Napisano 28 Październik 201014 l I kolejna minibitwa mnie omija ehhh... (problemy techniczne) Panowie (i panie) jestem z wami duchem! :) Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Napisano 29 Październik 201014 l Mam podobnie, już zacząłem modelować a tu mi się chyba karta przegrzewa i wyłącza się. A może to zasilacz? I to zaraz po tym jak kupiłem i zainstalowałem win7... hmmm :-/ Tak ze powodzenia wszystkim!
Napisano 29 Październik 201014 l @Kubajaniak bardzo fajne krzesłko :) ok jednak zdobyłem się na chwilę czasu, tuż przed Halloween, miało wyjść fajne wygodne krzesełko, a wyszło jak zawszę :/ salut.
Napisano 29 Październik 201014 l indian Twoje siatki można brać jako wzór ;) prosta i dobra topologia
Napisano 29 Październik 201014 l W takim razie i ja spróbuje swoich sił To moja pierwsza edycja Fotel dość niespotykany ale zawsze chciałem coś takiego mieć, niestety teraz jestem chyba już za duży :)
Napisano 29 Październik 201014 l Wyszło trochę bardziej używane niż miało być ale brakło już czasu na poprawki ;]
Napisano 30 Październik 201014 l To i ja cos zrobiłem;] czas: 1:30min soft: Max 2010 Edytowane 31 Październik 201014 l przez yasamaru
Napisano 30 Październik 201014 l Kubajaniak jest clay jest wire, jak starcza czasu to czemu nie zrobić renderu? nie musisz na niego patrzeć jak kłuje w oczy...
Napisano 30 Październik 201014 l Nie chodzi o to czy jest czas czy nie albo czy kuje w oczy, zasady mowia jasno tylko clay, o to chodzi w tych minibitwach bez textur wiec po co robic na odwrot? I tylko denerwowac innych, a widac ze wiekszosci to przeszkadza.
Napisano 30 Październik 201014 l Kubajaniak jest clay jest wire, jak starcza czasu to czemu nie zrobić renderu? nie musisz na niego patrzeć jak kłuje w oczy... @smoku132 -wrzuc na luz, przeczytaj zasady, przemysl i dopiero wez udzial w zabawie. Nie chcesz nie musisz nikt cie nie zmusza. Zeszta ten kolor wcale nie dodal uroku twojej pracy. Pozdrawiam
Napisano 30 Październik 201014 l Ej dobra bez spiny, znam zasady, ale w poprzednich bitwach nie jeden model był w kolorze i jakoś nikt nie robił tragedii :) EDIT: Ucinam dyskusje na ten temat nie od tego jest ten wątek :) Edytowane 30 Październik 201014 l przez Smoku
Napisano 31 Październik 201014 l Autor Panowie, spokojnie, dajemy clay'e, także proszę nie zamieszczajcie prac z teksturami.
Napisano 31 Październik 201014 l @maciek.m pomysł fajny ale strasznie twardo/kwadratowo to wyszło, wcięcia i inne nierówności fajnie jest robić na kolejnym wygładzeniu, wtedy unikniesz efektu , hmmm jakby to powiedzieć... twardości, model nabierze lekkich kształtów i takie tam :) salut.
Napisano 31 Październik 201014 l @indian chcialem zrobic na gestrzej siatce takie super zagiecia materialu jak Ty robisz ale wygladalo to strasznie :P i wolalem zostawic to tak :P Pocwicze na tym modelu te zagiecia na gestrzej siatce , jak cos wyjdzie to upa zrobie :) Dzieki
Napisano 31 Październik 201014 l ta tez mam pomysl na fotel ale bez zagiec nie bedzie wygladal naturalnie i nie wrzucam:D indian, jak mozesz to powiedz dokladnie jak to robisz ze Ci tak naturalnie to wychodzi:D
Napisano 1 Listopad 201014 l Lucas, concept fajny, ale osobiście bałbym się usiąść na czymś takim : D
Napisano 1 Listopad 201014 l Lucas, kurde że też na to nie wpadłem, ale osobiście chcałbym się usiąść na czymś takim : D salut.
Napisano 1 Listopad 201014 l Jako że w niedługim czasie powiększy mi się rodzinka wrzucam fotelik dziecięcy :)
Napisano 1 Listopad 201014 l Lucas, concept fajny, ale osobiście bałbym się usiąść na czymś takim : D Żeby nie było - koncept nie mój, to już wręcz klasyka od Vitry. Jak przyszedłem pierwszy raz do swojej obecnej pracy i je zobaczyłem to też się trochę bałem, okazało się jednak, że to chyba najwygodniejsze krzesło na jakim siedziałem:). Może nie jest to fotel to chillowania ale do pracy jest naprawdę spoko.
Napisano 1 Listopad 201014 l Ja takie coś wymodziłem, czas to około 25 min. Jestem początkujący ale mimo to postanowiłem spróbować. Siatkę mam trochę gęstą i nie widać ale jest na pierwszym screenie. Edytowane 2 Listopad 201014 l przez Sevox
Napisano 2 Listopad 201014 l No ale widzisz chyba, że to jest fotel bujany, a kto siedzi na takim fotelu? Garbate babki :)
Napisano 2 Listopad 201014 l a tam poducha pod dupę i było by miło :) btw. czemu 2h, 120 minut to nie jest już speed tylko coś dłuższego niż speed jak na fotel czy inne siedzisko :) salut.
Napisano 2 Listopad 201014 l Xiz0r: Dzięki. kakaku: e tam wygodne niewygodne. wazne ze sasiedzi widzą i zazdroszczą ;)
Napisano 3 Listopad 201014 l witam wszystkich sforumowanych , ja tak jak sevox poczatkujacy jestem model: 2h Edytowane 4 Listopad 201014 l przez baato
Napisano 3 Listopad 201014 l Autor lub po prostu klikasz na ikonkre obrazka (taki kwadrat , zolte tło, 2 piramidki szare i szare słoneczko) i podajesz bezposredni link.
Napisano 4 Listopad 201014 l Podtytuł: "Nic mnie nie obchodzi, że nie da się zrobić :P" Po pracy skrobnąłem sobie taki fotelik. Jak miło od czasu do czasu wymodelować coś for fun :)
Napisano 4 Listopad 201014 l Autor majkol - super wyszło :) baato - prosze popraw obrazek zeby wszystko było na jednym
Napisano 4 Listopad 201014 l to jeszcze mam pytanie: jak renderowac z widocznymi edgami ?? szukalem nie widze o-O
Napisano 4 Listopad 201014 l zalezy w czym rendzisz. jak vray to jest specjalny material vrayedgemat ..czy jakos tak, a jak mr to np. robisz clona i nadajesz mu w materiale wire i dodajesz lekkiego pusha.
Napisano 4 Listopad 201014 l Autor baato, tak jak zrobiles, jest ok, nie musisz renderowac tego obiektu, wystarczy ss z wievporta btw, czemu na stronie głównej nie ma wzmianki o tej edycji...? Edytowane 4 Listopad 201014 l przez velendil
Napisano 4 Listopad 201014 l @velendil a napisales do @adka na PM? jak bedziesz motal sonde to tez mu napisz. pozdrawiam.
Napisano 4 Listopad 201014 l Autor Dzieki, myslalem, ze ktoś to ogarnia sam z siebie : ) Napisze napisze Pamietajcie, ze deadline upływa dzisiaj o 20:00 i prace dodane po tej godzinie nie będą brały udziału w sondzie