maciek.m Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 (edytowane) Witam, po dluzszym czasie nie robienia autek pora sobie cos przypomniec :) Wzucam wypociny z wczorajszego dnia. Musialem troche przodu usunac poniewaz dziwny blad mi wyskoczyl na modelu, a mianowicie ciagnace sie czarne linie i plaszczyzny w nieskonczonosc od modelu, a jak bralem wygladzenie to model calkowicie znikal... Wie ktos co to moglo byc? Dopiero po usunieciu sporego fragmentu gdzie to wychodzilo bylo ok. Edytowane 27 Kwiecień 2011 przez maciek.m 1
vision3d Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Ajj wywalilo Ci zapewne jeden vertex, max lubi platac takie figle :) ja robie tak, ze konwertuje do mesh potem znow do poly, usuwam ten vertex i wszystko dziala (no trzeba tylko zalatac dziure po vertexie). Dotychczasowy progres bardzo na plus.
maciek.m Napisano 4 Marzec 2011 Autor Napisano 4 Marzec 2011 Dzieki vision3d nastęnym razem bede juz wiedzial jak sobie z tym poradzic, bo az sie przerazilem jak mi model zniknal i czarne krechy sie pojawili :) A nastepny progres pewnie po weekendzie, bo na lapku wole nie robowac :)
mati-bor Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Przepraszam, że truję, ale móglbyś pokazać siatkę low-poly? Zawsze interesuje mnie topologia, bo sam mam z nią duże problemy. :
Sebazx6r Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Takze sie przychylam do prosby low poly high poly plus to wycinanie :).
bbandi Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 O fajny saabik się szykuje, może zrobisz wersje Aero:), ostotanio oglądałem takiego 2.3T (230KM) tylko starszą wersje z 2002.
maciek.m Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 Prosze o to siatki bazy i w stanie terazniejszym, przod lekko powyginany ale to jak pisalem przez male problemy :) bbandi aero tez fajny i te drzwiczki jak mu sie otwieraja :) No i zabieram sie za dalsze modelowanie :)
maciek.m Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 taki maly tescik, zainspirowany jednym z ostatnich testow Berger'a:)
maciek.m Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Troche dodalem, narazie tylko tyl, bo przod niezle mi faluje w kilku miejscach, musze powalczyc :P
Lucek Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Świetnie to wygląda. Muszę kiedyś zrobić jakiś samochód:D Jak ci strzela vertami to może masz ram uszkodzony sprawdź to memtestem:)
Elroy Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Wszystko git, jednak przy dzieleniu tej lampy troszeczkę zgubiły się proporcje. Widać, że starasz się odwzorowywać detal, więc fajnie gdyby takie rzeczy również się zgadzały. ..no chyba, że to nie jest aż tak ważne. To luz;)
maciek.m Napisano 18 Marzec 2011 Autor Napisano 18 Marzec 2011 Nooo dobra poprawie :P Dzieki za wyszukiwanie błedów, czasami samemu się zapomina i robi na pamiec. Juz niedlugo znowu sie zabiore za autko , jak tylko skoncze wazny projekt :)
maciek.m Napisano 12 Kwiecień 2011 Autor Napisano 12 Kwiecień 2011 Wkoncu zebralem sie do tego przodu, jakos ostatnio nie mialem weny. Troche dodalem, dzis moze jeszcze przednie reflektory uda sie zrobic :)
maciek.m Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Napisano 27 Kwiecień 2011 No dobra postanowilem potrenowac przed bitwa renderki :P Zupelnie nowy lakier wlasnej produkcji, studio tez zupelnie inne niz poprzednie, taki test wszystkiego. materialy jak i sam model nie sa jeszcze skonczone a kolka wstawilem od ferrari. no ale tu chodzilo mi o lakier i te "cholerne" refleksy na nim, nad ktorymi nie bardzo panuje... no i cos komp odmowil posluszenstwa i wywalil niebieski ekran ale zdazylem zapisac w takim stanie jak widac:) co sadzicie?...
robert09 Napisano 27 Kwiecień 2011 Napisano 27 Kwiecień 2011 Mi osobiście lakier się podoba. Trochę za jasne studio mi się wydaje...bo refleksy na przedniej klapie trochę się zlewają z tłem...chodzi mi o lewy górny róg ...dziwnie wygląda oczywiście moim skromnym zdaniem
Berger Napisano 30 Kwiecień 2011 Napisano 30 Kwiecień 2011 Jakieś bugi pojawiły się na zderzaku i kształt obu nadkol jest niepoprawny, choć może to złudzenie :)
maciek.m Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Napisano 30 Kwiecień 2011 Gdzie widzisz bugi ? bo ja sie nie moge dopatrzyc :) a ze studiem powalcze i dam ciemniejsze gdzieniegdzie, zobaczymy jak wyjdzie.
Berger Napisano 30 Kwiecień 2011 Napisano 30 Kwiecień 2011 Róg przedniego światła, róg wlotu i czujnik.
Oleksiak Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 dobra rada - wywal wszystkie materiały zostaw tylko materiał studia i karoserii i testuj aż Ci się będzie podobać - zaoszczędzisz na obliczeniach (zwłaszcza jak usuniesz koła i będziesz robił render region). Jak będzie Ci się podobać 50% ujęcia którym jest sam lakier wtedy dodawaj resztę. Światła proponuje zostawić na koniec bo przez załamania i odbicia w nich jest sporo do liczenia. Pozdrawiam.
siter90 Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 1 post na forum - Witam wszystkich. Super, dla mnie extra :) powodzenia i czekam na końcowe rendery btw. uwielbiam SAAB-y :D
maciek.m Napisano 14 Czerwiec 2011 Autor Napisano 14 Czerwiec 2011 Dzieki siter90 :) Kiedys go napewno dokoncze, bo wsumie szkoda zostawic ;)
Sinnerslayer Napisano 14 Czerwiec 2011 Napisano 14 Czerwiec 2011 może czepiam się szczegółów, ale zauważyłem pewne błędy. zaznaczyłem poniżej :) - szczeliny w karoserii mają różną wielkość - karoseria przy grillu poniżej krawędzi ramki reflektora - maska silnika wystaje poza obrys pojazdu - łączenie słupka z błotnikiem raczej nie powinno tak wyglądać ;) poza tymi uwagami miodzio. podobają mi się dopieszczone detale. sam się muszę zebrać i dokończyć moje wypociny ;) być może się pochwalę i będziesz mógł się zrewanżować.
Rekomendowane odpowiedzi