Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich! Po do艣膰 d艂ugiej przerwie chcia艂bym podzieli膰 si臋 moj膮 ostatnio zacz臋t膮 prac膮, efekt po oko艂o 9 godz. Czekam na korekty, komentarze i wszelk膮 pomoc! bmwm32tb.jpg bmwm31w.jpg bmwm31h.jpg bmwm33o.jpg bmwm34.jpg[ATTACH=CONFIG]87279[/ATTACH]

Edytowane przez Boomagz

• Odpowiedzi 28
  • Wy艣wietle艅 6,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przednie nadkole, nie trzyma kszta艂tu. Wyt艂oczenia boczne r贸wnie偶 nie wygl膮daj膮 nalepiej. Zar贸wno dolne jak i to przy nadkolu. Og贸lnie po za tym nie jest 藕le:]

Pozdro

Napisano
  • Autor

Update

Kilka drobnych poprawek i detali. Powoli zabieram si臋 za lampy i felgi.

Zapraszam do komentowania!

[/url]

91822205.jpg

54383426.jpg

14169715.jpg

Edytowane przez Boomagz

Napisano
  • Autor

Ostatnio wygrzeba艂em stary nie sko艅czony projekt BMW. Postanowi艂em go sko艅czy膰, wrzucam rendery w clayu po trzech dniach pracy.

Jak zawsze komentarz mile widziany.

21018566.jpg

85032876.jpg

63731518.jpg

23374373.jpg

good2r.jpg

Edytowane przez Boomagz

Napisano

hej, bardzo fajnie 偶e szpary mi臋dzy elementami modelujesz a nie wycinasz na ko艅cu (chyba 偶e si臋 myl臋, to mnie popraw). ci臋偶ko przy tym zachowa膰 ci膮g艂o艣膰 krzywizn ale Tobie si臋 to uda艂o. model trzyma proporcje ale opona jest zdecydowanie zbyt kanciasta, podobnie jak garb na masce

pozdrawiam

Napisano

Bardzo 艂adnie to wygl膮da, czekam na wi臋cej, popraw t膮 opone bo jest zbyt kanciasta (chyba 偶a taka musi by膰 to ok).

Napisano

Calye bardzo ladnie wygldaja, choc przy takich renderach ciezko zauwazyc nierownosci ktore pozniej moga wyjsc na lakierze. Kolo tez fajnie z tym ze to co powiedzieli koledzy wyzej, opona zbyt kanciasta

Napisano
  • Autor

Ma艂y update z poprawki opony.

zosta艂o mi jeszcze kilka niezb臋dnych poprawek przy karoserii, mam nadzieje ze uporam si臋 z tym jeszcze w tym tygodniu i spr贸buje wyrenderowac ca艂o艣膰.

polka dot: szpary s膮 modelowanie r臋cznie (ka偶da cz臋艣膰 karoserii jest osobnym elementem).

Dzi臋ki za podpowiedz co do opony.

opona11.jpg

Napisano
  • Autor

Mo偶e kto艣 b臋dzie mia艂 jaki艣 spos贸b na lepszy materia艂 felgi? Poni偶ej przesy艂am moje ustawienia.

materia.jpg

Napisano
  • Autor

Wybaczcie 偶e tak kolorowo ale przygotowa艂em model do renderowania z VrayWireColor

41824181.jpg

52785468.jpg

28603791.jpg

59569735.jpg

Napisano

Model fajny, A powiedz po co Ci wire color oddzielnie na elementach karoserii?

Napisano
  • Autor

Mo偶e troch臋 przesadzi艂em ale jestem po prostu przezorny je偶eli chodzi o postprodukcj臋 i chc臋 mie膰 wszystko pod kontrol膮. Nie wa偶ne czy b臋d臋 robi膰 maski, wycina膰 z t艂a albo poprawia艂 poszczeg贸lne elementy.

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki wszystkim za komentarze!

Wrzucam ma艂y update, render kt贸ry dzisiaj zrobi艂em.

47447833.jpg

Napisano

艢wietne lampy, materia艂 samochodu te偶 chod藕 mo偶esz da膰 miekkie przej艣cia 艣wiat艂a, taki bardziej mat bo te refleksy nijak wygl膮daj膮

ps Jak zrobi艂e艣 to co艣 pod 艣wait艂em? na modelu tego niema to wklejka?

Napisano

Fakt lampa naprawde super wysz艂a :) Lakier te偶 mi si臋 podoba czasami wida膰 a偶 tak mocn膮 strukture wiec wydaje mi sie ze jest ok. A co do o艣wietlenia to moglbys tylko jakos koniec maski przy szybie zaswiecic zeby ladnie zagralo na przetloczeniu i wlocie.

Napisano

No naprawd臋 fajnie si臋 zapowiada. Dobrze to zaplanuj 偶eby nie zepsu膰 艣wietnego modelu.

Napisano
ps Jak zrobi艂e艣 to co艣 pod 艣wait艂em? na modelu tego niema to wklejka?

To nie jest "to co艣" tylko plastikowa maska na dysz臋 spryskiwaczy :)

Moim zdaniem genialnie wysz艂o. Lakier - nic doda膰, nic uj膮膰. Tak to wygl膮da w rzeczywisto艣ci i my艣l臋, 偶e autor du偶o si臋 naobserwowa艂 refleks贸w, 偶eby do tego doj艣膰. Lampa? Nie mam pyta艅 :D

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki wszystkim!

Ju偶 nied艂ugo kolejny update.

thecrev: tak spryskiwacze dorobi艂em w postprodukcji w PS.

Edytowane przez Boomagz

Napisano

Fajne autko :) fajny lakier no i fajna lampa :) Te偶 tak chce :)

Napisano

moja fura ;) powodzenia! milo sie zapowiada. Tylko jeden element mocno odstaje, a mianowice opona! Posiada bardzo fajny material, ale jest zdecydowanie zbyt kanciasta:

tireo.jpg

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki za korekt臋 ale chyba nie zauwa偶y艂e艣 偶e kilka post贸w ni偶ej by艂a ju偶 poprawiona. ;)

Napisano

po opubliowaniu posta zauwazylem, ze uzylame starego obrazka, ale myslalem o nowym. Tam w dalszym caigu jest za kanciasto, spojrz na refki ktore pokazalem, nawel niskoprofilowki sa dosc baloniaste.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci