piko84 Napisano 14 Grudzień 2010 Share Napisano 14 Grudzień 2010 (edytowane) Tygodniowy Speed Modeling 22 Budka telefoniczna Zasady: - czas pracy 120 minut - nie używamy modeli wcześniej wykonanych - końcowy efekt to 3x clay + 1x siatka w jednym pliku nie szerszym niż 900px - koniec nadsyłania prac 21.12.2010 godzina 20.00 - nie stosujemy różnych kolorów materiałów dla różnych elementów Jedynym odstępstwem od tego, jako że budka może posiadać elementy półprzezroczyste, jest zastosowanie jednego materiału z opacity i dla niego dif w odcieniach szarości+reflect. - nie używamy HDR. Edytowane 16 Grudzień 2010 przez piko84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasamaru Napisano 14 Grudzień 2010 Share Napisano 14 Grudzień 2010 Temat mi sie podoba:) jutro po pracy biore sie za to bo juz mam wizje:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 14 Grudzień 2010 Share Napisano 14 Grudzień 2010 O bardzo sympatiko temat :) oby się jakiś czas pojawił to coś się machnie w te 120 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fletcher Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 To ja pierwszy coś wrzucę :). Inspiracja z google.pl. Niecała godzinka roboty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 ooo tez mam calkiem calkiej pomysl to w weekend machne, tylko zeby nikt mnie nie ubiegl z pomyslem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4lepy Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 (edytowane) witam. I-Budka 2050;) Siatka mi sie gdzies po drodze zmasakrowala :) Edytowane 16 Grudzień 2010 przez 4lepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 (edytowane) @plasti model i pomysl super ale lepiej usun materialy bo bedzie jadka :P No to ja tez dam, tak bardziej przyziemnie, czas modelowania 50min :) Edytowane 15 Grudzień 2010 przez maciek.m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2010 Robi się małe zamieszanie dotyczące materiałów, to parę wyjaśnień i dopowiedzeń. Clay to clay i już. Nie stosujemy różnych kolorów materiałów dla różnych elementów. Jeśli ktoś pragnie dawać jakiś kolor w diffuse to jeden dla całości. Jedynym odstępstwem od tego, jako że budka może posiadać elementy półprzezroczyste, jest zastosowanie jednego materiału z opacity i dla niego dif w odcieniach szarości+reflect. Nie używamy HDR. I tak: fletcher - różne dify 4 lepy - zaliczone (btw. znaczek jabłka w dzisiejszych czasach odciska na każdym swoje piętno :) ) plasti - dify, HDR maciek.m - zaliczone, bardzo przyzwoity modelik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 A nie mowilem ze bedzie jadka :) Plasti zrob renderek w jednym kolorku i na butle tylko przezroczystosc i bedzi gitara, bo szkoda twojej pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sikorski21 Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 kolega wyżej ma racje , i jeśli kogoś interesuje zdanie nooba to powiem że naprawdę byłoby szkoda pracy bo wygląda super i pomysł ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 plasti-spoko pomysł maciek.m-w mafii chyba były takie budki Coś ode mnie ,czas ok 20 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasamaru Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 To i ja od siebie jak juz wczesnij pisalem ze cos dodam:) soft:3d max 2010 czas:90min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 Pierwsze skojarzenie z ulubionym serialem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 (edytowane) Edytowane 17 Grudzień 2010 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 Dziwne to to. Matik bardzo mi się budka telefoniczna podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKOL3D Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 Nie wiem jakim cudem zobaczyłem temat dopiero dziś, choć sprawdzałem codziennie :| Mój udział jak zwykle zależy od tego, czy będzie czas i pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 sebx a biped też jest wymodelowany? nie chcę się czepiać, ale jak już to trzymajmy się zasad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 dyskusja była i minęła. tob i plasti wiedzą o co chodzi. posty zostały wywalone na prośbę plastiego. plasti: skoro postów już nie ma to po kiego grzyba ciągniesz to dalej jak jakiś upokorzony 15 latek? posty poleciały na twoją prośbę więc postuj pracę jakby nic się nie stało.wywalam cały zbędny stuff. wracamy do modeli, które niektóre są całkiem pomysłowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2010 No właśnie też nie wiedziałem o co chodzi plastiemu. Musiała być jadka - kurde przegapiłem. ;) BTW plasti teraz praca prezentuje się według mnie lepiej niż przy szukaniu na siłę kolorów materiałów, które w połączeniu z HDR prezentowały się ... raczej średnio. Teraz jest OK i zgodnie z zasadami. No może jedno mnie troszkę razi co do samej bryły... ale to najwyżej powiem na PW jak będziesz oczywiście chciał. slowiak, co tu dużo mówić skubnąłeś mi pomysł - przynajmniej w części. Ale jak znajdę czas to wrzucę kawałek takiej budki. Patent z gwózdkami to już plagiat :) Co do bipeda tutaj trochę ciężko to oceniać możnaby przyjąć - wykorzystanie bipeda=60minut w plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 Fajne prace panowie. To ode mnie takie coś jakoś 1,5h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 no to smoku masz moj glos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4lepy Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 sebx a biped też jest wymodelowany? nie chcę się czepiać, ale jak już to trzymajmy się zasad. równie dobrze można się czepiać ze ktoś zaczyna od boxa a nie od plane'a ;) zasady sa takie ze model ma być od 0, nie ma nic o wykorzystanym sofcie pluginach itp program daje możliwość wstawienia i renderu bipeda to dlaczego z tego nie korzystać? Więcej luzu w tym wątku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 równie dobrze można się czepiać ze ktoś zaczyna od boxa a nie od plane'a ;) zasady sa takie ze model ma być od 0, nie ma nic o wykorzystanym sofcie pluginach itp program daje możliwość wstawienia i renderu bipeda to dlaczego z tego nie korzystać? Więcej luzu w tym wątku :D Modelujesz wszystko sam. To jest chyba dosc proste, takze biped tutaj nie moze wystapic, bo jest to speed modeling, a nie speed copy and pasting. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4lepy Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 czyli mona boxa wstawic a chamfer boxa juz nie ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 czyli mona boxa wstawic a chamfer boxa juz nie ? ;) Za kazde takie pytanie Bóg zabija niewinnego kotka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 phehehe. dobre :D jestem za tym żeby taka akcja była albo oznaczona w regulaminie albo, żeby nie było takich sytuacji. a tymczasem jak chcesz bipeda to go wymodeluj od zera - sprawiedliwie - jasne jest, że zabawa jest do momentu aż gramy wobec siebie fair play. swoją drogą muszę przysiąść do własnej budki. jak na razie kilka fajnych prac. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 jesli moge biped odpada, taka sama sytuacja bedzie z teapotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 No mi też się wydaje, że wstawienie bipa czy innego obiektu maxowego, który ma już jako taki wygląd i nie wymaga edycji, nie kwalifikuje się pod modeling. Ale nie żeby od razu wywalać bipa, po prostu ja go nie oceniam w pracy :) plasti czekaj, czekaj z tym głosem, nie wszyscy jeszcze wystartowali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Okej...i ja wrzucam coś od siebie Czas: 90 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freqfreq Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 Niecałe 90 minut. Na telefon nie starczyło czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 (edytowane) freqfreq - jak to niestarczylo czasu?? czasu jest 120 min(1h)?? edit: 2h, sorry zmeczenie daje czadu Edytowane 19 Grudzień 2010 przez plasti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freqfreq Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 freqfreq - jak to niestarczylo czasu?? czasu jest 120 min(1h)?? To mea culpa, nie zwróciłem jakoś uwagi, brałem się na 90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 jedziesz dalej, skoncz to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 takie tam coś w daleko wschodnim stylu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 jest szansa na przedłużenie godziny do jakiejś normalnej tj do do np. 22 - 23 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 agree, tylko jak napisze ze przedluzamy o tydz. to zabije :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 : D Wystarczy mi do tej 23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orcher Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 witam, dorzucam swoje 3 grosze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 ja mało pomysłowo. zwykła budka z popularnego, polskiego filmu ;) 50 minut. pzdr Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 hehe, chialem zrobic to samo : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Orcher Fajna budka dobra była by też do edycji "w krzywym zwierciadle" :) marcinW "nic śmiesznego"? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Velendil pomysł taki se, więc nie masz czego żałować ;) Smoku się wie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 21 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2010 jest szansa na przedłużenie godziny do jakiejś normalnej tj do do np. 22 - 23 ? Przedłużamy do północy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orcher Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Smoku dzięki, na krzywe zwierciadlo się nie załapałem, bo tzw. "inne obowiązki" pochłonęły 100% czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Fajnie, że przedłużone, bo wpadł mi do głowy pomysł :) Trochę czasu mi zostało, ale nie mam pomysłu na skrzydła. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Ok...dodany mały smaczek...i limit wykorzystany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 sonda!! Twoja wiadomość jest za krótka. Post musi zawierać minimum 10 znaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orcher Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 jakaś taka cisza nastąpiła.. VOTE4ME :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 piko cos mowil ze bedzie niedostepny, tak wiec fajnie jakby sie jakis mod za to wzial... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi