Berger Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 (edytowane) Witam, Jako że Evo jest skończone (muszę go tylko wyrenderować, ale brakuje mi ramu, jak tylko sobie coś załatwie to wrzucam do finished, i domodelowac kilka elementów w Lancerze) zaczynam kolejny projekt, tym razem amerykański muscle czyli Challanger :) Przód: Reflektory, nieskończone jeszcze: Edytowane 23 Wrzesień 2010 przez Berger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Dajesz dajesz młody :) pokaż coś więcej, bok albo jakiś szerszy kadr czy cuś... salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 11 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Ok, kilka innych rzutów, zaznaczam, że maska będzie robiona jeszcze raz (kopia z bazy modelu), narazie jest tam kilka bugów (za pomoc przy niej dziękuje Johnemu ;): 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Mitsubishi Challanger nam się szykuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 A jednak wrzuciłeś na forum:) Jedziesz, jedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 siatki, poakz siatki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jincheng Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 ładnie ładnie :) powodzenia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 w końcu coś innego niż evo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Spoko, Thunder. Mitsubishi ma zamiar kupić Dodge'a i będzie sprzedawać Challengera na rynku japońskim jako Mitsubishi Lancer Coupe. Serio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 (edytowane) Ok, mały up przy grillu, ofc jest on teraz wysunięty do przodu, jak wytne otwór to będzie na poprawnym miejscu :) Edit: Szybki fix: Edytowane 12 Wrzesień 2010 przez Berger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 (edytowane) Przednie logo: I mały render pod folio: Edytowane 13 Wrzesień 2010 przez Berger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 13 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Trochę tylnich świateł: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Zadziwiasz mnie Nie dość, że super modele to jeszcze w krótkim czasie z renderownia się podciągnąłeś . rispekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 ten render do folio zwiększ ms bo bardzo widać poligony na krawędzi chromu :) chyba możesz jeszcze tylko wyciąć napis w podstawce lekko dorobić kawałki od odlewu i bd fotoreal :P bardzo ładnie ci idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 13 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Dzięki wielkie wszystkim. Cortes: ano dlaczego nie, potem się tym pobawie :) Tymczasem mały update na tyłach, bez detali typu świecidełka i odblaski póki co: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 13 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2010 I na dobranoc kilka detali na tyle: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 14 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2010 Kilka podziałów elementów, m.in. klamka, wlew jeszcze raz trzeba zrobić :) Szerszą szczelinę pod drzwiami robię specjalnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 15 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Mały up: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 15 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Próbny test (fajnie to brzmi) studia, bo takie rendery u mnie leżą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 nabiera smaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Albo mi sie wydaje albo zamiast metody małych krokow, stosujesz wielkie skoki:D Jak dotąd mucha nie siada! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Świetnie Ci to idzie! Sticker Hemi będzie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 16 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Dzięki wszystkim ;) Podstavsky: Chodzi o emblematy na karoserii? Wszystkie będą, czy to SRT, Challenger czy Dodge ;) Tymczasem felga, pojawił się też wiekszy problem, max niektórych krawędzie nie chce wygładzać; nie ma tam podwójnych wertexów lub crease'a z ms'a: Robi tam dziwne cieniowanie, rodem z game artu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 16 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2010 I kolejny teścik, materiał dość słabe, szczególnie kół i reflektorów: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Świetnie Ci to wychodzi, naprawde mi sie podoba :) Podobaja mi sie te miekkie refleksy od swiatla, nie wiem jak sa zrobione ale sa ladne :) w koncowych renderkach fajnie by bylo cala kamere lekko przekrecic zeby autko bylo pod ukosem odrazu lepiej wygladaja takie autka :) powodzenia juz nie wiele Ci zostalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 model wypasik, ale płatki metalizujące za duże, co widać szczególnie na dachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 Piękny samochód :) Sam plus za wybór , fajnie idzie ,powodzenia życzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 brazniew ty kozaku, wycwaniles sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 17 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2010 f_fighter: dlaczego od razu wycwaniłem ;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 super, ale uszczelki uszczelki, uszczelki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 17 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2010 Mały up, logo, nie do końca zgodne z oryginałem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 naprawde good work ale moim zdaniem takie rzeczy jak modelowanie mikroskopijnych log na felgach i tego typu rzeczy to juz typowo dla szpanu, bo na renderze ogólnym i tak nigdy tego nie będzie widać - no chyba że masz w planach makro rendery, to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 naprawde good work ale moim zdaniem takie rzeczy jak modelowanie mikroskopijnych log na felgach i tego typu rzeczy to juz typowo dla szpanu, bo na renderze ogólnym i tak nigdy tego nie będzie widać - no chyba że masz w planach makro rendery, to tak no tutaj mozna by sie sprzeczac, przy dobrym aa i w rozdzialce full hd lub wiekszej takie rzeczy beda na pewno widoczne i bardzo dobrze ze brazniew stara sie je wydobyc, da to znakomity efekt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 17 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2010 Stachu: I tak to logo będzie w innych miejscach, więc warto sobie taki bajer wymodelować :) Felga mniej więcej skończona, zostały tarcza i zaciski :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Fajny model sobie wybrales, sam go mam gdzies zaczetego, ale maska mnie za bardzo zaczela wkurzac i odstawilem go na blizej nieokreslony czas. Swietnie ci idzie, bardzo czysciutko i bez zagiec, fajny detal, ale wydaje mi sie ze na przetloczeniu maski zrobiles za duzy chamfer i linia przedniego pasa, tam gdzie konczy sie maska powinna bych chyba pod wiekszym katem (zaznaczylem na obrazku o co mi chodzi). Nie wiem czy bedzie ci sie to chcialo jeszcze poprawiac,to takie czepialstwo, bo mimo to i tak uwazam ze model jest swietny. Aha no i moglbys pokazac siatke tej maski, potpatrzylbym jak ty sobie z tym poradziles :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 wlot na masce też powinien być bardziej zaokrąglony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Powiedz co o studio i siatki pokaz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 18 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Pawelkos: Dzięki, zaraz zabieram się za poprawki :) cortes: Dzięki, też będzie poprawione ;) nvidia: już wrzuce poprawioną wersję :P A tak logo na zbliżeniu wygląda: Jeszcze poprawię trochę kształt felgi przy śrubach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Wspaniale, wspaniale! :) Naprawdę miło się patrzy na tego typu detale! Moim zdaniem taki szczegół będzie ważny przy końcowej scenie. A to dlatego, że jak wyrenderowałbyś ją w ogromnej rozdzielczości, to przynajmniej będzie coś widać, a nie płaską powierzchnię czy zarys "czegoś", czemu bliżej do plamy :) Pracuj dalej. Dla mnie bomba w każdym calu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 18 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Ok, maska trochę poprawiona, muszę jeszcze pozmieniać nieco w przedniej części i wlocie: Logo prezentuje się w miarę dobrze, przy większej rozdziałce może będzie go coś widać, zauważyłem też dopiero od dołu jak krzywy słupek jest przy masce :) Nie zauważyłem, że nie łączy się on z nią w całości, więc musze tamto miejsce jeszcze przerobić: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Fajnie wyglada, tylko te oponki troche od reszty odstaja, wydaje mi sie ze ciutke mniejszy disp boku opony i moze nie troszke mniej sie blyszca, i bedzie suuper :) Te swiatelka zapalone w ps dodales czy w maxsie jakos poustawiane ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Super... //wpatruje się jak w obrazek// Ale co z lusterkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 (edytowane) Model całkiem ładny. Na siłę można powytykać mniejsze nierówności (m.in. wlot na masce), ale nie ma sensu, gdyż na renderze na pewno tego widać nie będzie :). Dobrze, że wymodelowałeś logo, bo na takich zbliżeniach jak to, textura rzucała by się w oczy :) Ps. Jak na moje oko, robisz stanowczo za ostre chamfery. Na ostatnim screenie dobrze to widać. Znalazłem trochę czasu i oto różnice, które udało mi się wychwycić. Jest jeszcze ich więcej, ale to na pewno dla tego, że niedawno zacząłeś modelowanie tego pięknego wozu. http://img38.imageshack.us/img38/233/1614kk.jpg Pozdrawiam. I powodzenia z renderingiem tylnych świateł :) Edit: pewnie nie zrozumiesz pętelki z czerwonym kolorem. Za ostra jest tam krawędź karoserii. Teraz będzie ciężko to poprawić... Edytowane 18 Wrzesień 2010 przez blomd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 18 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2010 blomd: Dzięki, popatrze jeszcze na te miejsca :) Tymczasem lusterko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 19 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Z dnia na dzien robisz co raz lepsze renderki, detal i model. Fajnie ze dodales ten napis na lusterku taki fajny akcent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Wrzesień 2010 Share Napisano 19 Wrzesień 2010 moze lepiej Drivers in miror are losers? Ogólnie coraz fajniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 20 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2010 (edytowane) Dzięki wszystkim, mały up z boku: Do dodania jeszcze jedno przetłoczenie w środku, zamki z przody i jakieś gumowe detale. Update: Na dziś tyle: Edytowane 20 Wrzesień 2010 przez Berger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Ładny model się szykuje. Fajne tempo masz ;-) i całkiem dobrze Ci to idzie. Brawo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 się szykuje scenka z otwartymi drzwiami chyba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi