Napisano 13 Kwiecie艅 201114 l Sucharka znacie? No to wed艂ug jej rysunku (jak w tylule) spr贸buje wymodelowa膰 rycerk臋 (?) Jedi o wybuja艂ej, jak zwykle u Sucharka, kobieco艣ci. daimida.deviantart.com/#/d3dqn7p. 聽 Nie mam "zdj臋cia" z profilu, wi臋c troch臋 trudniej. Do tego nie mam pewno艣ci, 偶e o艣wietlenie namalowane rze藕bi realn膮 bry艂臋 (to znaczy, czy mo偶e istnie膰 forma, na kt贸rej 艣wiat艂a, cienie i refleksy mog艂y by si臋 roz艂o偶y膰 dok艂adnie tak jak jest to namalowane) - ale tym ciekawiej, spr贸buj臋 - jak si臋 uda, znaczy, 偶e sucharek jest ninj膮. 聽 Na razie jest tyle: Siatka miejscami nie optymalna, bo twarz robi艂em od pocz膮tku, a ucho i szyj臋 z ty艂em g艂owy przeszczepi艂em ze starszej siatki (z folderu "modele 2010 lol" :-) ). Uszu pewnie nie b臋dzie w og贸le wida膰. Czekam na opinie (ale prosz臋 najpierw zerkn膮膰 na referk臋 i mam nadzieje, 偶e nie us艂ysz臋 rady, 偶eby zapisa膰 w katalogu "modele z 2011 lol" i robi膰 od nowa) 聽 a, w Blenderze gniot臋, jak by kogo艣 interesowa艂o. Edytowane 10 Maj 201114 l przez ikkiz
Napisano 13 Kwiecie艅 201114 l Kocham ten temat! Koncept sucharka, no! Uwa偶aj na usta. S膮 bardziej (g贸rna warga z k膮cikami) sp艂aszczone/ w jednej lini. Oczy pod skosem. (wiem, ja nie powinienem si臋 wym膮drza膰 :P) 聽 Dawaj dalej. :) 聽 Daniel
Napisano 15 Kwiecie艅 201114 l Autor no to dalej... korpusik na razie gotowy (dekolt kostiumu zaznacze na nim potem) a teraz co艣, co mi nie bardzo dot膮d sz艂o, czyli rami臋 i pacha. Trzeba b臋dzie potem r臋ce z wyj艣ciowej t-pose zapozowa膰 i to znacznie, 偶eby unie艣膰 t膮 lew膮 r臋k臋 z mieczem, wi臋c b臋dzie troch臋 problem贸w z topologi膮 i skinowaniem.
Napisano 16 Kwiecie艅 201114 l Autor Podrzu膰, 偶e Sucharku jaki艣 pomys艂 na buty, bo na twoim rysunku nie wida膰
Napisano 17 Kwiecie艅 201114 l Autor jest ju偶 kostium czyli nied艂ugo b臋dzie mo偶na zastosowa膰 w ko艅cu mirror i zabra膰 si臋 za szkielecik i jak膮艣 poz臋 - wtedy jeszcze pewnie wyjdzie jaki艣 bambol w siatce przy zginaniu i trzeba b臋dzie poprawi膰. Nie mam niestety jeszcze tyle do艣wiadczenia w topologiach, 偶eby m贸c to przewidzie膰 z g贸ry. 聽 Jeszcze tylko buty, o kt贸re b臋de musia艂 poprosi膰 Sucharka, bo raz 偶e nie mam pomys艂u, a dwa, 偶e to by jako艣 takie by艂o nieautentyczne, jak bym ja je projektowa艂.
Napisano 17 Kwiecie艅 201114 l Autor ale widzia艂e艣 rysunek Sucharka (link w 1 po艣cie) i wiesz o komiksowej stylistyce pi艂ek? - biodra faktycznie do poprawy, ale biust b臋d臋 co najwy偶ej powi臋ksza艂, bo mi si臋 chyba skurczy艂 przy modelowaniu.
Napisano 18 Kwiecie艅 201114 l udka troch臋 bu艂owate za bardzo ;) mo偶e tak wynika膰 z mojego obrazka ale jak co艣 widzisz to nie wahaj si臋 korygowa膰, bardzo fajnie wychodzi Ci ta posta膰 :) co do but贸w proponuj臋 proste, przylegaj膮ce do 艂ydki oficerki: mo偶esz z tym robi膰 co chcesz ;)
Napisano 18 Kwiecie艅 201114 l Autor troch臋 poprawek na buzi i w艂osy, bo nie lubi臋 艂ysych kobiet 聽 edit: a tu, jak si臋 obraca http://digital-painting.org/0000_0360.ogg Edytowane 19 Kwiecie艅 201114 l przez ikkiz
Napisano 21 Kwiecie艅 201114 l Autor sam sobie pisz臋 - czyli takie dobre, albo taka kicha, 偶e szkoda si臋 odzywa膰 w w膮tku. 聽 tak jest teraz 聽 "ortograficzna kamera" zdaje si臋 zmniejsza膰 jedn膮 d艂o艅, ale s膮 jednakowe - w艂a艣nie zastosowa艂em mirror modifier. Jeszcze zostaje x-symetry na poprawki, ale mirror trzeba by艂o wywali膰 ze stosu, 偶eby mo偶na by艂o doda膰 szkielet i armature modifier, co z kolei jest mi potrzebne, 偶eby skorygowa膰 b艂臋dy w siatce na zgi臋ciach, ale bez mirror modifiera to b臋dzie ci臋偶ej porozcina膰 u u艂o偶y膰 w UV edytorze. Mam jeszcze chaotyczny workflow. a wy jak robicie, co najpierw? Lepiej zrobi膰 Armatur臋 a potem tekstury, czy odwrotnie. 聽 Obracany model: http://digital-painting.org/0000_0360.ogg
Napisano 26 Kwiecie艅 201114 l Autor no i pojawi艂y si臋 problemy z origowaniem, bo co艣 jest ewidentnie nie tak. Mo偶e kto艣 ma sugestie? 聽
Napisano 26 Kwiecie艅 201114 l swietna jest!!! zamawiam hiresa na tapetke jak skonczysz :] 聽 co do rigu to sproboj przesunac punkt zalamania(styku) 2 kosci w dol lub dol/bok 聽 i jedna rzecz tylko mnie gryzie, to usta dziewczyny, cos nie tak, moze za duzy banan, albo dolna warga wymaga lekkiej poprawy
Napisano 27 Kwiecie艅 201114 l Autor ok, zam贸wienie na tapet臋 przyj臋te i dzi臋kuje za uwagi. Usta s膮 na pewno do poprawy, ale teraz nie bardzo widz臋 jak to zrobi膰 do puki nie ma tekstury. Mia艂em nauczk臋 przy poprzednim modelu, 偶e kiedy wargi i oczy s膮 szare to wygl膮da zupe艂nie inaczej. Te usta poprawia艂em ju偶 kilka razy i albo mi si臋 robi jaki艣 nienaturalny grymas, albo u艣miech ga艣nie, wi臋c spr贸buje ju偶 z kolorem jeszcze j膮 upodobni膰 do referki. 聽 A ko艣ci - te偶 masz racj臋, z tym, 偶e musz臋 poprawi膰 topologi臋 i w sumie zrobi膰 rig jeszcze raz dodaj膮c przynajmniej po 3 dodatkowe kostki z constraintem stretch to symuluj膮ce mi臋艣nie. na pr贸bnym modelu sobie taki mechanizm zaprojektowa艂em i wygl膮da obiecuj膮co.
Napisano 30 Kwiecie艅 201114 l Ten mi臋sie艅 przy podniesionym ramieniu nie wygl膮da dobrze. Rozumiem 偶e to b臋dzie still? W takim wypadku ustaw poz臋, potem olej rig i popraw mi臋艣nie na meshu. Na dolnym ramieniu te偶 popraw kszta艂t mi臋艣ni, od 艂okcia w d贸艂 powinno by膰 szerzej i zw臋偶a膰 si臋 w stron臋 nadgarstka.
Napisano 1 Maj 201114 l Autor No g艂贸wnie chodzi o stilla, ale nigdy nie wiadomo, mo偶e potem sie jeszcze uda machn膮膰 tym mieczem 艣wietlnym, wiec puki co, jeszcze nie poddaje si臋 z tym rigiem. Jak po armature da艂em miltiresolution to pi臋knie si臋 uda艂o poprawi膰 te paszki sculptem, wi臋c jak by co, to tak zrobi臋, ale najpierw tekstury, 偶eby mie膰 kompletny ruchomy model. 聽 teraz to wygl膮da lepiej, cho膰 nie idealnie (jest te偶 kr贸ciutka animka, z kamer膮 okr膮偶aj膮c膮 model 360掳 ) ------ ----- ----- ----- ------ ----- ----- -----> http://ikkiz.pl//upload_files/0001-0360.ogg
Napisano 1 Maj 201114 l p贸ki 聽 Co do pracy. Strasznie nienaturalnie wygl膮daj膮 okolice obojczyk贸w plus zr贸b g艂adsze przej艣cie mi臋dzy pach膮 a pi艂k膮. Na razie to za mocno odstaje w tych rejonach...
Napisano 1 Maj 201114 l Super, chocia偶 piersi jako艣 mi nie pasuj膮. Wiem 偶e sucharek ma taki styl ale jednak w trzecim wymiarze jako艣 to dziwie wygl膮da. Najs艂abszym punktem s膮 r臋ce, kt贸re wygl膮daj膮 jak nape艂nione powietrzem, pod艂u偶ne baloniki. Nie maj膮 mi臋sa. 聽 Z ogromn膮 ch臋ci膮 zobaczy艂bym j膮 o偶ywiona :) 聽 Daniel
Napisano 8 Maj 201114 l Autor 聽 te pachy i 艂okcie ... wiem, wiem. zrobi臋 to za pomoc膮 shape keys potem, na razie tekstury przygotowuje.
Napisano 8 Maj 201114 l mnie osobiscie powala na kolana, swietnie wyglada, jedyne co to przydalo by sie twarz przeleciec w zb smoothem, aby nadac jej troche organicznego ksztaltu 聽 ogolnie bajka, jak ja bym mial taka laske:].......
Napisano 10 Maj 201114 l 艣wietnie to wygl膮da, jedyne do czego si臋 mo偶na doczepi膰 to r臋ka kt贸ra si臋 nienaturalnie zgina w 艂okciu, ale to w sumie detal.
Napisano 10 Maj 201114 l masakrator, lecisz dalej 聽 ja juz ja widze na mojej tapecie :]...(jak cos to 1920x1080 :P )
Napisano 11 Maj 201114 l Ja te偶 si臋 nie znam ale wiem 偶e ostatni palec prawej d艂oni nie da rady tak si臋 wygi膮膰. Wydaje mi si臋 偶e od p臋pka do klatki piersiowej powinno prowadzi膰 takie wci臋cie jak zacz膮艂e艣 na kombinezonie. Fa艂dki da艂e艣 na nadgarstkach, a na 艂okciach i udach ju偶 nie i nie powiem gdzie jeszcze bo jak jeste艣 facet to wiesz.
Napisano 11 Maj 201114 l Autor @ plasti - zam贸wienie przyj臋te, jeszcze jaki艣 czas to potrwa @ Lubus , Kosi Poprawie shape keyem te 艂okcie, ale tez pachy i nadgarstki i co tam jeszcze trzeba b臋dzie. Chodzi o to, 偶e musz臋 poprawi膰 siatk臋 w pozycji zgi臋tej, ale nie chce siatki oryginalnej niszcze膰, bo mo偶e b臋d臋 chcia艂 kiedy艣 animowa膰. z samej armatury ju偶 wi臋cej nie potrafi臋 wyci膮gn膮膰, wi臋c trzeba b臋dzie jeszcze poczyta膰 o shape key'ach i driverach do shape keyi ... 聽 na razie poprawi艂em textur臋 na kraw臋dzi dekoltu (znaczk贸w zapomnia艂em pozmazywa膰 :) ) no i doda艂em miecz 艣wietlny
Napisano 13 Maj 201114 l wcze艣niej napisa艂em 偶e si臋 nie znam ale nawet nie znaj膮c si臋 na 3d postaci widz臋 偶e laska ma wad臋 zgryzu :P
Napisano 13 Maj 201114 l Mi te偶 ten zgryz nie podchodzi, jakby 偶uchwa by艂a za bardzo wysuni臋ta do przodu, i wygl膮da na zaci艣ni臋t膮, co jest ma艂o naturalne, a tym bardziej w przypadku u艣miechu, a poza tym na prawd臋 艣wietnie ;) 聽 EDIT: 聽 Zobacz 偶e 偶uchw臋 maj膮 do艣膰 mocno cofni臋t膮, wiem 偶e na koncepcie by艂o inaczej, tylko ze tutaj to psuje ca艂y efekt
Napisano 13 Maj 201114 l Nie wiem czy kto艣 to wcze艣niej porusza艂 ale musz臋 si臋 spyta膰 bo to dla mnie wr臋cz troch臋 przera偶aj膮ce xD 聽 Ta kobieta ma bardzo 艂adne spore piersi lecz ... czemu nie ma ona wcale sutk贸w ?
Napisano 13 Maj 201114 l Napiszmy do autora zbiorow膮 petycj臋 w sprawie przywr贸cenia atrybut贸w kobieco艣ci dla CG panienek. To偶 to dyskryminacja jest. Albo lepiej nie bo kogo艣 poniesie fantazja i krzyknie "uwolni膰 melony!". 聽 Edit. 聽 Zastanawia艂em si臋 co jest nie tak z tymi ustami i wymysli艂em 偶e jest troch臋 za bardzo jej u艣miech wyszczerzony. Pozwoli艂em sobie na ma艂y retusz w tym miejscu. 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Tak jest wg mnie troch臋 lepiej. Sk膮d in膮d wargi bardzo zmys艂owe, moje uznanie. Edytowane 13 Maj 201114 l przez Pawlito
Napisano 13 Maj 201114 l POLA膯 MU !!! 聽 Oddaj nam sutki drogi autorze !!! (na powa偶nie, bez sutk贸w jest wiocha :
Napisano 13 Maj 201114 l Na wypasie. Masz fajny styl robienia postaci. Mi przynajmniej podchodzi. A co do sutk贸w to nie wiem czy musz膮 by膰 widoczne. Na moje oko panna ma jaki艣 gumowy/lateksowy kombinezon, a w ka偶dym razie obcis艂y. Sutki nie s膮 tak twarde 偶eby przebija膰 si臋 przez obcis艂y lateks.
Napisano 13 Maj 201114 l Problem polega na tym 偶e nie korzystasz ze wszystkich mi臋艣ni twarzy. Jest u艣miech, ale 偶adnej reakcji ze strony nosa, oczu czy czo艂a. we藕 lustro i si臋 u艣miechnij :) 聽 pzdr. Daniel
Napisano 13 Maj 201114 l Str贸j jest mocno obcis艂y i to powinno nawet bardziej sutki uwydatnia膰. Bior膮c pod uwag臋 偶e jest to jaki艣 grubszy str贸j, albo jaki艣 ekstra wytrzyma艂y ... no mo偶e, ale chocia偶 minimalne sutki powinny by膰. Ka偶dy facet patrz膮c na zdj臋cie b臋dzie szuka艂 sutk贸w. 聽 By艂 kiedy艣 taki obrazek (demot) pi臋kna kobieta z du偶ym biustem, a na dole podpis "Kto zauwa偶y brak p臋pka?", ja nie zauwa偶y艂em cho膰 faktycznie go nie by艂o :P Ale tutaj brak sutk贸w ka偶dy zauwa偶y ^^
Napisano 13 Maj 201114 l wiec tak je艣li chodzi o z臋by to za艂amanie 艂uku zaczyna si臋 na 3 g贸rnych wszystkie z臋by w jednej p艂aszczy藕nie a偶 co 5. 2 nieco cofni臋te ku ty艂owi powierzchni膮 sieczn膮. 聽 http://thekfiles.blox.pl/resource/zeby.jpg
Napisano 14 Maj 201114 l fajne, ale miecz trzyma samymi palcami a nie ca艂膮 d艂oni膮 Edytowane 14 Maj 201114 l przez Sunedge
Napisano 14 Maj 201114 l Ka偶dy facet patrz膮c na zdj臋cie b臋dzie szuka艂 sutk贸w. 聽 A wiesz 偶e co艣 w tym musi by膰 bo sam jak by艂em ma艂y i nie umia艂em jeszcze patrze膰 na zdj臋cia, to zawsze sutki znajdywa艂em. Po omacku. Sorry za offtop.
Napisano 14 Maj 201114 l Autor @Zernat @kosi @sutki :) po pierwsze, jak si臋 bardzo dobrze przyjrze膰, to sutka wida膰 odrobin臋 po drugie na referce jest tak samo, a chcia艂em si臋 wiernie tryma膰 po trzecie (jak pisza艂 Smoku) kostium jest wykonany z bardzo obcis艂ej pianki, czy jakiego艣 lateksu, kt贸ry pr贸cz obcis艂o艣ci ma te偶 pewn膮 grubo艣膰 (mo偶na wnioskowa膰 po przeszyciach) wi臋c moim zdaniem nie by艂o by bardzo zna膰, nawet gdyby zmarz艂a. dow贸d: http://www.halloween-costume.mobi/images/Sexy-Straps-Long-Latex-Dress-Halloween-Costume-13018.jpg Gdyby to by艂a lycra, albo bawe艂na ... ale na to nie wygl膮da. 聽 @z臋by - si臋 poprawiaj膮 w艂a艣nie, g艂贸wnie winny by艂 materia艂, kt贸remu doda艂em emit, 偶eby z臋by bielsze by艂y - zniwelowa艂 cienie i wydawa艂y si臋 wi臋ksze. 聽 dzi臋ki za wszystkie uwagi, rozwa偶臋 wszystkie. ======= zosta艂y jeszcze buty do oteksturowania na przysz艂o艣膰 - bo w tym stillu nie wida膰 (teraz to s膮 BiKeye - bia艂e kozaczki z podstawowego materia艂u) 聽 no i poprawi膰 艣wiat艂o, bo co艣 eksperymentowa艂em i popsu艂em na razie jest tak Edytowane 14 Maj 201114 l przez ikkiz
Napisano 14 Maj 201114 l Ehh ale gdyby by艂 taki chocia偶 lekki obrys :( no nic ... 聽 W ka偶dym b膮d藕 razie idzie 艂adnie, ale ten u艣miech jest faktycznie przera偶aj膮cy troch臋. A gdyby tak zamkn膮膰 jej usta i da膰 normalny mi艂 u艣miech ?
Napisano 15 Maj 201114 l @Zernat @kosi @sutki :) po pierwsze, jak si臋 bardzo dobrze przyjrze膰, to sutka wida膰 odrobin臋 po drugie na referce jest tak samo, a chcia艂em si臋 wiernie tryma膰 po trzecie (jak pisza艂 Smoku) kostium jest wykonany z bardzo obcis艂ej pianki, czy jakiego艣 lateksu, kt贸ry pr贸cz obcis艂o艣ci ma te偶 pewn膮 grubo艣膰 (mo偶na wnioskowa膰 po przeszyciach) wi臋c moim zdaniem nie by艂o by bardzo zna膰, nawet gdyby zmarz艂a. 聽 To analogicznie nie powinien by膰 widoczny p臋pek. :)
Napisano 15 Maj 201114 l Autor @snake racja, w sumie 偶aden materia艂 nie wlezie do p臋pka, ale tak Sucharek rysowa艂a, wi臋c zostanie jak jest. a jest tak: 聽 jeszcze raz referka dla por贸wnania 聽 to by ju偶 by艂 koniec na razie. mam jeszcze buty do oteksturowania, ale w tym uj臋ciu niepotrzebne i na razie mi si臋 nie chce. Jak mi si臋 zachce to zrobi臋 te buty, jaki艣 podest i obr贸c臋 kamer膮 dooko艂a w animacji, albo mo偶e jeszcze kiedy艣 poruszam modelem. W ka偶dym razie na t膮 chwil臋 dzi臋ki za wszystkie uwagi. 聽 a tapeta obiecana http://ikkiz.pl//upload_files/tapeta.jpg
Napisano 15 Maj 201114 l jest wypas, 4* odemnie bo bardzo dobra praca, oraz repek za tapte leci 聽 聽 pozdro
Napisano 15 Maj 201114 l M贸g艂by艣 da膰 j膮 sam膮 z kana艂em alfa albo na warstwie, bo te t艂o jest na m贸j gust zbyt jaskrawe, 偶ebym dorobi艂 sobie co艣 bardziej kolorystycznie stonowanego? Ja tak czy siak dam pi膮tk臋.
Napisano 15 Maj 201114 l Autor pod alf膮 zawsze co艣 jest i w tym wypadku dalem czarny, wi臋c zagara to tylko na ciemnych t艂ach, bo inaczej miecz 艣wietlny b臋dzie dziwnie wygl膮da膰
Napisano 15 Maj 201114 l Jak co艣 zmontuj臋 to za Twoim pozwoleniem zamieszcz臋, chocia偶 ju偶 na surowo... eh.
Napisano 15 Maj 201114 l Autor Jak co艣 zmontuj臋 to za Twoim pozwoleniem zamieszcz臋, chocia偶 ju偶 na surowo... eh. 聽 ok (post musi mie膰 10 znak贸w)
Napisano 15 Maj 201114 l Zachowa艂em Twoj膮 kolorystyk臋 i kosmiczny klimat otoczenia. T艂o zrobi艂em troch臋 ciemniejsze i dostosowa艂em do monitora 16:10 kt贸ry posiadam. Je艣li kto艣 chce mog臋 przerobi膰 na 16:9, za zgod膮 Ikkiza oczywi艣cie. 聽 Edit: poprawka w okolicy miecza 偶eby lepiej zgrywa艂 si臋 z t艂em. 聽 Uploaded with ImageShack.us Edytowane 16 Maj 201114 l przez Pawlito
Napisano 16 Maj 201114 l Autor laska dalej ma wad臋 zgryzu聽 sory zboczenie zawodowe l:] 聽 jak by艣 nazwa艂 t膮 wad臋, to pewnie bym wiedzia艂 jak poprawi膰 - te偶 mia艂em styczno艣膰 z ortodoncj膮 (dawno, bo dawno ...)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto