lukanus Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 [/url] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 Super wyszło :) Masz rękę do takich rzeczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 Kurde ale ja już robiłem demona:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Spoko, spoko, zrob demonice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Hmmm w sumie niezły pomysł morte:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Ja zawsze sluze pomoca i dobra rada. Ah i generalnie graty za zwyciestwo dla lukanusa i swietna ta plansza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 muchas gracias i cieszę się, że plansza podeszła :p lucek sorry , nie wiedziałem. sprawdziłem, jakie są propozycje i co już było, a że demona nie ma na liście dotychczasowych tematów, to też go wybrałem. jeśli koniecznie chcesz/ chcecie, to zmienię i pod wieczór wrzucę coś inszego. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Spoko portret kobiety to też nie nowość była:) Chętnie wydłubię i demonicę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevox Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Pierwszy raz biorę udział w speedsculptingu, tu mój demon : Jak coś źle to pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 mi sie nie podoba ze jest to sculptowane na gotowym demohead w zbrushu, powinno byc robione od poczatku do konca samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevox Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 No ale będzie się zaliczało do konkursu? Bo w regulaminie pisze, że można korzystać z gotowej bazy. Nie wiem co dokładnie to znaczy no ale cóż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 to znaczy, że możesz sobie przygotować wcześniej prosty model w dowolnym programie do modelowania, który będzie stanowił bazę w ZBrushu, Sculptrisie, w dowolnym programie do rzeźbienia. Model/ Baza powinna być jednak Twoja, a czas na jej wykonanie odliczasz od całkowitej puli dozwolonego czasu. Czyli 4h - to ile Ci zajęło wykonanie bazy = czas jaki ci pozostał na dłubanie. Jesli nie masz bazy, albo nie chcesz z takowej korzystać, to możesz dłubać ze sfer, sześcianów, itd., z dowolnej bryły prymitywnej. Tu masz przykłady o co kaman: http://img38.imageshack.us/i/1gupawyumiech.jpg/ http://img576.imageshack.us/img576/1144/rubens2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Moja 1h. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 (edytowane) Ja walczę z windowsem :) Jak uda mi się zainstalować go sprawnie to chętnie wezmę udział :) Edytowane 3 Styczeń 2011 przez Vega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Hej panowie, zrobie sobie mala reklame tutaj, jesli to wam nie przeszkadza. Pare razy sie juz w speed-sculptingach startowalo i parokrotnie powiedzmy zdazylo sie mi nie zapamietac dokladnej godziny kiedy zaczynalem i potem te moje czasy byly mocno przyblizone. NA sieci szukalem jakis gotowych ale byly jakies ciezkie trzeba bylo to instalowac i wogole... Z lenistwa wiec napisalem malutki programik. zStoper mozna ustawic sobie w dowolnej czesci ekranu, odmierza czas i zapamietuje ile czasu pracowalismy przed wylaczeniem progamiku. Czyli jesli nagle okaze sie ze z pieskiem trzeba wyjsc, przy ponownym uruchomieniu czas zostanie przywrocony. Napisany w Javie, wiec w teorii powinien dzialac na dowolnym systemie na ktorym Jave mamy zainstalowana. Calosc zrobiona calkowicie dla siebie, zeby bardziej pilnowac swojego czasu gdy pracuje nad modelikami. Mam nadzieje ze komus choc troszeczke sie przyda. Wszelki feedback mile widziany. Download: http://dl.dropbox.com/u/6415037/zStoper.exe (ok 120kB) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Na włączenia z windowsem :) Jak uda mi się zainstalować go sprawnie to chętnie wezmę udział :) ?? @Morte - czegos takiego mi brakowalo, dzieki stary! Przetestowane, dziala :) rep+ leci! Ja moge dodac od siebie programik, ktory z automatu przypomina o seve'ie, mimo autobackupa nie raz uratowal mi zycie nie tylko z save'm, uzywam go jak nastawie cos na kuchence ( nie jeden czajnik juz przypalilem). http://uploading.com/files/85f5299b/rybaReminder.rar/ Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Ten głupi telefon sami mi poprawia co chcę napisać. Napisałem "Ja walczę z windowsem", a on zmienił to na "Na włączenie z windowsem" :) Bo tak słownik mu powiedział :) Dzięki wielkie Morte :) Takie coś się przyda :) Może dodamy nawet do regulaminu :P Że trzeba pokazać screen z tego zStoper'a :) Jeszcze nie wiem co robi ta 4 ikonka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 4-ta ikonka to drag, widac ze mi nie wyszla -.- jak klikniesz i przytrzymasz to mozesz sobie ustawic gdzie chcesz:) Ale generalnie jak sa jakies pytania, czy sugestie -walcie do watku gdzie wrzucalem timelapsy etc. tu nie ma sensu gadaniem o tym zasmiecac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Ok 2h pekly, jutro skoncze! Dobranoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2011 to i ja pokadzę: dzięki Ci Morte za ten zacny program ;) rep poleciał. jedyne co mi się rzuca w oczy, to odwrócona ikonka 'play' (może tak być powinno, nie wiem). podoba mi się pomysł Vegi, co by zegar do zrzutów dodawać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqson Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Sculptris + mysz Czas: 2h 13m 54s (Bardzo fajoski programik, dzięki Morte) Baza : kulka i niewiele ponad 600k trisów więc raczej nie będę wstawiać siatki. No chyba ,że to niezbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazio Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Kurde taki fajny temacik. Postaram się wziąć udział w tym speedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 1,5h jak na razie: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 (edytowane) @indian no no ladnie ci ta myszką idzie, az jestem ciekaw finalu. Edytowane 4 Styczeń 2011 przez fishinthewater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NASTRASH Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 @Marqson: Wyglaąda bardzo fajnie, ale można wiedzieć czemu akurat myszką wolisz sculptować ? Temacik kozacki, w sam raz żeby się zrelaksować, także tym razem nie mogłem sobie odpuścić. Ode mnie już skończone i cały czas wykorzystany. i jeszcze bonusowo, progres od base mesha: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 @NASTRASH czad demonik :) a ode mnie malutki upek i wykorzystane jak na razie 2:30h: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqson Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 @NASTRASH: Nie tyle co wolę myszką co mi brat tablet skubnął do pracy. Ale to spoko bo myszka wymusza cartoonowy styl bo nie ma miejsca na dokładne bałaganienie z alfami czy wyciskanie hiperrealu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karp Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 (edytowane) Sculptris,około godzinki,robione ze skulptowej kuli Edytowane 5 Styczeń 2011 przez karp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 (edytowane) finish ode mnie: salut. Edytowane 5 Styczeń 2011 przez indian finish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 Fajowsko dajecia chopaki indian- jakos bardziej mi ducha niz demona przypomina:) 01:05:38 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 No Morte łał Dawno nic nie robiłem wiec taki ode mnie, zostało mi z godzinę jeszcze, może zrobię innego jeszcze bo chce mi się rzeźbić heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Chciałem zrobić coś ale zwatpilem :) morte z vrockerem pozamiatali :) do tego wrócił problem z kompem :) i chyba będę dalej kontynuował demon huntera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 A ja spróbuję... w prawdzie nigdy nie sculptowałem, ale jak oglądam filmiki na YT to myśle, że to może być całkiem przyjemna sprawa... tym bardziej, że temat jest dość luźny... taki... mało precyzyjny... każdą zmarszczkę da się usprawiedliwić... w końcu to demon jest :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Fajne prace panowie, postaram się dostarczyć wam jakąś konkurencję z mojej strony, ale w moim przypadku różnie to wychodzi. :] Dzięki za timer Morte. Pozdrawiam Kuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aethersis Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Fajna praca vrocker, jak się ładowało to myślałem na początku że to Jar Jar Binks xD Podoba mi się koncept i zastanawiam się czy (podświadomie?) inspirowałeś się może wspomnianą postacią z Gwiezdnych Wojen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Nie piernicz Vega. Nawet morte jest do przeskoczenia tylko trzeba sobie przemyśleć design:) Jak znajdę chwilę to postaram się coś wyrzeźbić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 @Lucek: Ty możesz dasz radę przeskoczyć Morte, ale ja nie :) Skubaniec jest za dobry. Ma dopiero 1:05:38 czyli jeszcze 2:54:22. W tym czasie może zrobić mega sculpt. Mafida nawet w 4h robił całe ciało więc Morte też dał by radę :) Chyba, że Morte nie skończy tego ;] Jak ostatnio :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Vega: songoku i jezus by sie nie poddali więc ty też się nie poddawaj:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Aethersis: chciałem zrobić coś z długa głową i o takie coś wyszło, we wczesnej fazie wyglądało jak bakterie z "było sobie życie" z takim długim nochalem, ale o jar jar nie pomyślałem. Djud: ręce zostaną pakują żarcie do tej małej główki na brodzie ;] mógłbym je jeszcze "zdemonić" bardziej ale już mi się nie chcę. Rzeczywiście wygląda jak mega slimak albo jakis grzyb :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 (edytowane) @Lucek: Może coś zrobię :) Songoku to pryszcz ;] Vegeta jest lepszy ;) Mafida napisał koncept mu się nie podoba i widzisz :D Zrezygnowałem :) Ale mam pomysł ;] Zawsze przychodzi mi do głowy Blizzard. Jak demon to Blizzard. Edytowane 7 Styczeń 2011 przez Vega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Vega: songoku i jezus by sie nie poddali więc ty też się nie poddawaj:D Mistrz! Uśmiałem się po pachy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Cieszę się:) Vega jak lubisz Dragonballa to spokojnie możesz wyrzeźbić bubu (nie wiem jak to się pisze w oryginale:D) Komórczak też może być demonem z tym swoim fallicznym hełmem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ghostreader Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 Witam wszystkich, w swoim pierwszym poście dołączam taką oto prackę do konkursu, choć widzę że poziom wysoki.... soft: blender czas: ok. 2h 40min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvin Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Hej Panowie, podczepię się pod temat. Coś tam wyrzeźbiłem na speeda teraz szukam dobrego tutka do zrobienia rig;u, bo stosując się do tego http://www.pixologic.com/docs/index.php/Rigging jak klikam by postać wyświetliła się w high-rez to otrzymuję model bez zadanych odkształceń. z góry dzięki za cokolwiek :D. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 (edytowane) @Lucek: Myślałem o Andariel z Diablo 2 :) Przed jej nazwa jest napis Demon więc pasuje :) Myślałem o samym Diablo, Mephisto lub Baal. Z Diablo milej się pracuje :) Edit: Mam concept :) Teraz tylko przenieś to do zetki :) Edytowane 8 Styczeń 2011 przez Vega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Marvin: Na Deviantart jest fajnie opisany tutek. Szukaj pod Biped tutorial na tej stronie. Jak będę w Krakowie to podeślę ci linka bo mamgo na innym kompie. no pierwszy w googlach:) Vega: Pokaż ten koncept:D Dla mnie byś czegoś nie znalazł? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Tak się składa ze mam coś dla Ciebie. Wrócę do domu to wysle Tobie :) Bo miałem 2 do wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 (edytowane) Vega: Thanks man:) Marvin: W profilu napisałem ci jak poradzić sobie bez BIPEDA w zbrushu. Thx za repy:) Edytowane 8 Styczeń 2011 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Ależ proszę bardzo :D Ja robię tego: Bazę zrobię zsphere i będę miał dużo czasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 @Vega - czad concepty, zapodaj proszę jakiegoś bezpośredniego linka do autora tych malunków. Czekam z niecierpliwością na scultpa :) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi