Napisano 5 Grudzień 200420 l Lakier i ustawienia mapki evoirement ustalaj dopiero jak ustawisz sobie ujęcie do końcowego rendera. Teraz to nie ma sensu. Zajmij sie lepiej modelem:>
Napisano 5 Grudzień 200420 l Autor i ostatni i takie pytanie jak zrobic zeby nie bylo widac hdri chodzi mi o to aby wygladalojak w waszym tutorialu na max.pl o hdri tylko ze nie wiem jak to zrobic render to mental pozdro
Napisano 5 Grudzień 200420 l bo chodzi o to, żeby auto wyglądało dobrze (lepiej niz zwykle;P) dla tych kilku ujęc (albo tylko 1). A na to składa się między innymi oswietlenie + refleksy na karoserii. Te ostatnie wyglądają inaczej dla każdego kąta pod którym ustawisz kamere i dla każdego obrotu sceny z autem względem otoczenia. Teraz bedziesz tak długo męczył różne hdrki i shader lakieru az będzie to ładnie wyglądało. Ale co z tego, skoro to ujęcie jest kijowe i jakbys sie nie starał model będzie wyglądał jak matchbox?
Napisano 6 Grudzień 200420 l a jak juz wymodelujesz to moze sobie kupisz?? |||||| VVVVV http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C78216#
Napisano 7 Grudzień 200420 l Orcher co do kupna hehe to raczej sobie nie kupi :) chyba ze w totolotka wygra ale nie polskiego :) . Co do renderu - zbyt ciemny .
Napisano 12 Styczeń 200520 l Autor troche czasu minelo:):) ale powracam na chwile:D:D nie jest to ani update ani nic innego tylko odkopanie watku moze cos zrobie i wkoncu pokazuje siatke:D:D wiem wstyd miec taka siatke ale nie umiem inaczej:D:D
Napisano 12 Styczeń 200520 l wstyd :P siatka sie nie liczy :D te szyby i dach ciagle jakos dziwnie jakby nie pasowaly ale model luksus :D
Napisano 12 Styczeń 200520 l niesamowita gładkość, gdybyś nie pokazał siatki możnaby pomysleć, że to NURBSy :) pozdrawiam i czekam na update'y
Napisano 14 Styczeń 200520 l Autor loozack-->do gladkosci to mi jeszcze sporo brakuje a o nurbsach juz nie wspomne:):) kome- nie wiem o co chodzi z dachem wlasnie mi sie wydaje ze jest dobry moze troche szyba przednia jest za nisko troxche ja podniose:D a update (chyba) niedlugo:D:D
Napisano 14 Styczeń 200520 l dach sie wydajek taki bo wszystko tam jest zrobione byle by było 0 dopasowania tu jakaś odstająca uszczekla tam nierówna przednia szyba też w sowojej dolnej części powinna być niżej u ciebie jest dopasowana do maski i czemu ta linia tuż nad wlewem jest taka krzywa ;/
Napisano 8 Luty 200520 l Autor sikham--> szyba przednia jest troche nizej;);) a ta krzywa kreska jest krzywa ale zniknie kiedys:D:D zamieszczam takie badziewne rendery
Napisano 8 Luty 200520 l mogłes nie wrzucac ;P - nic nowego, a strasznie przejarane. Meczy mnie jedno pytanie - czemu wszystkie 3 są przepalone - przeciez po 1 musiales zauwazyc, ze cos jest nie tak?
Napisano 8 Luty 200520 l i takie pytanie jak zrobic zeby nie bylo widac hdri chodzi mi o to aby wygladalojak w waszym tutorialu na max.pl o hdri tylko ze nie wiem jak to zrobic render to mental jesli dobrze cie zrozumialem to wrzuc hdri to mapy environment materialu [lakieru] a wywal z render->environment [mam nadzieje ze zrozumiales]
Napisano 8 Luty 200520 l Autor illy-->zrozumialem:D kozioo--> wiem ze moglem:P widzialem ze sa przejarane ale nie wiem zabardzoe jak to zrobic kiedys tak robilem i nie bylo tak jasno beeeeee;) aha dzialam na mentalu wiec jak cos to jakies tutki czy cos tam musze sie duuuuuzo uczyc aby to jakos nie najgorzej wygladalo moze zostawie sam model bez textur i rendringu a jak sie tego naucze to wrzuce jakis ladny.....:(:( pozdro
Napisano 8 Luty 200520 l Uwazaj z tymi "badziewnymi" renderami, od jasnosci malo mi oczu nie wypalilo ;)
Napisano 17 Marzec 200520 l Autor kolejna seria badziewnych renderow teraz na wasze szczescie tylko jeden:):)
Napisano 17 Marzec 200520 l Co do mentalka to może ci to pomoże: http://www.3dkingdom.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=541 http://www.jeffpatton.net/Max7/index.html http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=104578&page=1&pp=15 Powodzenia Ps:ładnie Ci idzie :)
Napisano 17 Marzec 200520 l MOżesz dać renderek pod takim samym kątem tyle,że tyłu?? Chetnie obejrze :)
Napisano 17 Marzec 200520 l Autor MOżesz dać renderek pod takim samym kątem tyle,że tyłu?? Chetnie obejrze :) a co nie wystarcza ci sie smianie z przodu to jeszcze chcesz moj tyl wysmiac;);) jak bede mial czas zarzuce tak jak piszesz:D:D DarCon-->dzieki za linki aha to co teraz zamiescielm bylo renderowane w scaline:D:D pzodro
Napisano 3 Maj 200519 l Autor Witam!! kolejny lekki update modelingu doszedl znaczek i to cos na dole:)
Napisano 3 Maj 200519 l modelik swietny, dobrze ze powrociles, bo myslalem ze zostanie nie ukonczony :) a co do znaczka: bedziesz modelowal tego konika?? bo tak plaskiego zostawic to.. :/
Napisano 6 Maj 200519 l Autor GRiPi--> ten znaczek jest plaski i taki jest konik:) ale tego drugiego to zobacze moze wymodeluje:) znowu mozna sie posmiac z mojego lakieru(renderu) pozdro
Napisano 6 Maj 200519 l moze to zludzenie, ale na renderze z lakierem martwi mnie rowek pomiedzy zderzakiem i reszta, wyglada jakby zderzak nie byl dopasowany :/
Napisano 6 Maj 200519 l nielot007-->doczekam się renderku tyłu z lakierem?? ;P A co do modelu to wypas :)
Napisano 6 Maj 200519 l Autor nielot007-->doczekam się renderku tyłu z lakierem?? NIE ;P (The message you have entered is too short) >>EDIT
Napisano 7 Maj 200519 l W takim razie moje gratulacje A samochód ładnie wygląda, a w czym renderujesz?
Napisano 7 Maj 200519 l Autor renderuje w mental ray'u :D chcialem w scaline ale dluzej to trwalo ;) ps. zamierzam zrobic wnetrze:) pozdro
Napisano 7 Maj 200519 l powiedz mi ile ty juz robisz ten samochod? Wiem jak to jest, po wnetrzu przyjdzie mala scenka, a po scence jakas animka i sie skonczy na tym ze komp ci nie wyrobi:d
Napisano 7 Maj 200519 l Autor hehe mi juz teraz komp nie wyrabia ;) tzw robie go wsumie krotko bo mialem dluuugie przerwy wsumie robie go od pazdziernika ale mialem nawet kilku miesieczne przerwy teraz tez tak na pewno bedzie:) a skonczyc to go na pewno skoncze:D animki nie bede robil a scenke jak bede robil to razem z carrera gt:) pozdro
Napisano 7 Maj 200519 l Autor OK zaczynam wnetrze mam narazie to nie bede na to dawal ms'a gdyz i tak tego nie bedzie widac:)
Napisano 7 Maj 200519 l ten w kabinie cos pokazał tam jest mniejszy otwór zajrzyj do mojego enzo na forum tam jest gdzieś pokazany on dokładnie
Napisano 8 Maj 200519 l Autor Witam mam do was prozbe:D macie moze jakies zdjecia ktore pokazuja szczegoly enzo np. jak wyglada tyl miejsce gdzie jest silnik jak wyglada przod itp. zgory dzieki te zdjecia ktore mialem stracilem:(:( widzialem jak inni robia szczegolowo enzo i napewno skads mieli zdjecia..... pozdro
Napisano 8 Maj 200519 l http://speedycars.chinacars.com/wallpaper2/ferrari/Ferrari%20Enzo%20Ferrari%202002%20-%20062.jpg tu masz jeden obrazek ale za to jaki ^^
Napisano 8 Maj 200519 l 1.Top Gear review on Enzo Ferrari F60-->ftp://ftp.sysadmin-racing.com/videos/Roadtest/Ferrari_Enzo_Short.avi 2.http://images.google.pl/images?q=enzo+engine&hl=pl&btnG=Szukaj+w+Google 3.http://www.streetracersonline.com/gallery/thumbnails.php?album=15&page=2 -->tu chyba jest jeszcze jakiś filmik No to może się przyda jak znajde cos więcej to dam znać ;)