goral_44 Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 (edytowane) Witam. Przepraszam moderatorów za nazewnictwo wątku, ale nie pasowało mi inne. Z okazji moich urodzin 18-stych + VAT i maleńkie doświadczenie(nie wiem dlaczego wyszło aż 52) przedstawiam najnowszy, skończony model, niemieckiego Ciężkiego Krążownika Prinz Eugen. Stan na styczeń 1945 roku. Wyobraźcie sobie ze miał 212,5 m długości z załogą liczącą 1600 osób Zakończył żywot po testach atomowych na Bikini w 1946 roku. Pracowałem nad nim, z małymi przerwami, 8 miesięcy. Wyszedł właśnie, jako temat wiodący w gazecie Okręty, a w najbliższym tygodniu ukaże się książka, z serii SuperDrawings in 3D. W książce jest 170 renderów do tego plany i aksonometria. Proszę nie piszcie że fajna byłaby scenka, rdza, morze i cos jeszcze. Pewnie macie racje, ale nie dlatego moje modele powstają. Mają być uzupełnieniem monografii, pomocą w sklejaniu modeli, podglądem jak okręt był zbudowany i jaką był skomplikowaną konstrukcją. Miłego oglądania. Pozdrawiam. Waldek Edytowane 9 Marzec 2011 przez goral_44
kliment woroszyłow Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Szkoda ze bez scenki, rdzy, morza i jeszcze czegoś :D Słowem bardzo dobrze dostatecznie, 5* ;)
Gość fishinthewater Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Szkoda ze bez scenki, rdzy, morza i jeszcze czegoś :D Słowem bardzo dobrze dostatecznie, 5* ;) niah niah niah... ;) Też se takiego kiedyś spłodzę, 5*. pzdr.
Shogun 3D Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 (edytowane) No wieeesz, a gdzie ślady 1600 par butów na pokładzie? Miodzio, palce lizać. 5* Podasz jakieś dalsze statystyki, typu ilość poly itp? Edytowane 9 Marzec 2011 przez Shogun 3D
wjaworski Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin! Jak każdy Twój model, ten także jest *piękny*. Swoją drogą, stosunkowo niewielu jest modelarzy okrętowych 3D - to chyba najtrudniejsza działka. Za każde takie dzieło należy się zawsze 5*! Gdyby nie cykl wydawniczy, mógłbyś stopniować napięcie, i pokazać najpierw ten model, a dopiero potem pracę w atmosferze dodanej przez petera_f. Wtedy ten wątek wywołałyby większe poruszenie na forum, zbliżone do poprzedniego :).
Quentin Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Wow, model jest zajefajny. Widać ogrom pracy. Brawo :) Jednak trochę się marnuje przez brak dobrej scenki i renderu. Tak czy inaczej - 5*
peter_f Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 Niesamowita robota Waldku. I genialnie się prezentuje w ujęciach w gazecie. Perfekto! 5*****
simonhc Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 Maskra! Model zniewalajacy, nie wiem na co patrzec:) Gratuluje kolejnego mocnego projektu!
Loozack Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 Wow, jak zwykle pokazałeś, że masz talent, dużo cierpliwości... i mocnego kompa ;) Pozdrawiam. P.S. Wszystkiego najlepszego! Spóźnione ale szczere ;)
RA Napisano 12 Marzec 2011 Napisano 12 Marzec 2011 Piękna rzecz. Dużo pracy prawdziwego geek'a. Bez scenki lepiej. To jeden z tych modeli, który powinien mieć tylko stu-stronicowego wip'a. Bez wątku w galerii. Tylko tak widać ile w tym pracy i zaangażowania. :) To chyba dobrze, gdy okręt zostaje zatopiony w miejscu o nazwie przywołującej dobre skojarzenia. ;)
goral_44 Napisano 14 Marzec 2011 Autor Napisano 14 Marzec 2011 Wita. Dziękuję za Front. Nie przypuszczałem, że ten sam model może być dwa razy w rekomendacjach. Dziękuję za Komentarze i Życzenia. PE właśnie wypływa, w swój samodzielny rejs po księgarniach w kraju i za granicami. Referki biorę ze wszystkich możliwych źródeł. Jeśli nie posiadam ich sam, a moja kolekcja skromnie mówiąc jest Duża, to grono przyjaciół załatwi każdą z możliwych pozycji jakie kiedykolwiek ukazały się na rynku wydawniczym. Obecnie dłubie następny okret, 14 w swojej kolekcji, japoński Cieżki Krążownik. Śliczny i bardzo inny od wszystkich krążowników. Dziękuję, Pozdrawiam. Waldek (Viktor)
Rekomendowane odpowiedzi