kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 (edytowane) Dawno nic nie pokazywałem, a że nadaża sie okazja to taki mały wipek, tym razem padło na motur, dość kultowy zdaje się :) Póki co przednie koło i początki widelca. Materiały wstępne choć staram sie żeby nie były całkiem z czapy. Edytowane 19 Listopad 2011 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Degustator Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 zapowiada się elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 No w koncu pojawił sie bedzie na czym oczy zawiesic czekam na wiecej jak narazie jest super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 O tak! dobrych motocykli nigdy za mało :) może zmotywuje mnie to do skończenia mojego BMW który już od dłuższego czasu wisi w wipie. Jednak ilość detali które pokazujesz na początku już mnie zdeklasowała :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bober89 Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 (edytowane) Zapowiada się cudna maszyna, zresztą jak zwykle ;p Dlaczego najbardziej charakterystyczny motocykl wehrmachtu nazwałeś bolidem wiejskiej młodzieży ;D wydaje mi się ze taki motor na wsi znajdę tylko u kolekcjonera ewentualnie zardzewiałą ramę u dziadka w stodole ;p Przewidujesz go w niemieckim panzergrau w barwach wehrmachtu? Edit: i oczywiście z koszem? ;p Edytowane 27 Październik 2011 przez bober89 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2011 Autor Share Napisano 27 Październik 2011 bober: to kpina z marki jako takiej a szczególnie z kilkuletnich aut z grubymi karkami za kierownicą. Motur jest cool, bedzie z koszem w panzergrau zapewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bober89 Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 wybacz, zrozumiałem że chodzi Ci o ten konkretny motocykl ;p Mówią, że BMW jest dla tych, którzy nie potrafią wymówić "Mercedes" ;p (osobiście nic do bmw nie mam ;p) Czekam na kolejne upy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Październik 2011 Autor Share Napisano 28 Październik 2011 Więcej czasu trace na szukanie referencji, i oglądanie co jak wygląda i z czym sie łączy niz na samo modelowanie, ale tak to już jest. Początek ramy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 Miażdżący poziom detalu - ale to już norma w twoim wypadku. Dzięki polskiej agrokulturze stare modele samochodów bmw trzymają dobry poziom cenowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 Pięknie to wygląda już na początku. Te spawy dodają realizmu - czy to "welder" czy robisz swoim sposobem? Czy jeśli można - jak... ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 Super W końcu się wziąłeś za motocykle. Czekam na kolejne rendery. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 Paanie, welder to przy tym zabawka:D Model zamiata, materialy nie dorównują mu poziomem ale i tak dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Październik 2011 Autor Share Napisano 28 Październik 2011 (edytowane) ilusion - "swoim" sposobem . freedom - materiały traktuje póki co lekce, tylko na potrzeby wipa, popracuje nad nimi po skonczeniu modelu . thx! Edytowane 28 Październik 2011 przez kliment woroszyłow 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 powrócił ! POWRÓCIŁ! !! Łelkom bek Kliment !:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Październik 2011 Autor Share Napisano 28 Październik 2011 hehehehe, no tak. ;) prawa strona mocowania tylnego koła czyli ciąg dalszy ramy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 Pierwsza klasa tylko śledzić co będzie dalej ale już wiadomo ze będzie wypas! Powodzonka w dalszej pracy klimek!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Październik 2011 Autor Share Napisano 29 Październik 2011 Na dzisiaj tyle, ostatnie rendy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Październik 2011 Autor Share Napisano 29 Październik 2011 zarys ramy kosza: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 30 Październik 2011 Autor Share Napisano 30 Październik 2011 (edytowane) kolejny kroczek do przodu: Edytowane 30 Październik 2011 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Cześć Kliment! Jak zwykle zapowiada się super pracka! Mam pytanko do Ciebie... jak robisz ten taki chropowaty metal ? robisz mapke z efektem noise w PS'ie i potem nakładasz to na displacement map w materiale? To mi pierwsze wpadło na myśl ale jeszcze nie eksperymentowałem bo niestety mam małe kłopoty z kompem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 30 Październik 2011 Autor Share Napisano 30 Październik 2011 (edytowane) quffga- nois w bump :) jeszcze kilka elementów i rama wózka bedzie goto: Edytowane 30 Październik 2011 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 jakbyś do swoich modeli robił tutki byłbyś bogaty :D dzięki za podpowiedź ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 nie uważasz, że ta tabliczka znamionowa to już przegięcie.... super model, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olafpozoga Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 super te miejsca po spawaniu widać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The PixeLord Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 Bardzo ladny model! i te detale tworzone z niemal zegarmistrzowska precyzja - bardzo fajnie... Bede sledzil ten watek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Październik 2011 Autor Share Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Kellyg: obawiam się że ten motur bedzie miał ich jeszcze kilka i to kazdą inna :) tylne lampki w komplecie: Edytowane 31 Październik 2011 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 Dobry kawałek modelu Kliment! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 Kliment mozesz pokazac siatke na wyciecuy tego blotnka? Tzn ostatni render (jak mozna to przed zageszczeniem do wycicia po i po wycieciu :) jak to wyglada). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 Gruby detal! Masz ten motór gdzieś na biurku? :) Skąd bierzesz refki do modelowania tego motocykla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihu Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 Pięknia praca - bardzo duży detal - podziwiam Twoje umiejętności! Znalazlem troszkę zdjęć tego motocykla mam nadzieję, że się przydadzą: [ Referki ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Październik 2011 Autor Share Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Sebazx6r - mozesz sprecyzowac miejsce które cie interesuje, bo nie wiem czy mówisz o lampce czy o rozcięciu błotnika....? lampka przednia wózka: Edytowane 31 Październik 2011 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 Rozumiem że kolega nie jest chętny do podzielenia się tajemnicą spawów ? Oczywiście nie naciskam :) Edit@ Bo to chyba nie to z twojego podpisu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Październik 2011 Autor Share Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Odpowiedziałem wyzej na pytanie o spawach, ale jeszcze raz, tak robię je dokładnie metodą z tego tuta . Edytowane 1 Listopad 2011 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 Częstotliwość i jakoś aktualizacji jest porażająca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Październik 2011 Autor Share Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Freedom - nie przesadzaj, to zaledwie kilka drobnych elementów. skonczone wewnętrzne mocowanie tylnego koła: Edytowane 1 Listopad 2011 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 Ja to mowie na podstawie wszystkich Twoich wipow;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bober89 Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 W jaki sposób robisz te świetne lampki? Deklasujesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Listopad 2011 Autor Share Napisano 1 Listopad 2011 Bober89- Odpowiedź jest prosta jak drut. Jak chcesz żeby cos wygladało tak jak w rzeczywistości, to pomijając sposoby znane tylko grafikom,( mam na myśli te wszystkie magiczne sztuczki które powodują ze cos wygląda po wyrendzeniu jak powinno), wystarczy zbudować model tak jak on wygląda w rzeczywistości ;). Np. taki klosz od swiatełka, ma swój kształt który wystarczy odtworzyć . To juz często, niestety nie jest tak proste jak sama odpowiedź. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 Wycinales pod spodem pod ta lampe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Listopad 2011 Autor Share Napisano 1 Listopad 2011 Nie, oczywiscie ze nie wycinałem, raz- że nie było takiej potrzeby, dwa- w rzeczywistosci tam nie ma dziury pod spodem jest pełna blacha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bober89 Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 hmmm czyli rozumiem ze model lampki ma wyżłobienia na zewnątrz, a co z materiałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 Wyciecie takiego ksztaltu byloby problematyczne? Pytam bo wiekszosc modeli robilem poly by poly ale ludzie np Smoku robia pelna bryle smooth i dopiero tnal, a to juz roznie wyglada wtedy (trojkaty etc...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Listopad 2011 Autor Share Napisano 1 Listopad 2011 bober89 - klosz lampki ma wyżłobienia na zewnątrz inne a wewnatrz inne. Materiał to szkło, jesli kształt jest dobry to materiał szkła załatwi reszte( refracja, itd.). Sebazx6r - Nie byłoby żadnego problemu, nie wycinałem bo jak napisałem tam nie ma otworu w błotniku. Jeśli ciąć cos to najlepiej po ms, ponownie editable poli po ms , cut i finalny ms potem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 No ja robie w Maya :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 No a ja myślałem że mnie już niczym nie zaskoczysz :) . Model naprawdę daje radę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Listopad 2011 Autor Share Napisano 1 Listopad 2011 A czym że to tym razem ?:D kolejne elementy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 Elementy przy spawach to masz w tym polaczone czy w to sie nie bawisz tylko spawem przykrywasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 Jak zwykle kosmiczny detal, czekam na silnik :) Ja mam tylko jedno pytanko, skad Ty bierzesz takie dokladne refki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Listopad 2011 Autor Share Napisano 1 Listopad 2011 maciek.m - w necie jest wszystko, wystarczy poszperać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 2 Listopad 2011 Autor Share Napisano 2 Listopad 2011 (edytowane) Skończone połączenie koła wózka z ramą: Edytowane 2 Listopad 2011 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi