Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Brakło czasu na zajęcie się animacją (trochę zajęcia się złapało:)), więc póki co wysmażyłem tylko jeden render.

Blender 2.6, Yafaray, Corel

finito.png

datsun_two_by_kmiklas-d4neizv.png

Edytowane przez KMiklas

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 5,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

O kurczę, piękne... Naprawdę dobrze zrobione. Studio też mi się okropnie podoba. Tylko obiektyw brudny! :)

Napisano

eh... jak zwykle słabe aa, szkoda na takiej ładnej pracy.

Napisano

Ładne:) Z ciekawości - ile czasu się renderowało na Yafaśku i jakie ustawienia? Ostatnio na chwilę do niego powróciłem ale odniosłem wrażenie, że on jednak strasznie wolny jest...

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze.

@Lucas:

'tylko' 7 godzin. :)

też mam takie wrażenie, kiedyś go używałem właśnie ze względu na szybkość. :P

ustawienia z tych ważniejszych to: AAx20 + 2x pass po kilka sampli, AO, ray- i shadowdepth po 4. Oraz 5 lamp Area.

Generalnie to tutaj sporo podmalówek, najczęściej ze względu na kaszaniący się AA przy jasnych miejscach.

Napisano

Szkoda, że zrezygnowałeś z animacji, ale zdaję sobie sprawę, jak trudno jest w pojedynkę ukończyć tego typu projekt.

Model i render całkiem fajny, chociaż kompozycyjnie coś mi tutaj nie gra. Zupełnie zbędnie dodałeś DOF'a (fajny detal w postaci sflaczałego jak na moje oko tylnego koła gdzieś umknął) i te plamki na obrazku, bez nich i tak zachowałbyś styl retro.

Napisano
  • Autor

może nie tyle sflaczałe co po prostu 'przekolorowałem' je, jakby samochód z 3 tony ważył. ;) animkę bym dokończył, ale trzeba było się wziąć za pracę i teraz nie ma czasu dla siebie. ;) poza tym komp mi już przymulał.

niedługo wrzucę render tyłu. :)

Napisano

No ten DOF rzeczywiśćie kompletnie zbędny a nawet szkodliwy. O problemach z AA było wyżej.

Jak dla mnie to lewy przód troche lewituje chyba. No i nie popieram teorii że sflaczałe kółko jest OK. W końcu obrazek ma ten bardzo fajny retro-reklamowy charakter więc flak jest troche z d..y.

A ogólnie to bardzo mi sie to wszystko podoba. Studio i kolorki super. Może podkęciłbym lekko kontrast.

Napisano
  • Autor

Cóż, niskie AA wynika z mojego lenistwa. Czekanie kilkanascie godzin na render dla siebie to dla mnie niezły absurd. Przynajmniej na razie. ;) Koło nie jest sflaczałe, co najwyżej się lekko ugięło :D

Render tyłu w pierwszym poście.

Napisano
Cóż, niskie AA wynika z mojego lenistwa. Czekanie kilkanascie godzin na render dla siebie to dla mnie niezły absurd. Przynajmniej na razie. ;)

Predzej bym czekal na dobre aa w renderze dla siebie na w zleceniu;)

Napisano
  • Autor

Co kto lubi. W sumie to popracuje nad tym kiedyś bo teraz to zaczyna podchodzić pod mój styl, ten AA kiepski D:

Napisano

DOF niepotrzebny i lewy przod lewituje. Puscilbys render w nocy, rano podmienil i byloby idealnie. :) Gratulacje.

Napisano

Świetne, bardzo mi się podoba a że to na Blenderku i Yafa to jeszcze na plus.

BTW te 7 godzin na jakim procu renderowałeś ?

Napisano

ładne renderki, ładne postpro, kilka szczegółów można by poprawić ale praca się wyróżnia i to jest chyba najważniejsze

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.