Napisano 14 Grudzie艅 201014 l Tygodniowy Speed Modeling 22 聽 聽 Budka telefoniczna 聽 聽 聽 聽 聽 聽 Zasady: 聽 - czas pracy 120 minut 聽 - nie u偶ywamy modeli wcze艣niej wykonanych 聽 - ko艅cowy efekt to 3x clay + 1x siatka w jednym pliku nie szerszym ni偶 900px 聽 - koniec nadsy艂ania prac 21.12.2010 godzina 20.00 聽 - nie stosujemy r贸偶nych kolor贸w materia艂贸w dla r贸偶nych element贸w 聽 Jedynym odst臋pstwem od tego, jako 偶e budka mo偶e posiada膰 elementy p贸艂przezroczyste, jest zastosowanie jednego materia艂u z opacity i dla niego dif w odcieniach szaro艣ci+reflect. 聽 - nie u偶ywamy HDR. Edytowane 16 Grudzie艅 201014 l przez piko84
Napisano 14 Grudzie艅 201014 l Temat mi sie podoba:) jutro po pracy biore sie za to bo juz mam wizje:P
Napisano 14 Grudzie艅 201014 l O bardzo sympatiko temat :) oby si臋 jaki艣 czas pojawi艂 to co艣 si臋 machnie w te 120 minut
Napisano 15 Grudzie艅 201014 l To ja pierwszy co艣 wrzuc臋 :). Inspiracja z google.pl. Nieca艂a godzinka roboty: 聽
Napisano 15 Grudzie艅 201014 l ooo tez mam calkiem calkiej pomysl to w weekend machne, tylko zeby nikt mnie nie ubiegl z pomyslem:D
Napisano 15 Grudzie艅 201014 l witam. I-Budka 2050;) 聽 Siatka mi sie gdzies po drodze zmasakrowala :) Edytowane 16 Grudzie艅 201014 l przez 4lepy
Napisano 15 Grudzie艅 201014 l @plasti model i pomysl super ale lepiej usun materialy bo bedzie jadka :P 聽 No to ja tez dam, tak bardziej przyziemnie, czas modelowania 50min :) 聽 Edytowane 15 Grudzie艅 201014 l przez maciek.m
Napisano 16 Grudzie艅 201014 l Autor Robi si臋 ma艂e zamieszanie dotycz膮ce materia艂贸w, to par臋 wyja艣nie艅 i dopowiedze艅. Clay to clay i ju偶. Nie stosujemy r贸偶nych kolor贸w materia艂贸w dla r贸偶nych element贸w. Je艣li kto艣 pragnie dawa膰 jaki艣 kolor w diffuse to jeden dla ca艂o艣ci. Jedynym odst臋pstwem od tego, jako 偶e budka mo偶e posiada膰 elementy p贸艂przezroczyste, jest zastosowanie jednego materia艂u z opacity i dla niego dif w odcieniach szaro艣ci+reflect. Nie u偶ywamy HDR. 聽 I tak: fletcher - r贸偶ne dify 4 lepy - zaliczone (btw. znaczek jab艂ka w dzisiejszych czasach odciska na ka偶dym swoje pi臋tno :) ) plasti - dify, HDR maciek.m - zaliczone, bardzo przyzwoity modelik
Napisano 16 Grudzie艅 201014 l A nie mowilem ze bedzie jadka :) Plasti zrob renderek w jednym kolorku i na butle tylko przezroczystosc i bedzi gitara, bo szkoda twojej pracy :)
Napisano 16 Grudzie艅 201014 l kolega wy偶ej ma racje , i je艣li kogo艣 interesuje zdanie nooba to powiem 偶e naprawd臋 by艂oby szkoda pracy bo wygl膮da super i pomys艂 ciekawy.
Napisano 16 Grudzie艅 201014 l plasti-spoko pomys艂 maciek.m-w mafii chyba by艂y takie budki Co艣 ode mnie ,czas ok 20 min 聽
Napisano 16 Grudzie艅 201014 l To i ja od siebie jak juz wczesnij pisalem ze cos dodam:) 聽 soft:3d max 2010 czas:90min 聽
Napisano 17 Grudzie艅 201014 l Nie wiem jakim cudem zobaczy艂em temat dopiero dzi艣, cho膰 sprawdza艂em codziennie :| M贸j udzia艂 jak zwykle zale偶y od tego, czy b臋dzie czas i pomys艂.
Napisano 17 Grudzie艅 201014 l sebx a biped te偶 jest wymodelowany? nie chc臋 si臋 czepia膰, ale jak ju偶 to trzymajmy si臋 zasad.
Napisano 17 Grudzie艅 201014 l dyskusja by艂a i min臋艂a. tob i plasti wiedz膮 o co chodzi. posty zosta艂y wywalone na pro艣b臋 plastiego. 聽 plasti: skoro post贸w ju偶 nie ma to po kiego grzyba ci膮gniesz to dalej jak jaki艣 upokorzony 15 latek? posty polecia艂y na twoj膮 pro艣b臋 wi臋c postuj prac臋 jakby nic si臋 nie sta艂o.wywalam ca艂y zb臋dny stuff. 聽 wracamy do modeli, kt贸re niekt贸re s膮 ca艂kiem pomys艂owe.
Napisano 17 Grudzie艅 201014 l Autor No w艂a艣nie te偶 nie wiedzia艂em o co chodzi plastiemu. Musia艂a by膰 jadka - kurde przegapi艂em. ;) 聽 BTW plasti teraz praca prezentuje si臋 wed艂ug mnie lepiej ni偶 przy szukaniu na si艂臋 kolor贸w materia艂贸w, kt贸re w po艂膮czeniu z HDR prezentowa艂y si臋 ... raczej 艣rednio. Teraz jest OK i zgodnie z zasadami. No mo偶e jedno mnie troszk臋 razi co do samej bry艂y... ale to najwy偶ej powiem na PW jak b臋dziesz oczywi艣cie chcia艂. 聽 slowiak, co tu du偶o m贸wi膰 skubn膮艂e艣 mi pomys艂 - przynajmniej w cz臋艣ci. Ale jak znajd臋 czas to wrzuc臋 kawa艂ek takiej budki. Patent z gw贸zdkami to ju偶 plagiat :) 聽 Co do bipeda tutaj troch臋 ci臋偶ko to ocenia膰 mo偶naby przyj膮膰 - wykorzystanie bipeda=60minut w plecy.
Napisano 18 Grudzie艅 201014 l sebx a biped te偶 jest wymodelowany? nie chc臋 si臋 czepia膰, ale jak ju偶 to trzymajmy si臋 zasad. 聽 r贸wnie dobrze mo偶na si臋 czepia膰 ze kto艣 zaczyna od boxa a nie od plane'a ;) zasady sa takie ze model ma by膰 od 0, nie ma nic o wykorzystanym sofcie pluginach itp program daje mo偶liwo艣膰 wstawienia i renderu bipeda to dlaczego z tego nie korzysta膰? Wi臋cej luzu w tym w膮tku :D
Napisano 18 Grudzie艅 201014 l r贸wnie dobrze mo偶na si臋 czepia膰 ze kto艣 zaczyna od boxa a nie od plane'a ;) zasady sa takie ze model ma by膰 od 0, nie ma nic o wykorzystanym sofcie pluginach itp program daje mo偶liwo艣膰 wstawienia i renderu bipeda to dlaczego z tego nie korzysta膰? Wi臋cej luzu w tym w膮tku :D 聽 Modelujesz wszystko sam. To jest chyba dosc proste, takze biped tutaj nie moze wystapic, bo jest to speed modeling, a nie speed copy and pasting.
Napisano 18 Grudzie艅 201014 l czyli mona boxa wstawic a chamfer boxa juz nie ? ;) 聽 Za kazde takie pytanie B贸g zabija niewinnego kotka..
Napisano 18 Grudzie艅 201014 l phehehe. dobre :D 聽 jestem za tym 偶eby taka akcja by艂a albo oznaczona w regulaminie albo, 偶eby nie by艂o takich sytuacji. a tymczasem jak chcesz bipeda to go wymodeluj od zera - sprawiedliwie - jasne jest, 偶e zabawa jest do momentu a偶 gramy wobec siebie fair play. swoj膮 drog膮 musz臋 przysi膮艣膰 do w艂asnej budki. jak na razie kilka fajnych prac. pzdr
Napisano 18 Grudzie艅 201014 l No mi te偶 si臋 wydaje, 偶e wstawienie bipa czy innego obiektu maxowego, kt贸ry ma ju偶 jako taki wygl膮d i nie wymaga edycji, nie kwalifikuje si臋 pod modeling. Ale nie 偶eby od razu wywala膰 bipa, po prostu ja go nie oceniam w pracy :) plasti czekaj, czekaj z tym g艂osem, nie wszyscy jeszcze wystartowali :)
Napisano 19 Grudzie艅 201014 l freqfreq - jak to niestarczylo czasu?? czasu jest 120 min(1h)?? 聽 edit: 2h, sorry zmeczenie daje czadu Edytowane 19 Grudzie艅 201014 l przez plasti
Napisano 19 Grudzie艅 201014 l freqfreq - jak to niestarczylo czasu?? czasu jest 120 min(1h)?? To mea culpa, nie zwr贸ci艂em jako艣 uwagi, bra艂em si臋 na 90
Napisano 21 Grudzie艅 201014 l jest szansa na przed艂u偶enie godziny do jakiej艣 normalnej tj do do np. 22 - 23 ?
Napisano 21 Grudzie艅 201014 l ja ma艂o pomys艂owo. zwyk艂a budka z popularnego, polskiego filmu ;) 50 minut. pzdr 聽 聽 Uploaded with ImageShack.us
Napisano 21 Grudzie艅 201014 l Orcher Fajna budka dobra by艂a by te偶 do edycji "w krzywym zwierciadle" :) marcinW "nic 艣miesznego"? :P
Napisano 21 Grudzie艅 201014 l Velendil pomys艂 taki se, wi臋c nie masz czego 偶a艂owa膰 ;) Smoku si臋 wie :>
Napisano 21 Grudzie艅 201014 l Autor jest szansa na przed艂u偶enie godziny do jakiej艣 normalnej tj do do np. 22 - 23 ? 聽 Przed艂u偶amy do p贸艂nocy.
Napisano 21 Grudzie艅 201014 l Smoku dzi臋ki, na krzywe zwierciadlo si臋 nie za艂apa艂em, bo tzw. "inne obowi膮zki" poch艂on臋艂y 100% czasu...
Napisano 21 Grudzie艅 201014 l Fajnie, 偶e przed艂u偶one, bo wpad艂 mi do g艂owy pomys艂 :) Troch臋 czasu mi zosta艂o, ale nie mam pomys艂u na skrzyd艂a. Pozdrawiam 聽
Napisano 22 Grudzie艅 201014 l sonda!! 聽 Twoja wiadomo艣膰 jest za kr贸tka. Post musi zawiera膰 minimum 10 znak贸w.
Napisano 22 Grudzie艅 201014 l piko cos mowil ze bedzie niedostepny, tak wiec fajnie jakby sie jakis mod za to wzial...
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto