goral_44 Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 (edited) Witam. Przepraszam moderatorów za nazewnictwo wątku, ale nie pasowało mi inne. Z okazji moich urodzin 18-stych + VAT i maleńkie doświadczenie(nie wiem dlaczego wyszło aż 52) przedstawiam najnowszy, skończony model, niemieckiego Ciężkiego Krążownika Prinz Eugen. Stan na styczeń 1945 roku. Wyobraźcie sobie ze miał 212,5 m długości z załogą liczącą 1600 osób Zakończył żywot po testach atomowych na Bikini w 1946 roku. Pracowałem nad nim, z małymi przerwami, 8 miesięcy. Wyszedł właśnie, jako temat wiodący w gazecie Okręty, a w najbliższym tygodniu ukaże się książka, z serii SuperDrawings in 3D. W książce jest 170 renderów do tego plany i aksonometria. Proszę nie piszcie że fajna byłaby scenka, rdza, morze i cos jeszcze. Pewnie macie racje, ale nie dlatego moje modele powstają. Mają być uzupełnieniem monografii, pomocą w sklejaniu modeli, podglądem jak okręt był zbudowany i jaką był skomplikowaną konstrukcją. Miłego oglądania. Pozdrawiam. Waldek Edited March 9, 2011 by goral_44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kliment woroszyłow Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Szkoda ze bez scenki, rdzy, morza i jeszcze czegoś :D Słowem bardzo dobrze dostatecznie, 5* ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fishinthewater Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Szkoda ze bez scenki, rdzy, morza i jeszcze czegoś :D Słowem bardzo dobrze dostatecznie, 5* ;) niah niah niah... ;) Też se takiego kiedyś spłodzę, 5*. pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shogun 3D Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 (edited) No wieeesz, a gdzie ślady 1600 par butów na pokładzie? Miodzio, palce lizać. 5* Podasz jakieś dalsze statystyki, typu ilość poly itp? Edited March 9, 2011 by Shogun 3D Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjaworski Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin! Jak każdy Twój model, ten także jest *piękny*. Swoją drogą, stosunkowo niewielu jest modelarzy okrętowych 3D - to chyba najtrudniejsza działka. Za każde takie dzieło należy się zawsze 5*! Gdyby nie cykl wydawniczy, mógłbyś stopniować napięcie, i pokazać najpierw ten model, a dopiero potem pracę w atmosferze dodanej przez petera_f. Wtedy ten wątek wywołałyby większe poruszenie na forum, zbliżone do poprzedniego :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quentin Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Wow, model jest zajefajny. Widać ogrom pracy. Brawo :) Jednak trochę się marnuje przez brak dobrej scenki i renderu. Tak czy inaczej - 5* Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter_f Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Niesamowita robota Waldku. I genialnie się prezentuje w ujęciach w gazecie. Perfekto! 5***** Link to comment Share on other sites More sharing options...
simonhc Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Maskra! Model zniewalajacy, nie wiem na co patrzec:) Gratuluje kolejnego mocnego projektu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loozack Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Wow, jak zwykle pokazałeś, że masz talent, dużo cierpliwości... i mocnego kompa ;) Pozdrawiam. P.S. Wszystkiego najlepszego! Spóźnione ale szczere ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RA Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Piękna rzecz. Dużo pracy prawdziwego geek'a. Bez scenki lepiej. To jeden z tych modeli, który powinien mieć tylko stu-stronicowego wip'a. Bez wątku w galerii. Tylko tak widać ile w tym pracy i zaangażowania. :) To chyba dobrze, gdy okręt zostaje zatopiony w miejscu o nazwie przywołującej dobre skojarzenia. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WWWoj Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 podziwiam !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
natas Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Miazga ,,,skąd ty referki bierzesz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter_f Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Graty fronta Waldku!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
goral_44 Posted March 14, 2011 Author Share Posted March 14, 2011 Wita. Dziękuję za Front. Nie przypuszczałem, że ten sam model może być dwa razy w rekomendacjach. Dziękuję za Komentarze i Życzenia. PE właśnie wypływa, w swój samodzielny rejs po księgarniach w kraju i za granicami. Referki biorę ze wszystkich możliwych źródeł. Jeśli nie posiadam ich sam, a moja kolekcja skromnie mówiąc jest Duża, to grono przyjaciół załatwi każdą z możliwych pozycji jakie kiedykolwiek ukazały się na rynku wydawniczym. Obecnie dłubie następny okret, 14 w swojej kolekcji, japoński Cieżki Krążownik. Śliczny i bardzo inny od wszystkich krążowników. Dziękuję, Pozdrawiam. Waldek (Viktor) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts