KMiklas Napisano 21 Styczeń 2012 Napisano 21 Styczeń 2012 (edytowane) Brakło czasu na zajęcie się animacją (trochę zajęcia się złapało:)), więc póki co wysmażyłem tylko jeden render. Blender 2.6, Yafaray, Corel Edytowane 23 Styczeń 2012 przez KMiklas
Miłosz3ds Napisano 21 Styczeń 2012 Napisano 21 Styczeń 2012 O kurczę, piękne... Naprawdę dobrze zrobione. Studio też mi się okropnie podoba. Tylko obiektyw brudny! :)
FF Napisano 21 Styczeń 2012 Napisano 21 Styczeń 2012 eh... jak zwykle słabe aa, szkoda na takiej ładnej pracy.
Lucas Napisano 21 Styczeń 2012 Napisano 21 Styczeń 2012 Ładne:) Z ciekawości - ile czasu się renderowało na Yafaśku i jakie ustawienia? Ostatnio na chwilę do niego powróciłem ale odniosłem wrażenie, że on jednak strasznie wolny jest...
KMiklas Napisano 21 Styczeń 2012 Autor Napisano 21 Styczeń 2012 Dzięki za komentarze. @Lucas: 'tylko' 7 godzin. :) też mam takie wrażenie, kiedyś go używałem właśnie ze względu na szybkość. :P ustawienia z tych ważniejszych to: AAx20 + 2x pass po kilka sampli, AO, ray- i shadowdepth po 4. Oraz 5 lamp Area. Generalnie to tutaj sporo podmalówek, najczęściej ze względu na kaszaniący się AA przy jasnych miejscach.
mookie Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Szkoda, że zrezygnowałeś z animacji, ale zdaję sobie sprawę, jak trudno jest w pojedynkę ukończyć tego typu projekt. Model i render całkiem fajny, chociaż kompozycyjnie coś mi tutaj nie gra. Zupełnie zbędnie dodałeś DOF'a (fajny detal w postaci sflaczałego jak na moje oko tylnego koła gdzieś umknął) i te plamki na obrazku, bez nich i tak zachowałbyś styl retro.
KMiklas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Napisano 22 Styczeń 2012 może nie tyle sflaczałe co po prostu 'przekolorowałem' je, jakby samochód z 3 tony ważył. ;) animkę bym dokończył, ale trzeba było się wziąć za pracę i teraz nie ma czasu dla siebie. ;) poza tym komp mi już przymulał. niedługo wrzucę render tyłu. :)
pabulo Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 No ten DOF rzeczywiśćie kompletnie zbędny a nawet szkodliwy. O problemach z AA było wyżej. Jak dla mnie to lewy przód troche lewituje chyba. No i nie popieram teorii że sflaczałe kółko jest OK. W końcu obrazek ma ten bardzo fajny retro-reklamowy charakter więc flak jest troche z d..y. A ogólnie to bardzo mi sie to wszystko podoba. Studio i kolorki super. Może podkęciłbym lekko kontrast.
KMiklas Napisano 23 Styczeń 2012 Autor Napisano 23 Styczeń 2012 Cóż, niskie AA wynika z mojego lenistwa. Czekanie kilkanascie godzin na render dla siebie to dla mnie niezły absurd. Przynajmniej na razie. ;) Koło nie jest sflaczałe, co najwyżej się lekko ugięło :D Render tyłu w pierwszym poście.
FF Napisano 23 Styczeń 2012 Napisano 23 Styczeń 2012 Cóż, niskie AA wynika z mojego lenistwa. Czekanie kilkanascie godzin na render dla siebie to dla mnie niezły absurd. Przynajmniej na razie. ;) Predzej bym czekal na dobre aa w renderze dla siebie na w zleceniu;)
KMiklas Napisano 24 Styczeń 2012 Autor Napisano 24 Styczeń 2012 Co kto lubi. W sumie to popracuje nad tym kiedyś bo teraz to zaczyna podchodzić pod mój styl, ten AA kiepski D:
pkowal1982 Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 DOF niepotrzebny i lewy przod lewituje. Puscilbys render w nocy, rano podmienil i byloby idealnie. :) Gratulacje.
Idaho Napisano 26 Styczeń 2012 Napisano 26 Styczeń 2012 Świetne, bardzo mi się podoba a że to na Blenderku i Yafa to jeszcze na plus. BTW te 7 godzin na jakim procu renderowałeś ?
Neb Napisano 26 Styczeń 2012 Napisano 26 Styczeń 2012 ładne renderki, ładne postpro, kilka szczegółów można by poprawić ale praca się wyróżnia i to jest chyba najważniejsze
KMiklas Napisano 26 Styczeń 2012 Autor Napisano 26 Styczeń 2012 @Idaho AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.60 GHz, RAM 4GB
Rekomendowane odpowiedzi