Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przednie nadkole, nie trzyma kształtu. Wytłoczenia boczne również nie wyglądają nalepiej. Zarówno dolne jak i to przy nadkolu. Ogólnie po za tym nie jest źle:]

Pozdro

Napisano (edytowane)

Ostatnio wygrzebałem stary nie skończony projekt BMW. Postanowiłem go skończyć, wrzucam rendery w clayu po trzech dniach pracy.

Jak zawsze komentarz mile widziany.

21018566.jpg

85032876.jpg

63731518.jpg

23374373.jpg

good2r.jpg

Edytowane przez Boomagz
Napisano

hej, bardzo fajnie że szpary między elementami modelujesz a nie wycinasz na końcu (chyba że się mylę, to mnie popraw). ciężko przy tym zachować ciągłość krzywizn ale Tobie się to udało. model trzyma proporcje ale opona jest zdecydowanie zbyt kanciasta, podobnie jak garb na masce

pozdrawiam

Napisano

Calye bardzo ladnie wygldaja, choc przy takich renderach ciezko zauwazyc nierownosci ktore pozniej moga wyjsc na lakierze. Kolo tez fajnie z tym ze to co powiedzieli koledzy wyzej, opona zbyt kanciasta

Napisano

Mały update z poprawki opony.

zostało mi jeszcze kilka niezbędnych poprawek przy karoserii, mam nadzieje ze uporam się z tym jeszcze w tym tygodniu i spróbuje wyrenderowac całość.

polka dot: szpary są modelowanie ręcznie (każda część karoserii jest osobnym elementem).

Dzięki za podpowiedz co do opony.

opona11.jpg

Napisano

Może trochę przesadziłem ale jestem po prostu przezorny jeżeli chodzi o postprodukcję i chcę mieć wszystko pod kontrolą. Nie ważne czy będę robić maski, wycinać z tła albo poprawiał poszczególne elementy.

Napisano

Świetne lampy, materiał samochodu też chodź możesz dać miekkie przejścia światła, taki bardziej mat bo te refleksy nijak wyglądają

ps Jak zrobiłeś to coś pod śwaitłem? na modelu tego niema to wklejka?

Napisano

Fakt lampa naprawde super wyszła :) Lakier też mi się podoba czasami widać aż tak mocną strukture wiec wydaje mi sie ze jest ok. A co do oświetlenia to moglbys tylko jakos koniec maski przy szybie zaswiecic zeby ladnie zagralo na przetloczeniu i wlocie.

Napisano
ps Jak zrobiłeś to coś pod śwaitłem? na modelu tego niema to wklejka?

To nie jest "to coś" tylko plastikowa maska na dyszę spryskiwaczy :)

Moim zdaniem genialnie wyszło. Lakier - nic dodać, nic ująć. Tak to wygląda w rzeczywistości i myślę, że autor dużo się naobserwował refleksów, żeby do tego dojść. Lampa? Nie mam pytań :D

Napisano (edytowane)

Dzięki wszystkim!

Już niedługo kolejny update.

thecrev: tak spryskiwacze dorobiłem w postprodukcji w PS.

Edytowane przez Boomagz
Napisano

moja fura ;) powodzenia! milo sie zapowiada. Tylko jeden element mocno odstaje, a mianowice opona! Posiada bardzo fajny material, ale jest zdecydowanie zbyt kanciasta:

tireo.jpg

Napisano

po opubliowaniu posta zauwazylem, ze uzylame starego obrazka, ale myslalem o nowym. Tam w dalszym caigu jest za kanciasto, spojrz na refki ktore pokazalem, nawel niskoprofilowki sa dosc baloniaste.