac77: masz racje, oryginalny render byl w 850x630 i powiekszylem go w ps do 1200x900 stad taki sampling :P JohnZi: Dzieki, model moj robiony na podstawie juz gotowego. Mam blueprinty ale cos nie umiem ich odczytac za bardzo, ale i tak sie przydaly chociaz ostateczny model byl blizszy modelowi. Tak wiec gwiazdki moga leciec:) PS. Milo jakbym dostal gwiazdki od mastera samochodziarzy jakim jestes:) Eddy__: tyle ze lepszych renderow na razie nie umiem :P Zaraz zaladuje claya. pecet: dzieki, troche podszlifowalem modelowanie i od Punto czy Ferrari chyba udalo mi sie zrobic progress. gientekwl :) Kub@: kalkulatorem wygladaloby lepiej, ale ja zrobilem je pralka:) PS. W rendery testowe nielze zes namieszal :D Kubajaniak: model moj. Ta toyota nazywa sie troche lotniczo: Harrier, dodatkowe lusterko z tego powodu ze referencja tez miala:) odnetniN: Wolalbym nie pokazywac rendera bez postprodukcji gdyz wyglada naprawde marnie, dopiero kontrast, sharp i pare zabiegow z kolorami doprowadzilo to do wygladu w miare akceptowalnego. Clay juz w drodze. plasti: AE uzylem bo ma pare fajnych filtrow, ktorych ps nie ma i tyle. EDIT: hehe zmieniles posta, wiec odpowiadam: Takie filtry uzylem jak: Gamma/Pedestal/Gain/, Colorama, i... to w zasadzie wszystko :) Clay w zalaczniku. cheers, i milego weekendu aha i jeszcze siatka: w zalaczniku. Edytowane 5 Wrzesień 2010 przez piotrek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 A ja znalazłem sobie taki model http://www.3dcadbrowser.net/preview.aspx?ModelCode=9206 Zajebiście podobny do Twojego. Nawet brakuje mu znaczka z przodu i ma kierownice po prawej stronie tak jak u Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2010 (edytowane) O_o No widzisz, ale porownaj siatki, moze to Ci da do myslenia:D Tak jak mowilem modelowane jest z modelu ktory mialem - ale watpie zeby to byl ten model, ten model toyoty jest glownie skierowany na rynek Japonski chyba dlatego przewaznie kierownica jest z prawej strony. EDIT: ze tez niktorym sie chce szukac, ale kto suzka nie wielbladzi:D Edytowane 4 Wrzesień 2010 przez bolitic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Pokaż jakieś 3,4 screeny, albo rendery modelu między ustawianiem blueprinta i renderem końcowym, żeby było widać postęp. Tylko nie mów mi proszę, że nie masz, bo od początku do końca nagrywasz wszystko na jednym pliku. Sorry, że tak się czepiam, ale znając Twoją przeszłość na tym forum jakoś nie mogę uwierzyć, że to Twój model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 To że będą wątpliwości co do autorstwa to się domyśliłem, ale nawet jeśli to prawda to raczej nie z tego modelu który wskazał Kubajaniak, gdyż modele różnią się nieznacznie felgami, rejestracją, brakiem tych ciemnych listw na dachu i mocowaniem małego lusterka do karoserii. To, że są wątpliwości wynika z braku jakiejś liniowej progresji w umiejętnościach modelowania u bolitica. Zwykle modelarze najpierw konstruują kilka pogiętych i niezbyt wiernych oryginałowi samochodzików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 dac77 pewnie masz rację, ale nie każdy wrzuca tu swoje pierwsze pogięte i niezbyt wierne oryginałowi samochodziki :) Sorki wielkie za spam. salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Hmmm... wg. mnie jest to model wskazany przez Kubajaniak. Przecież to są te same siatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 to samo chcialem napisac ;) to te same siatki, tylko na model zostal wrzucony untriangulate ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Boltic wzbudza sensacje i zadziwia ale napewno nie artystycznie. Kolego czy ty kiedykolwiek bedziesz choc troche uczciwy? chociazby wobec samego siebie ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 (edytowane) Untriangulate.. Dobre sobie, Klicek, widzę bo bardzo nieźle przerobił sobie model :)) Wiem że Kieraj miał się nauczyć modelowania ale sie załamał, poddał się. Zacznijmy ruch dobroczynny, dajmy mu linki do najprostszych tutków o modelowaniu w 3ds max :D (żartem mówię oczywiście) Edytowane 5 Wrzesień 2010 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 wazne że koleżanki w gimnazjum mają go za artyste... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 wazne że koleżanki w gimnazjum mają go za artyste... Keraj podsumowany. Dziękuję, nie mam więcej nic do dodania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 dobra 1st - dalej nie wiem po co ci byl ae ale spoko 2nd - model fajny(wiadomo), render do bani, nawet nie chcialo ci sie tajlingu tego blota porzadnie ustawic, a o tym syfie na kazdych twoich renderach to juz nie wspomne(to juz niesmaczne jest), chrom na felach ci myszy wyzarly chyba... 3rd - Norden na prezydenta, You made my day!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Nie musiał zadnego Untriangulate uzywac bo trojkaty ma sklepowa siatka kabiny(czarna), a siatka(beżowa) karoseri jest glownie z kwadratow i to rozłożonych identico. Siatka zdecydowanie zbyt rowna. Pozostaje pytanie... Po co sie tak chwalić modelem toyoty? Zeby to jeszcze audi A5 w wersji S było! xD EagleEye:D Norden - ostro jak zawsze, ale to dobrze miec konkretny kształt i charakter;) pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Rendery całkiem niezłe - tylko felgi bolą, jeśli to na rynek Japanese to wątpie czy taką jakość kupią:). P.S To HDRI to chyba najpopularniesze z darmowych testuje też na nim daje całkiem niezłe odbicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 chłopie wyjdz i nie wracaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 bolitic usuń lepiej ten watek i pokaż coś swojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 no fajny render aa kuleje.. obiekt niedopracowany ale fajny... ziemia slaba ale ogolnei to spoko pozdro :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Żenua z tym modelem.... Weź się ogarnij chłopaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 A ja z kolei, żeby nie rzucać żeru dla trolli, wypowiem się na temat może, bo nawet jeśli model nie jego, to chyba materiały jego, chociaż nie wykluczam też jakichś siegerów czy czegoś innego. Render baaaardzo słaby i kuleje. Tło rozmyte niesamowicie, czarna plama zamiast cienia, czarna plama zamiast opon, szum, aa leży, kwiczy i błaga o łaskę, podłoże wygląda jak woda z mniejszym glossem. Każdemu osobnikowi, który pokazałby coś takiego tutaj, powiedziałbym po prostu aby przeniósł się z tym do WIPa, ale w Twoim wypadku to bez sensu, bo po tych wszystkich wybrykach nie uzyskasz już konstruktywnej krytyki, a jedynie stworzy się troll-wątek, którym zresztą i tak się nie przejmiesz. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Wątek zamknięty i wyczyszczony z posta tank'a, który definitywnie przegiął pałę. A radosne kółko różańcowe jakie tutaj powstało proszę o przyhamowanie swojego języka w stosunku do autora pracy. Rozumiem o co chodzi, ale bądźmy poważni i komentujmy na poważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi