sucharek Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 (edytowane) finał: miniatura: ... temat mi się podoba to sobie wątek założę, na razie na sucho. i nie będę oryginalna - chcę iść w typowy pinup lat 50'! :) Edytowane 30 Kwiecień 2011 przez sucharek
sucharek Napisano 14 Kwiecień 2011 Autor Napisano 14 Kwiecień 2011 obowiązkowo! :D dodaję pierwszego wipa:
Bedyk Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 jak się to tutaj zwykło popularnie określać: "pozamiatane" =]
sucharek Napisano 14 Kwiecień 2011 Autor Napisano 14 Kwiecień 2011 oj tam, dopiero się zaczęło a ja nie Omen :) na dzisiaj to tyle:
ortheza Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 no nie widac ze odcieła :) ? tak sliczny tasak sie do tego nadaje
sucharek Napisano 14 Kwiecień 2011 Autor Napisano 14 Kwiecień 2011 jeszcze się waham jak jej te nogi ustawić ale będą - pinup bez nóg nie może być ;)
n-pigeon Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 no! wiedziałem że jak Ty maźniesz babę, to będzie maźnięta porządnie :D świetna twarz Ci wyszła :D
Pawlito Napisano 17 Kwiecień 2011 Napisano 17 Kwiecień 2011 (edytowane) jeszcze się waham jak jej te nogi ustawić Dorysuj obie kończyny i zakończ je długimi błyszczacymi szpilkami, jedną zegnij w kolanie żeby było widać szewek na nylonowej pończosze. Efekt murowany. Edit: Same nylony też mogą połyskiwać i w okolicy kolana może pojawić się nieznaczne pomarszczenie materiału. Niby detal ale charakterystyczny. Edytowane 17 Kwiecień 2011 przez Pawlito
sucharek Napisano 18 Kwiecień 2011 Autor Napisano 18 Kwiecień 2011 @n-pigeon, dziękuję! :) @kosi, dzięki za sugestię :) rozważałam taką pozę ale ostatecznie na coś prostszego się zdecydowałam, może jeszcze zmienię jeśli mnie natchnie :) szkic gotowy, teraz biorę się za kolor i korekty różne przy okazji. tekst z dymka i detal tła zostawię sobie na sam koniec :)
Pawlito Napisano 18 Kwiecień 2011 Napisano 18 Kwiecień 2011 (edytowane) Możesz dorobić kokardki na bucikach. Wywaliłbym ten szew z boku bo wygląda jakby krzywo je założyła. Możesz za to przyciemnić je na brzegach w okolicy kostki, tam gdzie noga się zwęża. Z tego co wiem to te pończochy miały wzmacniane stopy więc i na palcach powinno być ciemniej. Można dodać jeszcze gdzieś (na ramieniu, piersi, może szyi) pieprzyk malutki w roli wabika wzroku. Generalnie to przyjemnie się to ogląda. Edytowane 18 Kwiecień 2011 przez Pawlito
sucharek Napisano 18 Kwiecień 2011 Autor Napisano 18 Kwiecień 2011 nie nie, kokardki na bucikach byłyby fuj ;) co do pończoch masz całkowitą rację, tym bardziej że szew powinien być z tyłu. generalnie do dzisiaj pończochy/rajstopy mają wzmocnienia/szew na stopach dlatego nie powinno się zakładać do nich wyciętych butów (bo to tak jak nosić skarpety do sandałów) także zostawię jak jest i zrobię pończochy 'wyidealizowane' (za bardzo podobają mi się i ścięte noski i pończochy, żeby z którejś z tych rzeczy rezygnować ;)). pieprzyki - zdaje się, że wielu mężczyzn ma do tego słabość ale kompletnie nie rozumiem dlaczego? dodam przy koloringu może bo mimo, że nie jestem fanką to myślę że to b. dobra sugestia :)
prrrszalony Napisano 18 Kwiecień 2011 Napisano 18 Kwiecień 2011 Możesz podzielić się większym formatem obrazka? Chcę się jeszcze bardziej zdemotywować ;) i poznać słabe punkty przeciwnika :>
n-pigeon Napisano 18 Kwiecień 2011 Napisano 18 Kwiecień 2011 Heh takie nogi, to i ja bym chciał mieć :) podoba mi się spódnica w grochy, ogólnie bardzo fajne oldskulowe fatałaszki ;) pieprzyka nie dodawaj, osobiście jestem w gronie tych na których on nie działa, wole nogi þ :
EthicallyChallenged Napisano 19 Kwiecień 2011 Napisano 19 Kwiecień 2011 Widzę, że oprócz stylistyki lat 50 przyjęłaś również duch epoki - kobieta w jedynie słusznej roli. Jeszcze powinna drugą ręką rozwieszać pranie, a trzymaną nogą grzechotką zabawiać stado bachorów, byłoby jeszcze śmieszniej. Ale obrazek szykuje sie znakomity. Może jedną nóżkę bys jej zgięła w kolanie i ustawiła kobitkę w leciutki kontrapost? Byłoby bardziej sexy, przynajmniej dla mnie, takie symetryczne nogi trochę sztywno wyglądają. Ale od pasa w górę paluszki lizać, pewnie wygrasz konkurs.
sucharek Napisano 19 Kwiecień 2011 Autor Napisano 19 Kwiecień 2011 @EthicallyChallenged, pierwszy zwróciłeś na to uwagę więc powiem tylko, na oczyszczenie się z wszelkich podejrzeń, że całym sercem jestem przeciwko wizerunkowi kobiety "w jedynie słusznej roli" także obrazek będzie pastiszem ;) i dziękuję za miłe słowa! :) może jeszcze coś pokombinuję z nogami ale nie wiem czy będę miała na to czas i natchnienie przede wszystkim - nogi to ta część ciała którą najmniej lubię rysować, co widać ;) @prrrszalony, "duża wersja" jest niewiele większa niż to co wrzuciłam ;) w małych rozmiarach łatwiej mi się szkicuje, przeskaluję przed nałożeniem kolorów i wtedy powrzucam jakieś close-upy z wipów :) @n-pigeon, dobrze wiedzieć, że są mężczyźni nie lubiący pieprzyków ;)
atheg Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 No nie, cos pieknego. Uwielbiam taki klimat i styl rysowania. Jedyne czego mi szkoda to, że nie porwałaś się na jakąś bardziej pin-upową pozę. Przy Twoich możlkiwościach mogło to dac duzo ciekawszy efekt. Pin-upy nigdy nie pokazywaly wszystkiego ale zawsze sugerowaly. Brakuje mi u Ciebie niedopowiedzenia :)
n-pigeon Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 ona nie ma stanika, a boobsy zasłania jej jedynie fartuszek, spódnica tak podwiewa, że widać boskość uda :) hopie czego Ci brakuje :D
atheg Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Tej przepięknej kolezance absolutnie nic nie brakuje :) Chodziło mi o "coś" w upozowaniu modelki. Ale niech bedzie, ze sie przychrzaniam bez sensu :)
Pelax Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Jak dla mnie już wygrałeś ale nie poddam się bez walki:D
sucharek Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Napisano 22 Kwiecień 2011 (edytowane) @atheg, chyba rozumiem o co Ci chodzi i wydaje mi się, że jest to kwestia nóg ;) cieszę się, że mimo to pani się podoba :) @Pelax, bardzo dziękuję za miłe słowa :) wolałabym jednak żeby zwracano się do mnie w rodzaju żeńskim ;) pewnie ruszę z kolorem dopiero po świętach bo czasu brak.. Edytowane 22 Kwiecień 2011 przez sucharek
sucharek Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Napisano 23 Kwiecień 2011 a jednak coś ruszyłam, przez wczorajszą bezsenność
EthicallyChallenged Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Wow, wygląda super. A można podpytac jaka technike stosujesz? Malujesz po cz/b szkicu na warstwie color? Czy jakoś inaczej? I jak się będziesz brać za tło? Masz pannę na osobnej warstwie? Wybacz dociekliwość ale chcę użyć Twoich odpowiedzi do pokonania Cię w konkursie więc sama rozumiesz że potrzebna mi każda pomoc jaką mogę znaleźć ;] A tak serio to już taki jestem ciekawski.
sucharek Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Napisano 23 Kwiecień 2011 dzięki! :) technika jaką tu stosuję to technika-chaos. Po szkicu pojechałam na warstwie overlay kolorem, żeby szaro nie było, potem podkolorowałam na kolejnej warstwie multipy a następnie złączyłam warstwy i malowałam po tym. W międzyczasie dwa razy mi się zdarzyło jeszcze podkolorowywać na multiply, żeby soczyściej było a potem złączyć warstwy i dalej po tym malować. Postać sobie wytnę na jakimś etapie i wkleję na nową warstwę a na starej zrobię tło. Generalnie lubię pracować na jednej/dwóch warstwach jeśli nie muszę się rozdrabniać na milion i je potem ogarniać ;)
tr3buh Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 technika-chaos... bardzo podoba mi sie ta technika musze sam ja wyprobowac ;)
polka dot Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 super kolory! prawe ramię wyszło chyba zbyt masywnie. deseń na rękawicy był ciekawszy w poście #12:)
GrzegorzPrzybys Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Lol. Po co w ogóle organizować jakieś głosowanie? :P Wynik jest już przesądzony. Zrobiłbym coś z tą rękawiczką tylko. Mogłaby jakoś dynamicznie się ułożyć a tak leży padnięta na biodrze jak martwy kot.
sucharek Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Napisano 23 Kwiecień 2011 @tr3buh, tylko nie zapomnij niczego sobie nie planować i włączyć w tle jakąś obciachową muzyczkę - efekt murowany ;) @polka dot, dziękuję! :) to ramię zdecydowanie jest do odchudzenia, zajmę się tym :) wzór na rękawicy będzie taki jak na szkicu, póki co jest roboczo namazane. Grzesiek nie loluj tylko bierz udział :P dzisiaj mam świetny humor i nie trzeba mnie podbudowywać ale i tak dziękuję za dołożenie tej cegiełki tutaj, cieszę się że Ci się podoba :* Z tą rękawicą ciężko będzie coś finezyjnego zrobić bo te kuchenne są sztywne jak martwe koty ale spróbuję może podnieść ją nieco?
sucharek Napisano 29 Kwiecień 2011 Autor Napisano 29 Kwiecień 2011 dzięki! :) żeby nie było, że nic nie robię lekki up... (no dobra, trochę zaniedbałam przez brak czasu) ...mam nadzieję, że termin jest do jutra do północy ;)
polka dot Napisano 29 Kwiecień 2011 Napisano 29 Kwiecień 2011 (edytowane) bardzo ładnie. wzrok jakoś zawsze wędruje mi najpierw na to prawe ramię. tym razem cień tasaka mnie zszokował;) nie wygląda to najszczęśliwiej, poza tym "zasłania" bardzo ładną część ciała fragment w którym spódnica jest najcieńsza, razem z udem wygląda bardzo płasko - poszczególne elementy zlewają się. może uda Ci się to trochę zróżnicować i wyciągnąć spódnicę na pierwszy plan Edytowane 29 Kwiecień 2011 przez polka dot
tr3buh Napisano 29 Kwiecień 2011 Napisano 29 Kwiecień 2011 bardzo ładnie. wzrok jakoś zawsze wędruje mi najpierw na to prawe ramię No chyba sobie zartujesz... myslalem ze to jest oczywiste ze przy tym obrazku wzrok automatycznie kieruje sie na te piekne odsloniete nogi :)
miriam Napisano 30 Kwiecień 2011 Napisano 30 Kwiecień 2011 UWAGA UWAGA !! Przypominam, kończymy dzisiaj do godziny 23.59.59 ( Osoby które nie zdążą mają jeszcze nieco czasu do jutra do godziny 10.00) :) Po tym czasie odpalamy sondę . Powodzenia. //Pozdr.
sucharek Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Napisano 30 Kwiecień 2011 koniec! próbowałam poprawić mankamenty, skończyć i zmieścić się w czasie :) dziękuję wszystkim za uwagi i wskazówki :) odnośnie treści obrazka - niezmiernie działają mi na nerwy wszelkiego rodzaju żarty o kobietach w kuchni itp, niekiedy wyjątkowo chamskie. Smutne jest to, że ten stereotyp całkiem poważnie siedzi w głowach niektórych ludzi, w tym również samych kobiet (głównie starszych ale niestety nie tylko). W dalsze refleksje nie będę wchodzić bo na ten temat mogłabym się rozwodzić w nieskończoność ;) Mam nadzieję, że udało mi się jakoś wskoczyć stylistycznie w lata 50 :)
Pawlito Napisano 30 Kwiecień 2011 Napisano 30 Kwiecień 2011 Chociaz przedmiot kulinarnych wyczynów tej pani nie wygląda zbyt smakowicie, o tyle sama kuchareczka już tak. Chociaż w przeciwieństwie do urody, miałbym poważne zastrzeżenia co do jej zdrowia psychicznego... no nie, juz nie zostanie moim bożyszczem. Tak wogóle to niezła irionia, bo słodko wyszczerzona buzia dość drastycznie kontrastuje z zakrwawionym fartuszkiem. Ale że faceci to ponoć wzrokowcy, więc ja ją kupuję, znaczy ten obrazek. Odnośnie pieprzyka to nie mam na ich punkcie jakiegoś fetyszu i nie kręcą mnie one bardziej niż ich posiadaczki, ale wg mnie przynajmniej właściwie umiejscowione;) dodają uroku.
tr3buh Napisano 1 Maj 2011 Napisano 1 Maj 2011 eh, juz mi sie nie podoba, za duzo agresji w stosunku do moich ziomkow z kablami miedzy nogami :( Wyluzuj sucharek, niepotrzebnie tak sie spinasz, dziwie sie tobie ze tak bardzo sie przejmujesz kitchen-business , ja tam lubie czasami sobie cos pikantnego przygotowac w kuchni a takze czasem zmyc naczynia!! ;D, i nie sadze zeby np. mi to uwlaczalo na godnosci, jezeli np. ty nie lubisz smazyc nalesnikow to nie smaz ;) po co masz robic cos czego nie lubisz Jezeli zas chodzi o obrazek to zupelnie mi nie pasuje wyraz jej twarzy do wymowionego zdania,twarz powinna byc wykrzywiona we wscieklosci
sucharek Napisano 1 Maj 2011 Autor Napisano 1 Maj 2011 (edytowane) @kosi, cieszę się że się podoba :) @tr3buh, nie kieruję tego obrazka przeciwko mężczyznom, również kobiety żartują w ten sposób i same pogłębiają stereotyp, także nie w żartach - i o to mi głównie chodzi, bo żarty żartami ale ten stereotyp całkiem serio tkwi w niektórych głowach zarówno męskich jak i damskich, i nie chodzi tu tylko o kuchnię ale o cały szereg 'kobiecych zajęć' ;) Rozmyślnie nie narysowałam tam żadnej części ciała, która sugerowałaby zaszlachtowanie mężczyzny, bo do mężczyzn nic nie mam a wręcz przeciwnie, bez nich świat byłby tragicznie nudny! ;) także mam nadzieję, że żaden mężczyzna nie będzie się czuł urażony po moim wyjaśnieniu ;) a mina miała stanowić kontrast, obrazek jest pastiszem pinupowych 'słodkich idiotek' :) Edytowane 1 Maj 2011 przez sucharek
Rekomendowane odpowiedzi