NV Napisano 24 Wrzesień 2011 Napisano 24 Wrzesień 2011 Cześć przedstawiam mój projekcik wykonany w ramach ćwiczeń. Soft : Vray, max, ps Render time : 1h 20min Dzięki wszystkim za pomoc z renderów testowych, mam nadzieję że coś z tego wyszło .
pionix Napisano 24 Wrzesień 2011 Napisano 24 Wrzesień 2011 No i wyszło bardzo dobrze. W drugim świetny wczesnowiosenny klimat gdy jest jeszcze zimno ale w słońcu śnieg zaczyna się już topić. Ja to w każdym bądź razie tak odbieram :)
pressenter Napisano 24 Wrzesień 2011 Napisano 24 Wrzesień 2011 Bardzo przyzwoicie, szczególnie drugi mi przypadłdo gustu, a na pierwszy, tak jak mówiłem, zrobiłem zamach z postpro. Może akurat przypadnie do gustu. ;)
Gość fishinthewater Napisano 24 Wrzesień 2011 Napisano 24 Wrzesień 2011 Świetnie Ci wyszedł ten śnieg. Dobrze że wywaliłeś te głazy, ognisko i wrone. Całkowicie inny odbiór. Czerwony dach imo też lepszy od tego pomarańczowego co pokazywałeś w testowych. Widzę że w BD się nie opierdzielają;) Czekam na kolejną wiz może tym razem letnia ?! ; ) pzdr.
FF Napisano 24 Wrzesień 2011 Napisano 24 Wrzesień 2011 Połączenie drugiego renderu i postpro pressa - totalny wypas.
bolitic Napisano 25 Wrzesień 2011 Napisano 25 Wrzesień 2011 Drugi render wymiata. Tak jak Ci już mówiłem, coś mi ten domek odstaje.
Sroka8888 Napisano 25 Wrzesień 2011 Napisano 25 Wrzesień 2011 Bardzo fajne dobrze że usunąłeś ten dym, śnieg na drzewach nałożony jakimś pluginem ?, i to tło za domkiem ta góra to modelowana czy to zdjęcie ?
asfalton Napisano 25 Wrzesień 2011 Napisano 25 Wrzesień 2011 Grafika z domkiem wygląda trochę sztucznie, mam na myśli konary na dole, druga jest świetna, realka, można by pomyśleć że nas oszukujesz i zrobiłeś zdjęcie :). Post pressentera polepszył sprawę(w grafice z domkiem)...pozdro
Tores Napisano 25 Wrzesień 2011 Napisano 25 Wrzesień 2011 Ładna podstawa do dalszej obróbki. Szkoda, że nie pobawiłeś sie leżącymi gałęziami na pierwszym planie i nie dodałeś detalu bo odstają kształtem i tym równiutkim śniegiem położonym na nich. Drugi render lepszy.
NV Napisano 26 Wrzesień 2011 Autor Napisano 26 Wrzesień 2011 Georgas: dzięki ! :) pionix: dzięki ! :-) pressenter : No nie powiem, fajnie to wyszło, może sam też coś pokombinuje. slowiak : dzięki wielkie ! Freedom Fighter : może jeszcze zrobię takiego mixa ;) bolitic : no z pewnością nie jest to najmocniejsza strona obrazka, dzięki. Sroka8888: plugin to darmowy skrypt do 3dsmaxa snowmaker. A góra to wklejka :) asfalton : paradoksalnie najwięcej napracowałem się przy 1 ujęciu. Dzięki :) Tores: Dziękować :) Oby następne prace były lepsze.
peter_f Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Wyszło świetnie Jarku, szczególnie drugi render! Rewelka zwłaszcza płotek, drzewa i lód na rzece. Świetna robota!
żółty Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Drugi render miażdży...Pierwszy trochę mniej. Gratuluję - bardzo udana robota.
olaf Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 na pierwszym brakuje tego ładnego dispa na konarze na 1planie - mocno sie on rzuca w oczy moze go troche podkręcić. drugi klasa.
m-z Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 extra drugi renderek :) Mógłbyś zdradzić sekret tej świetnej mieszanki śniegu i lodu? Na geometrii VrayDisplacement ? Materiałowo to mieszanka 2óch shaderów maskowana bitmapą? Dobrze kombinuje? ? ;)
simonhc Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 2 obrazek bomba! Pierwszy musi go troche nadgonic ale jest bardzo dobrze.
vizpeople Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 Ładnie obrazki. W szczególności kora na drugim. Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi