Napisano 19 Grudzie艅 201113 l Witam wszystkich! Po do艣膰 d艂ugiej przerwie chcia艂bym podzieli膰 si臋 moj膮 ostatnio zacz臋t膮 prac膮, efekt po oko艂o 9 godz. Czekam na korekty, komentarze i wszelk膮 pomoc! [ATTACH=CONFIG]87279[/ATTACH] Edytowane 25 Sierpie艅 201212 l przez Boomagz
Napisano 22 Grudzie艅 201113 l Przednie nadkole, nie trzyma kszta艂tu. Wyt艂oczenia boczne r贸wnie偶 nie wygl膮daj膮 nalepiej. Zar贸wno dolne jak i to przy nadkolu. Og贸lnie po za tym nie jest 藕le:] Pozdro
Napisano 28 Grudzie艅 201113 l Autor Update Kilka drobnych poprawek i detali. Powoli zabieram si臋 za lampy i felgi. Zapraszam do komentowania! 聽 聽 [/url] 聽 聽 Edytowane 28 Grudzie艅 201113 l przez Boomagz
Napisano 11 Sierpie艅 201212 l Autor Ostatnio wygrzeba艂em stary nie sko艅czony projekt BMW. Postanowi艂em go sko艅czy膰, wrzucam rendery w clayu po trzech dniach pracy. Jak zawsze komentarz mile widziany. 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 Edytowane 11 Sierpie艅 201212 l przez Boomagz
Napisano 11 Sierpie艅 201212 l hej, bardzo fajnie 偶e szpary mi臋dzy elementami modelujesz a nie wycinasz na ko艅cu (chyba 偶e si臋 myl臋, to mnie popraw). ci臋偶ko przy tym zachowa膰 ci膮g艂o艣膰 krzywizn ale Tobie si臋 to uda艂o. model trzyma proporcje ale opona jest zdecydowanie zbyt kanciasta, podobnie jak garb na masce 聽 pozdrawiam
Napisano 12 Sierpie艅 201212 l Bardzo 艂adnie to wygl膮da, czekam na wi臋cej, popraw t膮 opone bo jest zbyt kanciasta (chyba 偶a taka musi by膰 to ok).
Napisano 12 Sierpie艅 201212 l Calye bardzo ladnie wygldaja, choc przy takich renderach ciezko zauwazyc nierownosci ktore pozniej moga wyjsc na lakierze. Kolo tez fajnie z tym ze to co powiedzieli koledzy wyzej, opona zbyt kanciasta
Napisano 15 Sierpie艅 201212 l Autor Ma艂y update z poprawki opony. zosta艂o mi jeszcze kilka niezb臋dnych poprawek przy karoserii, mam nadzieje ze uporam si臋 z tym jeszcze w tym tygodniu i spr贸buje wyrenderowac ca艂o艣膰. 聽 polka dot: szpary s膮 modelowanie r臋cznie (ka偶da cz臋艣膰 karoserii jest osobnym elementem). Dzi臋ki za podpowiedz co do opony. 聽
Napisano 15 Sierpie艅 201212 l opona jest naprawd臋 艣wietna, materia艂 felgi jszcze troszk臋 odstaje, ale jest bardzo dobrze, i abberacja stanowczo za du偶a
Napisano 15 Sierpie艅 201212 l Autor Mo偶e kto艣 b臋dzie mia艂 jaki艣 spos贸b na lepszy materia艂 felgi? Poni偶ej przesy艂am moje ustawienia. 聽
Napisano 17 Sierpie艅 201212 l Autor Wybaczcie 偶e tak kolorowo ale przygotowa艂em model do renderowania z VrayWireColor 聽 聽 聽 聽 聽
Napisano 17 Sierpie艅 201212 l Model fajny, A powiedz po co Ci wire color oddzielnie na elementach karoserii?
Napisano 17 Sierpie艅 201212 l Autor Mo偶e troch臋 przesadzi艂em ale jestem po prostu przezorny je偶eli chodzi o postprodukcj臋 i chc臋 mie膰 wszystko pod kontrol膮. Nie wa偶ne czy b臋d臋 robi膰 maski, wycina膰 z t艂a albo poprawia艂 poszczeg贸lne elementy.
Napisano 19 Sierpie艅 201212 l Bardzo ladne siateczki, nie za geste i madrze rozlozone. Licze na rownie dobry render ;)
Napisano 25 Sierpie艅 201212 l Autor Dzi臋ki wszystkim za komentarze! Wrzucam ma艂y update, render kt贸ry dzisiaj zrobi艂em. 聽
Napisano 25 Sierpie艅 201212 l No mi sie podoba, szczegolnie lampa (kierunek) fajnie wyszlo. Wydaje mi sie ze na lakierze ten bum za mocny.
Napisano 25 Sierpie艅 201212 l 艢wietne lampy, materia艂 samochodu te偶 chod藕 mo偶esz da膰 miekkie przej艣cia 艣wiat艂a, taki bardziej mat bo te refleksy nijak wygl膮daj膮 聽 ps Jak zrobi艂e艣 to co艣 pod 艣wait艂em? na modelu tego niema to wklejka?
Napisano 26 Sierpie艅 201212 l Fakt lampa naprawde super wysz艂a :) Lakier te偶 mi si臋 podoba czasami wida膰 a偶 tak mocn膮 strukture wiec wydaje mi sie ze jest ok. A co do o艣wietlenia to moglbys tylko jakos koniec maski przy szybie zaswiecic zeby ladnie zagralo na przetloczeniu i wlocie.
Napisano 26 Sierpie艅 201212 l No naprawd臋 fajnie si臋 zapowiada. Dobrze to zaplanuj 偶eby nie zepsu膰 艣wietnego modelu.
Napisano 26 Sierpie艅 201212 l ps Jak zrobi艂e艣 to co艣 pod 艣wait艂em? na modelu tego niema to wklejka? To nie jest "to co艣" tylko plastikowa maska na dysz臋 spryskiwaczy :) 聽 Moim zdaniem genialnie wysz艂o. Lakier - nic doda膰, nic uj膮膰. Tak to wygl膮da w rzeczywisto艣ci i my艣l臋, 偶e autor du偶o si臋 naobserwowa艂 refleks贸w, 偶eby do tego doj艣膰. Lampa? Nie mam pyta艅 :D
Napisano 27 Sierpie艅 201212 l Autor Dzi臋ki wszystkim! Ju偶 nied艂ugo kolejny update. 聽 thecrev: tak spryskiwacze dorobi艂em w postprodukcji w PS. Edytowane 27 Sierpie艅 201212 l przez Boomagz
Napisano 3 Wrzesie艅 201212 l moja fura ;) powodzenia! milo sie zapowiada. Tylko jeden element mocno odstaje, a mianowice opona! Posiada bardzo fajny material, ale jest zdecydowanie zbyt kanciasta: 聽
Napisano 4 Wrzesie艅 201212 l Autor Dzi臋ki za korekt臋 ale chyba nie zauwa偶y艂e艣 偶e kilka post贸w ni偶ej by艂a ju偶 poprawiona. ;)
Napisano 4 Wrzesie艅 201212 l po opubliowaniu posta zauwazylem, ze uzylame starego obrazka, ale myslalem o nowym. Tam w dalszym caigu jest za kanciasto, spojrz na refki ktore pokazalem, nawel niskoprofilowki sa dosc baloniaste.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto