Napisano 20 Grudzień 201014 l Witam wszystkich, Chcę podzielić się z Wami kilkoma wizualizacjami nad którymi ostatnio pracowaliśmy. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Zapraszam do odwiedzenia naszej nowej strony internetowej www.meedo.pl Poprawiłem tak jak mówiliście. Edytowane 21 Grudzień 201014 l przez Meedo_pl
Napisano 20 Grudzień 201014 l chyba coś z kompresja obrazków się stało, wrzuć na imageshack. 2 i 5 bardzo ładnie, reszta niewyraźna i lekko scanline'owa. Macie lepsze projekty na swojej stronie ;) Pozdro ;)
Napisano 20 Grudzień 201014 l Autor gientekwl - faktycznie coś siadło, rano wrzucę przez image w większej rozdzielczości. Pozdrawiam.
Napisano 20 Grudzień 201014 l ladnie, skontrastowane, takie miesko lubie :] polecam imagehost(nic nie reklamuje!!!!!! nie nawidze reklam imageshack), nie ma tylu reklam i od razu wrzucisz forum hotlink do duzych zdjec pozdro
Napisano 21 Grudzień 201014 l No teraz to jest bajka. Świetne modele, materiały, światło. Nic nie jest nachalne nie przejarane, nie za ciemno. Oceniam na ***** P.S. Ostatni render bardzo klimatyczny.
Napisano 21 Grudzień 201014 l dziwny ten cień na suficie nr2 a w 1 i 2 niefajna ta biała listwa przy podłodze. wali po oczach poza tym naprawde bardzo ładne
Napisano 22 Grudzień 201014 l O żesz :O na początku nie wyglądało to najlepiej ale teraz to są wizki światowej klasy
Napisano 22 Grudzień 201014 l W przedostatnim ujeciu jakoś mi się nie podoba materiał okapu ale po lewej oświetlenie z zabudowy jest wybitne i miodowe! i w ujęciu nr.2 też jest bardzo ładne to nad panelem kuchennym. Zagłosowałem na 6 gwiazdek :)
Napisano 22 Grudzień 201014 l Autor Dunuś - dziękuję za opinię i 6 gwiazdek ;) bolitic - cieszę się, że się podoba, ale do światowej klasy to jeszcze bardzo daleko. pabulo - z tym cieniem dałem ciała, zapomniałem usunąć jednego światła. gientekw - dziękuję za gwiazdki, fajnie , że się podoba. plasti - dzięki
Napisano 22 Grudzień 201014 l pięknie to wyglada! ***** to wszystko to zlecenia, czy amatorka do portfolio?
Napisano 22 Grudzień 201014 l Jeszcze raz gratuluję i mam podziw, obrazki ostre jak żyleta, i rekomendacja!
Napisano 23 Grudzień 201014 l Świetne wizualizacje! Bardzo ładne światełko i super detal! Graty fronta! Jest super! 5*****
Napisano 23 Grudzień 201014 l bolitic - cieszę się, że się podoba, ale do światowej klasy to jeszcze bardzo daleko. Naprawdę, nie ma potrzeby być takim skromnym - wasze studio może śmiało konkurować z najlepszymi na świecie. Polecam wystawic te pracki na evermotion - dużo tam potecjalnych klientów się rozgląda.
Napisano 23 Grudzień 201014 l Total High End ! Gratulacje ! Pochwał się w czym renderujesz i modelujesz .
Napisano 23 Grudzień 201014 l Wygląda jakbyście pobierali nauki u Stanislava Orekhova (?) Super. Napisz coś więcej o workflow (ile osób nad tym pracowało, jak długo itp.). Ode mnie także gwiazdki. Pzdr.
Napisano 23 Grudzień 201014 l Autor adam_m - nic z Panem Orekhov'em nie ma to wspólnego. Nad wizualizacjami pracowały w sumie dwie osoby z małą pomocą trzeciego kolegi:) Odbywało się to tak, że ja na podstawie zdjęcia kuchni referencyjnych i zdjęć frontów , które otrzymaliśmy od firmy zajmującej się produkcją takich rzeczy budowaliśmy model kuchni. Ja przeważnie modelowałem pomieszczenie, dodawałem materiały podstawowe materiały i ustawiałem światło. W tym samym czasie kolega modelował meble. Gdy udało mi się wcześniej skończyć, pomagałem koledze. Czasami zamienialiśmy się rolami. Z czasami było różnie, w przypadku bardziej skomplikowanych kuchni powstawała 1 dziennie tak jak np pierwsze 2 rendery. Przy mniej skomplikowanych modelach robiliśmy 2,3 kuchnie dziennie. Co do workflow to standard, żaden LWF z Rainhardem w color mappingu. Dzięki za gwiazdki:) Jak bedziecie zainteresowani to moge zrobić mały making of czy coś w tym stylu. Wolowiec- dzięki- soft to max 2009 i vray. Jakoś nie mogę przeskoczyć na 2011. Leży na półce i chłonie kurz na razie. ArchiSphera - dzięki bolitic - tu nie chodzi o skromność, po prostu mam świadomość jakie prace wypuszczają np. koledzy zza wschodniej granicy. peter_f- dziękuję ślicznie, szczerze powiedziawszy to w żadnym wypadku nie spodziewałem się fronta. Ale cieszę się , ze się tam znaleźliśmy. freqfreq - dzięki . Z postprodukcją jest różnie, ale raczej bardzo mało. Jak chcesz to w poniedziałek mogę wrzucić obrazek bez ps. Dunuś - dzięki Georgas - ślicznie dziękuję i cieszę się , że się podoba. Stachu- dzięki . Jest to część jednego ze zleceń. Dziękuję wszystkim za opinie , a moderatorom za fronta. Pozdrawiamy.
Napisano 23 Grudzień 201014 l Jak bedziecie zainteresowani to moge zrobić mały making of czy coś w tym stylu. Bardzo byłbym zainteresowany i myślę że wielu z tego forum też - tyle że bardziej coś ala making of wymieszany z tutorialem (z ustawieniami świateł/shaderów/GI itd :D ) naprawdę fajne by to było. Pozdrawiam!
Napisano 27 Grudzień 201014 l Autor simonhc - dzięki, kiedy ruszacie z tutorialami ? bolitic, gientekwl - się robi :) wharp - dzięki Xiz0r - dzięki , też pozdrawiamy:) Prosiliście o render bez posta , więc proszę bardzo:
Napisano 29 Grudzień 201014 l Wow! Dobra robota. Bardzo fajne wnętrza. Jedyna uwaga to sugestia ostrożniejszego dobierania soczewki kamery i kąta jej widzenia. Perspektywa "dziwnieje" przy krawędziach renderingu: szafa po lewej, i podstawa świecznika po prawej. Ale na to zwróciłem uwagę jak już nacieszyłem oczy w centrum obrazka ;) Pozdrawiam i gratuluję, AQ
Napisano 3 Styczeń 201114 l ładne renderki, bdb detal, troszkę mi brakuje pomysłu na oświetlenie. Nalepszy klimat pod względem światła ma ostatnia praca, reszta zbyt syntetyczna, ale to tylko moje bardzo subiektywne widzimisię :) Dobra robota.
Napisano 4 Styczeń 201114 l Autor Neb - dzięki, co do światła to tak po prostu miało być, mieliśmy dopasować się do zdjęcia i tak też robiliśmy. Pozdrawiam. Gecontrius - dzięki carlosss - dzięki - my się znamy?;) asdaq - dzięki za opinię i uwagi. Pozdrawiam. A poniżej obiecany tutorial: http://www.meedo.pl/blog/10-tutorial01 Pozdrawiamy Meedo Edytowane 17 Styczeń 201114 l przez Meedo_pl
Napisano 4 Styczeń 201114 l Jeśli chodzi o te ramiaki to czy nie można prościej? Splajn, z ktorej zrobimy ramiaka > sweep kształtem sztukaterii ktorą robimy ramę,> poprawiamy, dostosowywujemy do plane'a> edit poly > chamferujemy tam, gdzie maja być łączenia, na bardzo mały odstęp > poly select, usuwamy poligony w tych chamferach > edit borders zaznaczamy borders i wreszcie cap, żeby wypełnić dziury w szparach, każda jedna ze czterech elementów takiej ramy już jest "full deseczką". Co Meedo na to? ;)
Napisano 5 Styczeń 201114 l Tutorial fajny. Podziękowania za inicjatywę. Brakuje mi jednak w nim postprodukcji (może jeszcze będzie?). Bo na tych ustawieniach (powiedzmy standardowych) vreja takiego efektu się nie uzyska.
Napisano 5 Styczeń 201114 l Autor 3d_operator - postprodukcji jest niewiele, stronę wcześniej masz render prosto z maxa. Nie widzę więc sensu w opisywaniu tego etapu przynajmniej przy tym wnętrzu. Jeśli bardzo chcesz mogę to zrobić przy okazji następnego tutoriala. adam_m - dzięki Dunuś - można. bolitic - na zdrowie:)