Napisano 6 Lipiec 201113 l Sporo ostatnio tu short'ów. Osobiście polecam piękny film nt. pierwszej miłości. Moim zdaniem świetna stylizacja i animacja. Aż dziw bierze ile da się wyrazić bez słów i ekspresji twarzy :) Polecam: http://www.vimeo.com/25475500
Napisano 7 Lipiec 201113 l Khmmm... "Rzadko niespotykanej stylizacji"? Znaczy ze czesto spotykanej? ;) Bardzo fajne - moze animacja czasami lekko sie rwie ale ogolnie bardzo mi podeszla. Przez chwile balem sie, ze pojawi sie jakis drastyczny motyw... Z miejsca skojarzylo mi sie z jedna praca na ostatnia bitwe 3D - ta gdzie panu sie psuje syrenka a pani sie irytuje ;) Niestety nie pomne nicka tworcy.
Napisano 7 Lipiec 201113 l O widzisz. Masz racje. Faktycznie teraz jak o tym napisałeś przypomniała mi się praca KMiklasa.
Napisano 7 Lipiec 201113 l Bardzo fajnie opowiedziane. Czemu z gościem na motorze odjechać? Przecież go nie lubi;)
Napisano 7 Lipiec 201113 l Pan P - bez urazy ale nie wyobrazam sobie bardziej dziwacznego, niewytlumaczalnego i niepasujacego zakonczenia niz to ktore podales :/ Dlaczego mialby jechac z tym gosciem na motorze? Czemu ten gosc mialby niby go zabrac - on sam nie pala do niego nadmierna sympatia - ot jakis szczeniak z sasiedztwa jego dziewczyny...
Napisano 7 Lipiec 201113 l Swietne to, bardzo mi sie podobalo. Plastycznie bardzo mile dla oka, fajne teksturki i swiatlo. Bylem ciekawe jak to wypadnie jak przeczytalem ze to bez twarzy, ale swietnie opowiedziana historia caly czas bylem ciekaw co bedzie dalej i jak sie zakonczy. Czasami animacja chodu postaci rzucala mi sie w oczy jak i flickering ale to taki szczegol bo sama animka bardzo smakowita. Pan P - zgadzam sie z Nezumim, dobrze ze to nie ty rezyserowales tego shorta :)
Napisano 8 Lipiec 201113 l Też myślałem że dzieciak zmieni się w psychopate i popsuje motor temu facetowi :P Co do zakończenia to nawet przyjemne, animacja ładna i myślę że twarze popsuły by cały efekt, mimo że twarz odpowiada za pokazanie innym tego co dana postać czuje to tutaj udało się to zrobić poprzez same ruchy postaci ;)
Napisano 8 Lipiec 201113 l Fajna animacja. Popatrzcie ile trzeba pracy włożyć, żeby zatuszować sztuczność 3d.