Boomagz Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 (edytowane) Witam wszystkich! Po dość długiej przerwie chciałbym podzielić się moją ostatnio zaczętą pracą, efekt po około 9 godz. Czekam na korekty, komentarze i wszelką pomoc! [ATTACH=CONFIG]87279[/ATTACH] Edytowane 25 Sierpień 2012 przez Boomagz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 Przednie nadkole, nie trzyma kształtu. Wytłoczenia boczne również nie wyglądają nalepiej. Zarówno dolne jak i to przy nadkolu. Ogólnie po za tym nie jest źle:] Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boomagz Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 (edytowane) Update Kilka drobnych poprawek i detali. Powoli zabieram się za lampy i felgi. Zapraszam do komentowania! [/url] Edytowane 28 Grudzień 2011 przez Boomagz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boomagz Napisano 11 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2012 (edytowane) Ostatnio wygrzebałem stary nie skończony projekt BMW. Postanowiłem go skończyć, wrzucam rendery w clayu po trzech dniach pracy. Jak zawsze komentarz mile widziany. Edytowane 11 Sierpień 2012 przez Boomagz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Sierpień 2012 Share Napisano 11 Sierpień 2012 hej, bardzo fajnie że szpary między elementami modelujesz a nie wycinasz na końcu (chyba że się mylę, to mnie popraw). ciężko przy tym zachować ciągłość krzywizn ale Tobie się to udało. model trzyma proporcje ale opona jest zdecydowanie zbyt kanciasta, podobnie jak garb na masce pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 Bardzo ładnie to wygląda, czekam na więcej, popraw tą opone bo jest zbyt kanciasta (chyba ża taka musi być to ok). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 Calye bardzo ladnie wygldaja, choc przy takich renderach ciezko zauwazyc nierownosci ktore pozniej moga wyjsc na lakierze. Kolo tez fajnie z tym ze to co powiedzieli koledzy wyzej, opona zbyt kanciasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boomagz Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2012 Mały update z poprawki opony. zostało mi jeszcze kilka niezbędnych poprawek przy karoserii, mam nadzieje ze uporam się z tym jeszcze w tym tygodniu i spróbuje wyrenderowac całość. polka dot: szpary są modelowanie ręcznie (każda część karoserii jest osobnym elementem). Dzięki za podpowiedz co do opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 opona jest naprawdę świetna, materiał felgi jszcze troszkę odstaje, ale jest bardzo dobrze, i abberacja stanowczo za duża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boomagz Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2012 Może ktoś będzie miał jakiś sposób na lepszy materiał felgi? Poniżej przesyłam moje ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 Poka siatki i model w jakims blinie np... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boomagz Napisano 16 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2012 Czego chcesz siatki??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 16 Sierpień 2012 Share Napisano 16 Sierpień 2012 Siatki Mesh nadwozia pokaz po cięciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boomagz Napisano 17 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2012 Wybaczcie że tak kolorowo ale przygotowałem model do renderowania z VrayWireColor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 17 Sierpień 2012 Share Napisano 17 Sierpień 2012 Model fajny, A powiedz po co Ci wire color oddzielnie na elementach karoserii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 17 Sierpień 2012 Share Napisano 17 Sierpień 2012 aby wydobyć maski z AA z elementu VrayWireColor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boomagz Napisano 17 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2012 Może trochę przesadziłem ale jestem po prostu przezorny jeżeli chodzi o postprodukcję i chcę mieć wszystko pod kontrolą. Nie ważne czy będę robić maski, wycinać z tła albo poprawiał poszczególne elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 19 Sierpień 2012 Share Napisano 19 Sierpień 2012 Bardzo ladne siateczki, nie za geste i madrze rozlozone. Licze na rownie dobry render ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boomagz Napisano 25 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2012 Dzięki wszystkim za komentarze! Wrzucam mały update, render który dzisiaj zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 25 Sierpień 2012 Share Napisano 25 Sierpień 2012 No mi sie podoba, szczegolnie lampa (kierunek) fajnie wyszlo. Wydaje mi sie ze na lakierze ten bum za mocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 25 Sierpień 2012 Share Napisano 25 Sierpień 2012 Świetne lampy, materiał samochodu też chodź możesz dać miekkie przejścia światła, taki bardziej mat bo te refleksy nijak wyglądają ps Jak zrobiłeś to coś pod śwaitłem? na modelu tego niema to wklejka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 26 Sierpień 2012 Share Napisano 26 Sierpień 2012 Fakt lampa naprawde super wyszła :) Lakier też mi się podoba czasami widać aż tak mocną strukture wiec wydaje mi sie ze jest ok. A co do oświetlenia to moglbys tylko jakos koniec maski przy szybie zaswiecic zeby ladnie zagralo na przetloczeniu i wlocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 26 Sierpień 2012 Share Napisano 26 Sierpień 2012 No naprawdę fajnie się zapowiada. Dobrze to zaplanuj żeby nie zepsuć świetnego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 26 Sierpień 2012 Share Napisano 26 Sierpień 2012 ps Jak zrobiłeś to coś pod śwaitłem? na modelu tego niema to wklejka? To nie jest "to coś" tylko plastikowa maska na dyszę spryskiwaczy :) Moim zdaniem genialnie wyszło. Lakier - nic dodać, nic ująć. Tak to wygląda w rzeczywistości i myślę, że autor dużo się naobserwował refleksów, żeby do tego dojść. Lampa? Nie mam pytań :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boomagz Napisano 27 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2012 (edytowane) Dzięki wszystkim! Już niedługo kolejny update. thecrev: tak spryskiwacze dorobiłem w postprodukcji w PS. Edytowane 27 Sierpień 2012 przez Boomagz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaack Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 Fajne autko :) fajny lakier no i fajna lampa :) Też tak chce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 3 Wrzesień 2012 Share Napisano 3 Wrzesień 2012 moja fura ;) powodzenia! milo sie zapowiada. Tylko jeden element mocno odstaje, a mianowice opona! Posiada bardzo fajny material, ale jest zdecydowanie zbyt kanciasta: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boomagz Napisano 4 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Dzięki za korektę ale chyba nie zauważyłeś że kilka postów niżej była już poprawiona. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 4 Wrzesień 2012 Share Napisano 4 Wrzesień 2012 po opubliowaniu posta zauwazylem, ze uzylame starego obrazka, ale myslalem o nowym. Tam w dalszym caigu jest za kanciasto, spojrz na refki ktore pokazalem, nawel niskoprofilowki sa dosc baloniaste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi