artur03 Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 (edytowane) Witam! Ostatnio w ramach nauki jak i zabawy stworzyłem taki oto projekt. Jest to w sumie moja pierwsza wizka samochodu. Grzebałem przy niej w wolnych chwilach więc nie jestem w stanie powiedzieć ile tak naprawdę przy niej siedziałem. Zapraszam do komentowania i krytykowania. Soft: 3Ds Max, Vray, PS Edytowane 30 Marzec 2011 przez artur03
FF Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 Wow, super to wyszło, jedyne co to moze material opon, troche niegumowy, ale i tak mi sie to bardzo podoba.
olaf Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 wow mój ulubiony resorak z dziecinstwa (naszybciej jezdził), wyglada świetnie.
Stachu Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 3 wyszła super. 2 pierwsze maja niezbyt ciekawe ujecie i kompozycje ; oświetlenie extra
bolitic Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Git! Tylko nie wiem czemu nikt się nie obraził za walniete AA szczególnie na krańcach drwi ;]
vision3d Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 slabiutkie opony kluja po oczach, ale tak to wyszl obardzo sympatyccznie :)
GrześDuro Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Rewelacja;) Model i przedstawienie warte jest dopieszczenia materiałów i setaupu. Na 1szym nad dachem rozmycie złapało Ci jakąś zółtą linie pixeli, na 3 podłoże wyszlo nieciekawie ale znowu model fenomenalnie;D jak poprawisz tą gumę to dam Ci 5 gwiazdkow...;)
peter_f Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Jedyne czego możnaby się czepić to faktycznie samych opon, ale poza tym naprawdę świetna praca. Wyszło bardzo realistycznie! Piekny DOF.
artur03 Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 Dzięki wielkie za wszystkie cenne uwagi. Fakt nad oponami muszę jeszcze popracować ;) Co do oświetlenia to jest to HDRI doświetlone Direct Light. Projekt na pewno nie jest jeszcze zamknięty i w najbliższym czasie planuję dokonać kilku zmian. Myślałem też o oświetleniu studyjnym i dopieszczeniu wnętrza, efekty oczywiście postaram się pokazać.
Smoku Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Uwagi wyżej wymienione są trafne, ale po za tym jest super. Lakier wyszedł najlepiej . 5
gientekwl Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 detal naprawdę git, bardzo mi się podoba. Jedynie na 2'gim ujęciu widać, że tło perfidnie wklejane, ale... efekt końcowy bardzo dobry. 4 gwiazdki ode mnie :)
cieply Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Uszczegółowiona praca, dużo przerobione! Widzę że wnętrze też jest wymodelowane ; ) - może pokusiłbyś się pokazać jakieś ujęcia ze środka, kierownica, tył?
eco Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 (edytowane) Piękny samochód i świetne rendery ale skoro napisałeś, że jeszcze będziesz przy tym "dłubać" to mógłbyś zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Model Bora dość często jest mylony z modelem Merak i wydaje się że trochę "pożeniłeś" właśnie te dwa modele. [/url] Edytowane 1 Kwiecień 2011 przez eco
Gość kakaku Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Luksik bryka. Bardziej od modelingu podziwiam rendering. Super, 5*. Pokażesz siatkę;)
artur03 Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Napisano 1 Kwiecień 2011 WOW! Dzięki za fronta, no i oczywiście za wszystkie komentarze! cieply Co do wnętrza na pewno chciałbym je pokazać, jednak jeszcze nie teraz (można by tam jeszcze trochę pogrzebać). eco Słuszna uwaga, tak naprawdę to przód był modelowany z blueprintów Meraka a tył z Bory w dużo gorszej jakości, stąd mogą wnikać pewne błędy. Długo też zastanawiałem się którą wersję robić i po długich rozmyślaniach doszedłem do wniosku że bora jednak ładniejsza:) I na szybko siatka:
deshu Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Pięknie wyszło, jak robiona lightroomem fota:) Przy poprawkach, zadbaj o antyaliasing alphy (Domyślam się, że to przyczyna szarpanych krawędzi miedzy modelem a tłem. Widzę że używasz vraya, wiec zainteresuj się redner elementsem o nazwie "multi matte coś tam")
blinq Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Bardzo ładna pracka!. Gratulacje fronta - w pełni zasłużony ;) Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi