Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

• Odpowiedzi 11
  • Wy艣wietle艅 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pewnie za 200 lat na lekcjach plastyki nauczyciel poka偶e dzieciom taki filmik jako przyk艂ad pompatyczno艣ci i neobarokowego efekciarstwa charakterystycznego dla cinematik贸w naszego okresu ;) No ale jestem pod wra偶eniem.

Napisano

juz zamuwi艂em se kolekcjonerke :] uwielbiam ca艂膮 serie a shogun pierwszy mia艂 moim zdaniem najfajniejszy klimat

Napisano

To mi臋dzy innymi filmiki przedstawiaj膮ce mniej lub bardziej udane zamachy wojownik贸w ninja i gejsz w Shogunie I zach臋ci艂y mnie do zaj臋cia si臋 CG. :)

Napisano

Animacja miamiu艣na... jak to jest 偶e zawsze zabijaj膮 si臋 w ten sam spos贸b... a potem ten co zada艂 cios staje nieruchomo plecami do przeciwnika... I od czego ten bia艂y ma zbroj臋 skoro takie 艣lizgni臋cie mieczem go kilym... s艂ysza艂em, ze miecze samurajskie by艂y ostre, ale 偶eby a偶 tak? podobno klepali je z meteoryt贸w...

Napisano

badania wykaza艂y 偶e miecz samurajski nie by艂 w znacz膮cy spos贸b ostrzejszy od miecza europejskiego. A co do animacji to 艂adna ale oczka postaci tak mi si臋 nie podobaj膮 偶e hej.

Napisano
  • Autor

Bo miecze samuraj贸w to raczej szable, krzywizna zobowi膮zuje, s艂u偶y艂y bardziej do ci臋cia ni偶 r膮bania. :)

Napisano

Tak jak napisa艂 kolega wy偶ej, ca艂y sekret katany jest w ci臋ciu, ostrze si臋 przesuwa, a nie r膮bie jak mieczem europejskim :)

Napisano

Ekhm... 偶eby odkry膰 ca艂y sekret wystarczy przy艂o偶y膰 do p艂aszczyzny ekierk臋 i okr膮g艂膮 stron臋 k膮townika. Co styka si臋 mniejsz膮 powierzchni膮 to przy przy艂o偶eniu si艂y generuje wi臋kszy nacisk i nie, katan nie wykuwano z meteoryt贸w. Wyobra藕cie sobie takie bitwy w kt贸rych by艂o po 50 000 wojownik贸w na stron臋- ile by tych meteoryt贸w musia艂o spada膰 偶eby zapewni膰 im materia艂 na miecze ?

Filmik moim zdaniem kiepski (jak na kas臋 w艂o偶on膮 oczywi艣cie)- ruchy i stroje postaci nie do艣膰 偶e kompletne fantasy, to jeszcze patykowate. Realia te偶 przedstawione do艣膰... 艣miesznie. Oddzia艂y stoj膮ce w szyku, kwadratami ? WTF ? To Japonia czy Prusy Fryderyka Wielkiego ?

A gr臋 tak czy tak kupi臋, jaka by nie by艂a :)

Edytowane przez RK

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci