Berger Napisano 8 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2013 JakóbM: Napewno by się dało ale hmmm jakoś nie mam ochoty się za to brać, mam tam ten render z dorzuconym pasem zółtym po poprawnej stronie ale on mi tam w ogóle nie pasuje tak samo jak jest z jego odbiciem na karoserii. Dorzucam kolejny testowy, co prawda bez kierowcy, może coś dokleję jak znajdę jakąś texturę albo coś wymodeluję: Hm no i teraz przyznam się, że jestem nieco znudzony pracą nad tym wozem :D Tzn. to jeden z moich ulubionych samochodów i motoryzacyjnych marzeń ale, że nie miałem dużo czasu na pracę nad nim w ciągu roku - jeden wolny dzień modelowania, tydzień przerwy i tak w kółko czasem było lepiej czasem gorzej - z tego względu przód wygląda inaczej niż tył czy bok, jest też kilka błędów, które strasznie mnie irytują bo akurat ich mogłem uniknąć, z drugiej strony szkoda go zostawiać ale też nie chce mi się siedzieć i obracać go w nieskończoność w viewporcie. No ale zobaczę, może się docisnę i coś ruszy, zobaczymy. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Lipiec 2013 Share Napisano 8 Lipiec 2013 Nie wymiękaj :] Jak raz go odłożysz "na później" to już prędko do niego nie wrócisz, o ile w ogóle będzie Ci się chciało, a szkoda by było, żeby się zmarnował. Może zamiast pykać co chwila różne testowe rendery to skup się na jednym ujęciu i męcz je, aż będziesz zadowolony, bo teraz to sam się zniechęcasz takim rozgrzebywaniem pracy, która przez to stoi w miejscu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 9 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2013 Loozack: Dzięki, z testowych jestem w miarę zadowolony poza szczegółami, natomiast mniej już podoba mi się model i to nim bardziej jestem znudzony :) Ostatnio czyściłem sobie trochę dysk i znalazłem stary model Vipera, a jako że nie będę go używał to wrzuciłem go na swoją stronę do downloadu. Oczywiście model nie jest najwyższych lotów ale do nauki renderingu i takich tam powinien starczyć. Do pobrania w formacie max 2011 i obj: http://bergerdesign.weebly.com/car-models.html Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 10 Lipiec 2013 Share Napisano 10 Lipiec 2013 O ile pamiętam to modelowałeś vipera z bazy CADowskiej masz jeszcze tą bazę? może ktoś inny na forum ją posiada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 21 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2013 Czas dokończyć wnętrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 3 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2013 Wracam ponownie po przerwie :P Nie wrzucam progressu we wnętrzu bo trochę tam teraz panuje chaos, a nie chce wrzucać panelu z niepoczyszczonymi wycięciami po boleanie i bez chamferów. Ostatnio jednak zauważyłem, że refleksy na wozie i generalnie kompozycja jest nie taka jak bym chciał, nieco przypadkowa. Tak więc zrobiłem render, który miał wyglądać broszurkowo, taki mix studia i outdooru. Od razu mówię, że praktycznie większość rzeczy to PS :P Nie podoba mi się jednak asfalt, trzeba wymyślić jakiś mniej jednolity i proceduralny no i muszę poprawić opony, światła i kilka dupereli które mi nie leżą. Ogólnie nawet jestem zadowolony, wreszcie zrobiłem jakiś render który wygląda tak jak sobie założyłem :P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 3 Sierpień 2013 Share Napisano 3 Sierpień 2013 Materiał felg jak zwykle świetny, za dużo żółtego (scena zółta samochód żółty) refleksy też trochę dziwne a pisząc dziwne mam na myśli że z tyłu są rozmazane a z boku bardzo ostre, meteriał opon i tylne światła raczej do poprawy, jest za duże przepalenie pod autem powinno być prznajmniej o połowę słabsze bo strasznie razi w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 26 Listopad 2013 Autor Share Napisano 26 Listopad 2013 Ajm bak, mały up, trzeba dokończyć kiedyś ten wózek, tym bardziej, że już kończy się jego produkcja i znika z oferty :( Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 SLS znika z oferty, to czym ja teraz będę jeździł ? :-( ...poza trym ciekawe jak będzie wyglądał następca, o ile w ogóle będzie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 SLS znika z oferty, to czym ja teraz będę jeździł ? :-( ...poza trym ciekawe jak będzie wyglądał następca, o ile w ogóle będzie :-) pewnie jak z SLR'em długo.... 10 lat ;] Ja wciąz czekam na następce SLR'a :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 5 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2013 Następca ma być już w 2014, model SLC, jest trochę zdjęć z pełnym kamuflażem. Ogólnie słabo, bo silnik dużo mniejszy, turbodoładowany (ah ta redukcja CO2 pod testy unijne) no i nie będzie miał "drzwi gullwinga". A szkoda, bo myślałem, że SLS zagości na dużo dłużej w ofercie Mercedesa. Nowości wielu nie mam, tylko jeden testowy pod refleksy, ustawienia AA i maski (te z multimatte jak się okazuje i tak nie do końca dają radę): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 8 Grudzień 2013 Share Napisano 8 Grudzień 2013 Czemu multimatte nie daje rady? Pod jakim wzgledem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2013 JohnZi: Często pojawiają mi się problemy z AA w niektórych miejscach, nawet na parametrach 2/6 i różnych filtrach. Ostatnio miałem okazję z bliska pooglądać tylny reflektor od Porsche 911, obczaiłem mniej więcej jak działają ledy...zremodelowałem więc swoje, tylko po by okazało się, że SLS ma jednak inne :) Nie mniej jednak skoro już miałem model, zrobiłem testowy render: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Grudzień 2013 Share Napisano 18 Grudzień 2013 Miodne:) Wrzuć siatkę, hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2013 Dzięki, siatki LED'ów wyżej obecnych na renderze, jeszcze jeden bug wyłapałem, szkiełka reflektorów nie powinny być wklęsłe, a wypukłe. Może to rozwiązać problem z w widocznością odbić światła pod większymi kątami patrzenia. Siatki raczej dość proste i niekoniecznie estetyczne :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 19 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2014 Kolejne próby w NURBS: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kir4 Napisano 19 Styczeń 2014 Share Napisano 19 Styczeń 2014 Zapowiada się jak zwykle epicko :P Pozdro i czekam na rendery ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 19 Styczeń 2014 Share Napisano 19 Styczeń 2014 Niesamowite rzeczy tworzysz. Dawno już Cię nie odwiedzałem i widzę. że trzymasz bardzo wysoki poziom! Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 19 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2014 Dzięki panowie ;) Kir4: Jeszcze dużo czasu minie zanim jakiś render tego modelu powstanie, staram się robić dość dokładnie więc zajmie to trochę czasu :) Wrzucam bok, poprawiony kształt nadkola, teraz powinno być zgodnie z oryginałem mniej więcej: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!?! Napisano 19 Styczeń 2014 Share Napisano 19 Styczeń 2014 Dobrze Ci idzie, żebyś jeszcze się z kanałem przeprosił było by super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 19 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2014 !?!: Hehe dzięki, zobaczę co się z tym da zrobić, dawno mnie tam nie było :) Dolna dokładka: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Styczeń 2014 Share Napisano 19 Styczeń 2014 Powiem Cie że masz pozytywne kuku na muniu żeby to jeszcze raz modelowac :) Bede sledzic postepy, bo widze, ze naprawde teraz "idziesz o życie"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 19 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2014 ..:: WIKTOR ::..: Dzięki ale to nie tak, bo to jest inna wersja tego samochodu :D To jest roadster :P A modeluje go jeszcze raz bo po 1sze bardzo dobrze go znam wizualnie co ułatwia mi pracę w nurbsach bo już mniej więcej wiem co wyłazi z czego, a po 2gie go uwielbiam i jakość poprzedniego modelu mi nie starcza ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Styczeń 2014 Share Napisano 19 Styczeń 2014 Berger znam ten ból :) Witam w klubie ludzi dążących do perfekcji. Szkoda, że ja nie mam czasu na taki projekt.. :( 3Mam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 19 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2014 Na dziś koniec, przednia dokładka: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 22 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2014 Powoli do przodu, dziś znalazłem chwilkę na popchnięcie całości dalej. Mam nadzieję, że nie zapędzę się w kozi róg przy tych layoutach :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 23 Marzec 2014 Share Napisano 23 Marzec 2014 O, super, że kontynuujesz temat Aliasa. Całkiem nieźle to wygląda, ale jeśli mam coś dodać od siebie, to zdecydowanie za wcześnie wchodzisz w szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 23 Marzec 2014 Share Napisano 23 Marzec 2014 Dobrze widzieć ten temat spowrotem w życiu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 14 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2017 Mały comback do renderowania - dziś chciałem sprawdzić jak po tych kilku latach stoi sytuacja w maxie z rendererami, dziś sprawdziłem sobie Coronę - całkiem pozytywne zaskoczenie, działa szybko i sprawnie, nie wiesza się i nie krzaczy, całkiem fajna kontrola w czasie rzeczywistym nad tym co się dzieje w scenie - bardzo fajny algorytm do odszumiania, w vrayu pamiętam zawsze było trochę walki, żeby uzyskać czysty obraz i zwykle było to kosztem czasu renderingu - tutaj render trwał całe 20 minut. Tak więc w ten sposób powstał mały render testowy TT, pobawię się może jeszcze ze starym Mercedesem: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 16 Styczeń 2017 Share Napisano 16 Styczeń 2017 Guess who's back? :D No fajnie wyszło, muszę kiedyś spróbować Corony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi