Meedo_pl Napisano 20 Grudzień 2010 Napisano 20 Grudzień 2010 (edytowane) Witam wszystkich, Chcę podzielić się z Wami kilkoma wizualizacjami nad którymi ostatnio pracowaliśmy. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Zapraszam do odwiedzenia naszej nowej strony internetowej www.meedo.pl Poprawiłem tak jak mówiliście. Edytowane 21 Grudzień 2010 przez Meedo_pl 1
gientekwl Napisano 20 Grudzień 2010 Napisano 20 Grudzień 2010 chyba coś z kompresja obrazków się stało, wrzuć na imageshack. 2 i 5 bardzo ładnie, reszta niewyraźna i lekko scanline'owa. Macie lepsze projekty na swojej stronie ;) Pozdro ;)
Meedo_pl Napisano 20 Grudzień 2010 Autor Napisano 20 Grudzień 2010 gientekwl - faktycznie coś siadło, rano wrzucę przez image w większej rozdzielczości. Pozdrawiam.
plasti Napisano 20 Grudzień 2010 Napisano 20 Grudzień 2010 ladnie, skontrastowane, takie miesko lubie :] polecam imagehost(nic nie reklamuje!!!!!! nie nawidze reklam imageshack), nie ma tylu reklam i od razu wrzucisz forum hotlink do duzych zdjec pozdro
gientekwl Napisano 21 Grudzień 2010 Napisano 21 Grudzień 2010 No teraz to jest bajka. Świetne modele, materiały, światło. Nic nie jest nachalne nie przejarane, nie za ciemno. Oceniam na ***** P.S. Ostatni render bardzo klimatyczny.
pabulo Napisano 21 Grudzień 2010 Napisano 21 Grudzień 2010 dziwny ten cień na suficie nr2 a w 1 i 2 niefajna ta biała listwa przy podłodze. wali po oczach poza tym naprawde bardzo ładne
bolitic Napisano 22 Grudzień 2010 Napisano 22 Grudzień 2010 O żesz :O na początku nie wyglądało to najlepiej ale teraz to są wizki światowej klasy
Camel Napisano 22 Grudzień 2010 Napisano 22 Grudzień 2010 W przedostatnim ujeciu jakoś mi się nie podoba materiał okapu ale po lewej oświetlenie z zabudowy jest wybitne i miodowe! i w ujęciu nr.2 też jest bardzo ładne to nad panelem kuchennym. Zagłosowałem na 6 gwiazdek :)
Meedo_pl Napisano 22 Grudzień 2010 Autor Napisano 22 Grudzień 2010 Dunuś - dziękuję za opinię i 6 gwiazdek ;) bolitic - cieszę się, że się podoba, ale do światowej klasy to jeszcze bardzo daleko. pabulo - z tym cieniem dałem ciała, zapomniałem usunąć jednego światła. gientekw - dziękuję za gwiazdki, fajnie , że się podoba. plasti - dzięki
Stachu Napisano 22 Grudzień 2010 Napisano 22 Grudzień 2010 pięknie to wyglada! ***** to wszystko to zlecenia, czy amatorka do portfolio?
Camel Napisano 22 Grudzień 2010 Napisano 22 Grudzień 2010 Jeszcze raz gratuluję i mam podziw, obrazki ostre jak żyleta, i rekomendacja!
freqfreq Napisano 22 Grudzień 2010 Napisano 22 Grudzień 2010 Piękne, co tu dużo mówić. Jak dużo jest w tym postprodukcji?
peter_f Napisano 23 Grudzień 2010 Napisano 23 Grudzień 2010 Świetne wizualizacje! Bardzo ładne światełko i super detal! Graty fronta! Jest super! 5*****
bolitic Napisano 23 Grudzień 2010 Napisano 23 Grudzień 2010 bolitic - cieszę się, że się podoba, ale do światowej klasy to jeszcze bardzo daleko. Naprawdę, nie ma potrzeby być takim skromnym - wasze studio może śmiało konkurować z najlepszymi na świecie. Polecam wystawic te pracki na evermotion - dużo tam potecjalnych klientów się rozgląda.
Wolowiec Napisano 23 Grudzień 2010 Napisano 23 Grudzień 2010 Total High End ! Gratulacje ! Pochwał się w czym renderujesz i modelujesz .
adam_m Napisano 23 Grudzień 2010 Napisano 23 Grudzień 2010 Wygląda jakbyście pobierali nauki u Stanislava Orekhova (?) Super. Napisz coś więcej o workflow (ile osób nad tym pracowało, jak długo itp.). Ode mnie także gwiazdki. Pzdr.
Meedo_pl Napisano 23 Grudzień 2010 Autor Napisano 23 Grudzień 2010 adam_m - nic z Panem Orekhov'em nie ma to wspólnego. Nad wizualizacjami pracowały w sumie dwie osoby z małą pomocą trzeciego kolegi:) Odbywało się to tak, że ja na podstawie zdjęcia kuchni referencyjnych i zdjęć frontów , które otrzymaliśmy od firmy zajmującej się produkcją takich rzeczy budowaliśmy model kuchni. Ja przeważnie modelowałem pomieszczenie, dodawałem materiały podstawowe materiały i ustawiałem światło. W tym samym czasie kolega modelował meble. Gdy udało mi się wcześniej skończyć, pomagałem koledze. Czasami zamienialiśmy się rolami. Z czasami było różnie, w przypadku bardziej skomplikowanych kuchni powstawała 1 dziennie tak jak np pierwsze 2 rendery. Przy mniej skomplikowanych modelach robiliśmy 2,3 kuchnie dziennie. Co do workflow to standard, żaden LWF z Rainhardem w color mappingu. Dzięki za gwiazdki:) Jak bedziecie zainteresowani to moge zrobić mały making of czy coś w tym stylu. Wolowiec- dzięki- soft to max 2009 i vray. Jakoś nie mogę przeskoczyć na 2011. Leży na półce i chłonie kurz na razie. ArchiSphera - dzięki bolitic - tu nie chodzi o skromność, po prostu mam świadomość jakie prace wypuszczają np. koledzy zza wschodniej granicy. peter_f- dziękuję ślicznie, szczerze powiedziawszy to w żadnym wypadku nie spodziewałem się fronta. Ale cieszę się , ze się tam znaleźliśmy. freqfreq - dzięki . Z postprodukcją jest różnie, ale raczej bardzo mało. Jak chcesz to w poniedziałek mogę wrzucić obrazek bez ps. Dunuś - dzięki Georgas - ślicznie dziękuję i cieszę się , że się podoba. Stachu- dzięki . Jest to część jednego ze zleceń. Dziękuję wszystkim za opinie , a moderatorom za fronta. Pozdrawiamy.
bolitic Napisano 23 Grudzień 2010 Napisano 23 Grudzień 2010 Jak bedziecie zainteresowani to moge zrobić mały making of czy coś w tym stylu. Bardzo byłbym zainteresowany i myślę że wielu z tego forum też - tyle że bardziej coś ala making of wymieszany z tutorialem (z ustawieniami świateł/shaderów/GI itd :D ) naprawdę fajne by to było. Pozdrawiam!
Orangegraphics Napisano 23 Grudzień 2010 Napisano 23 Grudzień 2010 no super super, gratki chłopaki. solidna robota. pozdrawiam
wharp Napisano 25 Grudzień 2010 Napisano 25 Grudzień 2010 co tu dużo pisać, świetna robota, poziom hi-end pozdrawiam
Meedo_pl Napisano 27 Grudzień 2010 Autor Napisano 27 Grudzień 2010 simonhc - dzięki, kiedy ruszacie z tutorialami ? bolitic, gientekwl - się robi :) wharp - dzięki Xiz0r - dzięki , też pozdrawiamy:) Prosiliście o render bez posta , więc proszę bardzo:
asdaq Napisano 29 Grudzień 2010 Napisano 29 Grudzień 2010 Wow! Dobra robota. Bardzo fajne wnętrza. Jedyna uwaga to sugestia ostrożniejszego dobierania soczewki kamery i kąta jej widzenia. Perspektywa "dziwnieje" przy krawędziach renderingu: szafa po lewej, i podstawa świecznika po prawej. Ale na to zwróciłem uwagę jak już nacieszyłem oczy w centrum obrazka ;) Pozdrawiam i gratuluję, AQ
carlosss Napisano 29 Grudzień 2010 Napisano 29 Grudzień 2010 dobry stufff oby tak dalej misiu pysiu :)
Gecontrius Napisano 29 Grudzień 2010 Napisano 29 Grudzień 2010 Uwielbiam takie wizualizacje, jak dla mnie bomba.
Neb Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 ładne renderki, bdb detal, troszkę mi brakuje pomysłu na oświetlenie. Nalepszy klimat pod względem światła ma ostatnia praca, reszta zbyt syntetyczna, ale to tylko moje bardzo subiektywne widzimisię :) Dobra robota.
Meedo_pl Napisano 4 Styczeń 2011 Autor Napisano 4 Styczeń 2011 (edytowane) Neb - dzięki, co do światła to tak po prostu miało być, mieliśmy dopasować się do zdjęcia i tak też robiliśmy. Pozdrawiam. Gecontrius - dzięki carlosss - dzięki - my się znamy?;) asdaq - dzięki za opinię i uwagi. Pozdrawiam. A poniżej obiecany tutorial: http://www.meedo.pl/blog/10-tutorial01 Pozdrawiamy Meedo Edytowane 17 Styczeń 2011 przez Meedo_pl 3
Camel Napisano 4 Styczeń 2011 Napisano 4 Styczeń 2011 Jeśli chodzi o te ramiaki to czy nie można prościej? Splajn, z ktorej zrobimy ramiaka > sweep kształtem sztukaterii ktorą robimy ramę,> poprawiamy, dostosowywujemy do plane'a> edit poly > chamferujemy tam, gdzie maja być łączenia, na bardzo mały odstęp > poly select, usuwamy poligony w tych chamferach > edit borders zaznaczamy borders i wreszcie cap, żeby wypełnić dziury w szparach, każda jedna ze czterech elementów takiej ramy już jest "full deseczką". Co Meedo na to? ;)
3d_operator Napisano 5 Styczeń 2011 Napisano 5 Styczeń 2011 Tutorial fajny. Podziękowania za inicjatywę. Brakuje mi jednak w nim postprodukcji (może jeszcze będzie?). Bo na tych ustawieniach (powiedzmy standardowych) vreja takiego efektu się nie uzyska.
Meedo_pl Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Napisano 5 Styczeń 2011 3d_operator - postprodukcji jest niewiele, stronę wcześniej masz render prosto z maxa. Nie widzę więc sensu w opisywaniu tego etapu przynajmniej przy tym wnętrzu. Jeśli bardzo chcesz mogę to zrobić przy okazji następnego tutoriala. adam_m - dzięki Dunuś - można. bolitic - na zdrowie:)
Rekomendowane odpowiedzi