Napisano 24 Wrzesień 201113 l Cześć przedstawiam mój projekcik wykonany w ramach ćwiczeń. Soft : Vray, max, ps Render time : 1h 20min Dzięki wszystkim za pomoc z renderów testowych, mam nadzieję że coś z tego wyszło .
Napisano 24 Wrzesień 201113 l No i wyszło bardzo dobrze. W drugim świetny wczesnowiosenny klimat gdy jest jeszcze zimno ale w słońcu śnieg zaczyna się już topić. Ja to w każdym bądź razie tak odbieram :)
Napisano 24 Wrzesień 201113 l Bardzo przyzwoicie, szczególnie drugi mi przypadłdo gustu, a na pierwszy, tak jak mówiłem, zrobiłem zamach z postpro. Może akurat przypadnie do gustu. ;)
Napisano 24 Wrzesień 201113 l Świetnie Ci wyszedł ten śnieg. Dobrze że wywaliłeś te głazy, ognisko i wrone. Całkowicie inny odbiór. Czerwony dach imo też lepszy od tego pomarańczowego co pokazywałeś w testowych. Widzę że w BD się nie opierdzielają;) Czekam na kolejną wiz może tym razem letnia ?! ; ) pzdr.
Napisano 25 Wrzesień 201113 l Drugi render wymiata. Tak jak Ci już mówiłem, coś mi ten domek odstaje.
Napisano 25 Wrzesień 201113 l Bardzo fajne dobrze że usunąłeś ten dym, śnieg na drzewach nałożony jakimś pluginem ?, i to tło za domkiem ta góra to modelowana czy to zdjęcie ?
Napisano 25 Wrzesień 201113 l Grafika z domkiem wygląda trochę sztucznie, mam na myśli konary na dole, druga jest świetna, realka, można by pomyśleć że nas oszukujesz i zrobiłeś zdjęcie :). Post pressentera polepszył sprawę(w grafice z domkiem)...pozdro
Napisano 25 Wrzesień 201113 l Ładna podstawa do dalszej obróbki. Szkoda, że nie pobawiłeś sie leżącymi gałęziami na pierwszym planie i nie dodałeś detalu bo odstają kształtem i tym równiutkim śniegiem położonym na nich. Drugi render lepszy.
Napisano 26 Wrzesień 201113 l Autor Georgas: dzięki ! :) pionix: dzięki ! :-) pressenter : No nie powiem, fajnie to wyszło, może sam też coś pokombinuje. slowiak : dzięki wielkie ! Freedom Fighter : może jeszcze zrobię takiego mixa ;) bolitic : no z pewnością nie jest to najmocniejsza strona obrazka, dzięki. Sroka8888: plugin to darmowy skrypt do 3dsmaxa snowmaker. A góra to wklejka :) asfalton : paradoksalnie najwięcej napracowałem się przy 1 ujęciu. Dzięki :) Tores: Dziękować :) Oby następne prace były lepsze.
Napisano 27 Wrzesień 201113 l Wyszło świetnie Jarku, szczególnie drugi render! Rewelka zwłaszcza płotek, drzewa i lód na rzece. Świetna robota!
Napisano 27 Wrzesień 201113 l Drugi render miażdży...Pierwszy trochę mniej. Gratuluję - bardzo udana robota.
Napisano 27 Wrzesień 201113 l na pierwszym brakuje tego ładnego dispa na konarze na 1planie - mocno sie on rzuca w oczy moze go troche podkręcić. drugi klasa.
Napisano 28 Wrzesień 201113 l extra drugi renderek :) Mógłbyś zdradzić sekret tej świetnej mieszanki śniegu i lodu? Na geometrii VrayDisplacement ? Materiałowo to mieszanka 2óch shaderów maskowana bitmapą? Dobrze kombinuje? ? ;)
Napisano 28 Wrzesień 201113 l 2 obrazek bomba! Pierwszy musi go troche nadgonic ale jest bardzo dobrze.