Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 322
  • Wyświetleń 50,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No to zaczynam nie żałować że się nie dostałem. A co oni jeszcze nie zorganizowali? Skoro teraz szkoła jest płatna to wszystko powinno być w miarę na poziomie... Kto by chciał płacić za taki "total nieogar".

Napisano

Może niech ktoś napisze parę zdań jak są zajęcia prowadzone? Już drugi tydzień mija. Pytam bo jestem z zaocznych i jeszcze się waham z decyzją czy chodzić do tej szkoły, a umowa się podpisuje chyba na pół roku ;)

Napisano

na zaocznych nie nauczysz sie duzo :) a nie piszemy bo nie ma czasu i neta jak na razie :P

Napisano

Czy się dużo nauczy na zaocznych, to zależy tylko i wyłącznie od "studenta". Niektórzy po prostu nie mają czasu/rodzice im nie zapłacą, żeby chodzić na dzienne.

Napisano

Ciekawi mnie jak wygląda organizacja zajęć na zaocznych (przedmioty,długość trwania zajęć,etc.)?

Napisano

cucsoniuss - wow... patrząc na Twoje portfolio zastanawiam się dlaczego zgłosiłeś się do Drimagine. Masz w sumie ogromne doświadczenie.

Fajnie, że w końcu ktoś się odezwał. Powiedz więcej co się dzieje w Drimagine aktualnie, sadzę, ze nie tylko ja jestem ciekaw. Z doświadczenia wiem, że początki są zawsze ciężkie, tym bardziej, że szkoła została przeniesiona do Wawy.

Edytowane przez mayamak

Napisano

Nikt nic nie mówi bo nie ma co. A to że dopiero teraz szukają kadrę jest jakiś żart. To powinno było być załatwione o wiele wcześniej. Już nie będę mówił o innych rzeczach. Organizacja tutaj = ściema.

Napisano

Heh.... czyli jest po staremu, nic się nie zmieniło w Drimagine, to tak jakby pozostał tam duch starego koordynatora :) Jedyne co można powiedzieć to czekajcie cierpliwie, może ktoś spadnie wam z nieba. W pierwszej edycji czekaliśmy i się doczekaliśmy. Szkoda tylko, że tym razem szkoła nie jest dofinansowana.

Napisano
Nikt nic nie mówi bo nie ma co. A to że dopiero teraz szukają kadrę jest jakiś żart. To powinno było być załatwione o wiele wcześniej. Już nie będę mówił o innych rzeczach. Organizacja tutaj = ściema.

Może dla dziennych szukają? Ale wątpie. Jak na razie byłem na dwóch z dwóch zjazdów i odbyły się wszystkie zajęcia ciekawie, dobrze przygotowane pod względem merytorycznym.

Co do moich "doświadczeń" to człowiek całe życie się uczy. Może wstawanie w weekendy o 6 aby dojechać na 8 nie jest fajne, ale mija w dordzę do szkoły. Ja maykę dopiero teraz ruszyłem, a miałem wcześniej zamiar się przenieść wiec na razie czerpię wiedzy ile wlezie :)

Napisano

Poza tym, że dostajemy plan zjazdu na dwa dni przed nim, to jest całkiem ok. Gość od 3d dostaję info o zajęciach o 22-23 na dzień przed zajęciami. Także pomijając kwestie totalnego nieogarnięcia organizacyjnego to nie żałuję, że się dostałem.

Napisano
Gość od 3d dostaję info o zajęciach o 22-23 na dzień przed zajęciami.

Heh respekt dla chłopaków za to, że na szybko są w stanie przygotować wam jakiś temat i zadania na zajęcia. W pierwszej edycji harmonogram mieliśmy dawany co tydzień, w drugiej ustalany był już na cały semestr z góry, teraz widze, że organizacja szkoły wcale nie idzie w dobrym kierunku. Mam tylko nadzieje, że kadra 2D/3D jest w stanie to okiełznać i poprowadzić jakoś program, bo takie warunki nie są niestety sprzyjające. Z tego co piszecie to każdy zaczyna drogę z Maya więc na początku jest interesująco, oby było tak do końca.

Napisano
Heh respekt dla chłopaków za to, że na szybko są w stanie przygotować wam jakiś temat i zadania na zajęcia. W pierwszej edycji harmonogram mieliśmy dawany co tydzień, w drugiej ustalany był już na cały semestr z góry, teraz widze, że organizacja szkoły wcale nie idzie w dobrym kierunku. Mam tylko nadzieje, że kadra 2D/3D jest w stanie to okiełznać i poprowadzić jakoś program, bo takie warunki nie są niestety sprzyjające. Z tego co piszecie to każdy zaczyna drogę z Maya więc na początku jest interesująco, oby było tak do końca.

a wiadomo coś o wykładowcach? Podobno jest tylko trzech. Wiesz coś więcej?

Napisano

Każdy przedmiot ma swojego wykładowce tzn, 2d, 3d, scenariusz, storyboard, operatorka i rzeźba, to mamy w pierwszym miesiącu. Z poziomu zajęć jestem zadowolony, jedynie organizacja wszystkiego trochę na bakier. Na liście wykładowców jest również Pan Mariusz Korczak.

Napisano
Mariusz Korczak.

no no... czekajcie na niego, może spadnie wam z nieba, podobnie jak nam :)

W sumie możecie się spytać władz szkoły czy Mariusz będzie na 1 dzień powiedzieć "cześć" i opowiedzieć jak to fajnie było przez ostatnie 2 lata i gdzie teraz absolwenci "nie pracują", czy ma być na dłuższy czas, np. 1 semestr?

Możecie podać nazwiska obecnych wykładowców, czy to informacja TOP SECRET?

Edytowane przez mayamak

Napisano

Witam po małej przerwie w temacie, czy ktoś mógłby podać informacje na temat przebiegu i jakości szkoleń w Drimagine ? :)

Napisano

No jakoś idzie wkrótce kończy się semestr gdzie kończą się przedmioty "niekomputerowe" tj. podstawy scenariusza, sztuka operatorska, storyboarding, jezyk filmu, rzeźba i rysunek. Ogólnie jestem z ich przebiegu zadowolony może nie z rysunku (ale to na zaocznych jest troche inaczej) 31. stycznia zostały ogłoszone wyniki konkursu na darmowe studia, gdzie wybrano 4 osoby które studiują za free.

Napisano

Może trochę odkopię, ale mam pytanie.

Aktualnie chodzę do I klasy LO. O studiach kształcących grafików komputerowych marzyłem już od dawna. Mieszkam na północy w mieścinie koło Malborka. Przeprowadzka do Warszawy wchodzi w grę, więc chętnie skorzystam. Pytanie brzmi:

Ciężko się dostać do tej szkoły? I jak wyglądają np wykłady na temat rzeźby lub modelowania? Może mi to ktoś opisać chociaż w najprostszej formie? :)

Pozdrawiam.