Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Lakier i ustawienia mapki evoirement ustalaj dopiero jak ustawisz sobie ujęcie do końcowego rendera. Teraz to nie ma sensu. Zajmij sie lepiej modelem:>

• Odpowiedzi 269
  • Wyświetleń 36,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

i ostatni

i takie pytanie jak zrobic zeby nie bylo widac hdri chodzi mi o to aby wygladalojak w waszym tutorialu na max.pl o hdri tylko ze nie wiem jak to zrobic render to mental

pozdro

Napisano

bo chodzi o to, żeby auto wyglądało dobrze (lepiej niz zwykle;P) dla tych kilku ujęc (albo tylko 1). A na to składa się między innymi oswietlenie + refleksy na karoserii. Te ostatnie wyglądają inaczej dla każdego kąta pod którym ustawisz kamere i dla każdego obrotu sceny z autem względem otoczenia. Teraz bedziesz tak długo męczył różne hdrki i shader lakieru az będzie to ładnie wyglądało. Ale co z tego, skoro to ujęcie jest kijowe i jakbys sie nie starał model będzie wyglądał jak matchbox?

Napisano

Orcher co do kupna hehe to raczej sobie nie kupi :) chyba ze w totolotka wygra ale nie polskiego :) . Co do renderu - zbyt ciemny .

Napisano
  • Autor

troche czasu minelo:):)

ale powracam na chwile:D:D nie jest to ani update ani nic innego tylko odkopanie watku moze cos zrobie

i wkoncu pokazuje siatke:D:D wiem wstyd miec taka siatke ale nie umiem inaczej:D:D

Napisano

wstyd :P

siatka sie nie liczy :D te szyby i dach ciagle jakos dziwnie jakby nie pasowaly ale model luksus :D

Napisano

niesamowita gładkość, gdybyś nie pokazał siatki możnaby pomysleć, że to NURBSy :)

pozdrawiam i czekam na update'y

Napisano
  • Autor

loozack-->do gladkosci to mi jeszcze sporo brakuje a o nurbsach juz nie wspomne:):)

kome- nie wiem o co chodzi z dachem wlasnie mi sie wydaje ze jest dobry moze troche szyba przednia jest za nisko troxche ja podniose:D

a update (chyba) niedlugo:D:D

Napisano

dach sie wydajek taki bo wszystko tam jest zrobione byle by było

0 dopasowania tu jakaś odstająca uszczekla tam nierówna

przednia szyba też w sowojej dolnej części powinna być niżej u ciebie jest dopasowana do maski

i czemu ta linia tuż nad wlewem jest taka krzywa ;/

Napisano
  • Autor

sikham--> szyba przednia jest troche nizej;);)

a ta krzywa kreska jest krzywa ale zniknie kiedys:D:D

zamieszczam takie badziewne rendery

Napisano

mogłes nie wrzucac ;P - nic nowego, a strasznie przejarane. Meczy mnie jedno pytanie - czemu wszystkie 3 są przepalone - przeciez po 1 musiales zauwazyc, ze cos jest nie tak?

Napisano
i takie pytanie jak zrobic zeby nie bylo widac hdri chodzi mi o to aby wygladalojak w waszym tutorialu na max.pl o hdri tylko ze nie wiem jak to zrobic render to mental

jesli dobrze cie zrozumialem to wrzuc hdri to mapy environment materialu [lakieru] a wywal z render->environment [mam nadzieje ze zrozumiales]

Napisano
  • Autor

illy-->zrozumialem:D

kozioo--> wiem ze moglem:P widzialem ze sa przejarane ale nie wiem zabardzoe jak to zrobic kiedys tak robilem i nie bylo tak jasno beeeeee;)

aha dzialam na mentalu wiec jak cos to jakies tutki czy cos tam

musze sie duuuuuzo uczyc aby to jakos nie najgorzej wygladalo

moze zostawie sam model bez textur i rendringu a jak sie tego naucze to wrzuce jakis ladny.....:(:(

pozdro

Napisano

MOżesz dać renderek pod takim samym kątem tyle,że tyłu?? Chetnie obejrze :)

Napisano
  • Autor
MOżesz dać renderek pod takim samym kątem tyle,że tyłu?? Chetnie obejrze :)

a co nie wystarcza ci sie smianie z przodu to jeszcze chcesz moj tyl wysmiac;);)

jak bede mial czas zarzuce tak jak piszesz:D:D

DarCon-->dzieki za linki

aha to co teraz zamiescielm bylo renderowane w scaline:D:D

pzodro

Napisano

modelik swietny, dobrze ze powrociles, bo myslalem ze zostanie nie ukonczony :) a co do znaczka: bedziesz modelowal tego konika?? bo tak plaskiego zostawic to.. :/

Napisano
  • Autor

GRiPi--> ten znaczek jest plaski i taki jest konik:) ale tego drugiego to zobacze moze wymodeluje:)

znowu mozna sie posmiac z mojego lakieru(renderu)

pozdro

Napisano

moze to zludzenie, ale na renderze z lakierem martwi mnie rowek pomiedzy zderzakiem i reszta, wyglada jakby zderzak nie byl dopasowany :/

Napisano

nielot007-->doczekam się renderku tyłu z lakierem?? ;P A co do modelu to wypas :)

Napisano
  • Autor
nielot007-->doczekam się renderku tyłu z lakierem??

NIE ;P

(The message you have entered is too short)

>>EDIT

Napisano
  • Autor

renderuje w mental ray'u :D chcialem w scaline ale dluzej to trwalo ;)

ps. zamierzam zrobic wnetrze:)

pozdro

Napisano

powiedz mi ile ty juz robisz ten samochod? Wiem jak to jest, po wnetrzu przyjdzie mala scenka, a po scence jakas animka i sie skonczy na tym ze komp ci nie wyrobi:d

Napisano
  • Autor

hehe mi juz teraz komp nie wyrabia ;)

tzw robie go wsumie krotko bo mialem dluuugie przerwy wsumie robie go od pazdziernika ale mialem nawet kilku miesieczne przerwy teraz tez tak na pewno bedzie:) a skonczyc to go na pewno skoncze:D

animki nie bede robil a scenke jak bede robil to razem z carrera gt:)

pozdro

Napisano

ten w kabinie cos pokazał tam jest mniejszy otwór zajrzyj do mojego enzo na forum tam jest gdzieś pokazany on dokładnie

Napisano
  • Autor

Witam

mam do was prozbe:D

macie moze jakies zdjecia ktore pokazuja szczegoly enzo np. jak wyglada tyl miejsce gdzie jest silnik jak wyglada przod itp. zgory dzieki

te zdjecia ktore mialem stracilem:(:(

widzialem jak inni robia szczegolowo enzo i napewno skads mieli zdjecia.....

pozdro