Wizzardius Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 WSZYSTKO robie według tuta a efekty są kompletnie inne. TUT MOj outcome(przy renderowaniu tło jest, a jak zapisuje obrazek to go nie ma ;p w kazdym badz razie na horyzoncie zamiast tego paska brazoweg jest czarny a samo niebo daje po oczach maksymalnie) Mała rożnica polega na tym że w 3d view moja ikonka Daylighta wygląda inaczej i nie można jej ustawić pod kątem prostym jak tu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cide Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Zapisujesz pewnie obrazek z alpha channel. Zapisz bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizzardius Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Możesz mnie nie denerwować? BRAK TŁA na obrazku jest tutaj NAJMNIEJ ważny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Możesz mnie nie denerwować? ... Z "pewnością" ktoś ci pomoże. Pamiętaj żeby zaglądać do wątku codziennie przez co najmniej 3 miesiące. Według mnie problemem jest nieumiejętność posługiwania się myszką. "Powodzenia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 tak tez jest ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 no, inny nie znaczy gorszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizzardius Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Ale ten ewidentnie jest gorszy ;/ A mimo że wszystko robie tak jak napisane w tutorialu wychodzi inaczej ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Według mnie wyszło całkiem profi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 no, inny nie znaczy gorszy trzeba uczyc sie zrozumienia i tolerancji wobec innosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdiJager Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Darowalibyście sobie sarkazm ;-) Spr ustawienia jednostek w tutku i i u siebie. (może wbijałeś te same wartości mając inną skalę). Przydałby się też sam sznurek do tutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Z geometrią u Ciebie wszystko w porządku. Przepaliłeś po prostu scenę. Lepiej najpierw skup się na oświetleniu, ustawieniach kamery itp. I może też pokaż jak wygląda ikona daylighta w tutku? Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Wizzardius: podaj może link do tego tutoriala, inaczej nici z sensownej pomocy poza tym na tym forum dział modeling nie służy do tego, żeby wrzucać tutaj temat tyczący się renderingu. przenoszę wątek tam gdzie jego miejsce poza tym zmień nazwę wątku na jakąś sensowną, taką którą wyłapie wyszukiwarka forumowa. obecny temat mówi tylko, że "twój efekt jest inny" co guzik daje przyszłym szukającym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avik Napisano 28 Wrzesień 2010 Share Napisano 28 Wrzesień 2010 Zgadzam się ze wszystkimi powyższymi odpowiedziami (włącznie z sarkazmami). Natomiast lepiej zrobisz, jak powiesz nam wszystkim tu zgromadzonym, co po kolei robisz. Oczywiście, link do tuta też się przyda, ale z grubsza poznaje po efekcie końcowym, a miałem podobnego. Mogę się mylić, ale czy to nie plane z mr Arch&Design water czy cuś takiego. No nic. I ja będę śledził ten wątek. Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Żeby ustawić daylight w takim miejscu jak chcesz musisz mieć włączoną opcję manual w części position. Dokladnie tak jak na załączonym przez Ciebie obrazku. Wtedy można ręcznie ustawić "słoneczko" gdzie Ci się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 26 Październik 2010 Share Napisano 26 Październik 2010 rozwiązanie jest proste, nie ma włączonej ekspozycji i brak tła... Masz przecież materiał wody, który to odbija otoczenie... to jak dla Ciebie tło nie jest takie ważne ?! Jest raczej najważniejsze. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi