kozioo Napisano 5 Grudzień 2004 Share Napisano 5 Grudzień 2004 Lakier i ustawienia mapki evoirement ustalaj dopiero jak ustawisz sobie ujęcie do końcowego rendera. Teraz to nie ma sensu. Zajmij sie lepiej modelem:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2004 i ostatni i takie pytanie jak zrobic zeby nie bylo widac hdri chodzi mi o to aby wygladalojak w waszym tutorialu na max.pl o hdri tylko ze nie wiem jak to zrobic render to mental pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2004 kozioo-->czemu nie ma sensu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 5 Grudzień 2004 Share Napisano 5 Grudzień 2004 bo chodzi o to, żeby auto wyglądało dobrze (lepiej niz zwykle;P) dla tych kilku ujęc (albo tylko 1). A na to składa się między innymi oswietlenie + refleksy na karoserii. Te ostatnie wyglądają inaczej dla każdego kąta pod którym ustawisz kamere i dla każdego obrotu sceny z autem względem otoczenia. Teraz bedziesz tak długo męczył różne hdrki i shader lakieru az będzie to ładnie wyglądało. Ale co z tego, skoro to ujęcie jest kijowe i jakbys sie nie starał model będzie wyglądał jak matchbox? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orcher Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 a jak juz wymodelujesz to moze sobie kupisz?? |||||| VVVVV http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C78216# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 Orcher co do kupna hehe to raczej sobie nie kupi :) chyba ze w totolotka wygra ale nie polskiego :) . Co do renderu - zbyt ciemny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Ciemnośc......., ciemność...... ciemność widze....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2004 dracools-->wydaje ci sie;) render taki klimatyczny:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2005 troche czasu minelo:):) ale powracam na chwile:D:D nie jest to ani update ani nic innego tylko odkopanie watku moze cos zrobie i wkoncu pokazuje siatke:D:D wiem wstyd miec taka siatke ale nie umiem inaczej:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Styczeń 2005 Share Napisano 12 Styczeń 2005 wstyd :P siatka sie nie liczy :D te szyby i dach ciagle jakos dziwnie jakby nie pasowaly ale model luksus :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Styczeń 2005 Share Napisano 12 Styczeń 2005 niesamowita gładkość, gdybyś nie pokazał siatki możnaby pomysleć, że to NURBSy :) pozdrawiam i czekam na update'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2005 loozack-->do gladkosci to mi jeszcze sporo brakuje a o nurbsach juz nie wspomne:):) kome- nie wiem o co chodzi z dachem wlasnie mi sie wydaje ze jest dobry moze troche szyba przednia jest za nisko troxche ja podniose:D a update (chyba) niedlugo:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 dach sie wydajek taki bo wszystko tam jest zrobione byle by było 0 dopasowania tu jakaś odstająca uszczekla tam nierówna przednia szyba też w sowojej dolnej części powinna być niżej u ciebie jest dopasowana do maski i czemu ta linia tuż nad wlewem jest taka krzywa ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Luty 2005 Autor Share Napisano 8 Luty 2005 sikham--> szyba przednia jest troche nizej;);) a ta krzywa kreska jest krzywa ale zniknie kiedys:D:D zamieszczam takie badziewne rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 mogłes nie wrzucac ;P - nic nowego, a strasznie przejarane. Meczy mnie jedno pytanie - czemu wszystkie 3 są przepalone - przeciez po 1 musiales zauwazyc, ze cos jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 i takie pytanie jak zrobic zeby nie bylo widac hdri chodzi mi o to aby wygladalojak w waszym tutorialu na max.pl o hdri tylko ze nie wiem jak to zrobic render to mental jesli dobrze cie zrozumialem to wrzuc hdri to mapy environment materialu [lakieru] a wywal z render->environment [mam nadzieje ze zrozumiales] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Luty 2005 Autor Share Napisano 8 Luty 2005 illy-->zrozumialem:D kozioo--> wiem ze moglem:P widzialem ze sa przejarane ale nie wiem zabardzoe jak to zrobic kiedys tak robilem i nie bylo tak jasno beeeeee;) aha dzialam na mentalu wiec jak cos to jakies tutki czy cos tam musze sie duuuuuzo uczyc aby to jakos nie najgorzej wygladalo moze zostawie sam model bez textur i rendringu a jak sie tego naucze to wrzuce jakis ladny.....:(:( pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 Uwazaj z tymi "badziewnymi" renderami, od jasnosci malo mi oczu nie wypalilo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Marzec 2005 Autor Share Napisano 17 Marzec 2005 kolejna seria badziewnych renderow teraz na wasze szczescie tylko jeden:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 Co do mentalka to może ci to pomoże: http://www.3dkingdom.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=541 http://www.jeffpatton.net/Max7/index.html http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=104578&page=1&pp=15 Powodzenia Ps:ładnie Ci idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 MOżesz dać renderek pod takim samym kątem tyle,że tyłu?? Chetnie obejrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Marzec 2005 Autor Share Napisano 17 Marzec 2005 MOżesz dać renderek pod takim samym kątem tyle,że tyłu?? Chetnie obejrze :) a co nie wystarcza ci sie smianie z przodu to jeszcze chcesz moj tyl wysmiac;);) jak bede mial czas zarzuce tak jak piszesz:D:D DarCon-->dzieki za linki aha to co teraz zamiescielm bylo renderowane w scaline:D:D pzodro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 może nie zauważyłem, ale czy enzo posiada wycieraczki przedniej szyby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Marzec 2005 Autor Share Napisano 17 Marzec 2005 hmmm enzo posiada ale nie u mnie:) ale tylko na razie :):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 może ... poprzekręcaj fele trochę , bo wygląda zbyt "styleish" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Maj 2005 Autor Share Napisano 3 Maj 2005 Witam!! kolejny lekki update modelingu doszedl znaczek i to cos na dole:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 3 Maj 2005 Share Napisano 3 Maj 2005 modelik swietny, dobrze ze powrociles, bo myslalem ze zostanie nie ukonczony :) a co do znaczka: bedziesz modelowal tego konika?? bo tak plaskiego zostawic to.. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Maj 2005 Autor Share Napisano 6 Maj 2005 GRiPi--> ten znaczek jest plaski i taki jest konik:) ale tego drugiego to zobacze moze wymodeluje:) znowu mozna sie posmiac z mojego lakieru(renderu) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 moze to zludzenie, ale na renderze z lakierem martwi mnie rowek pomiedzy zderzakiem i reszta, wyglada jakby zderzak nie byl dopasowany :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 nielot007-->doczekam się renderku tyłu z lakierem?? ;P A co do modelu to wypas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Maj 2005 Autor Share Napisano 6 Maj 2005 nielot007-->doczekam się renderku tyłu z lakierem?? NIE ;P (The message you have entered is too short) >>EDIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 W takim razie moje gratulacje A samochód ładnie wygląda, a w czym renderujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 renderuje w mental ray'u :D chcialem w scaline ale dluzej to trwalo ;) ps. zamierzam zrobic wnetrze:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 NO dziękuje :D Ładny i to bardzo ładny :) POwodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 aha dzieki jak bedziesz na GG to daj znać co mam sprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 powiedz mi ile ty juz robisz ten samochod? Wiem jak to jest, po wnetrzu przyjdzie mala scenka, a po scence jakas animka i sie skonczy na tym ze komp ci nie wyrobi:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 hehe mi juz teraz komp nie wyrabia ;) tzw robie go wsumie krotko bo mialem dluuugie przerwy wsumie robie go od pazdziernika ale mialem nawet kilku miesieczne przerwy teraz tez tak na pewno bedzie:) a skonczyc to go na pewno skoncze:D animki nie bede robil a scenke jak bede robil to razem z carrera gt:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat21 Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 a to mnie zaskoczyłęś... Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 a to mnie zaskoczyłęś... czy cie zaskoczylem :D ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 OK zaczynam wnetrze mam narazie to nie bede na to dawal ms'a gdyz i tak tego nie bedzie widac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 popraw tylnią dziure bo w enzo jest ona mała bardzo mała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 jaka tylnia dziure?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 ten w kabinie cos pokazał tam jest mniejszy otwór zajrzyj do mojego enzo na forum tam jest gdzieś pokazany on dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 masz racje :D poprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 Heh niepotrzebnie prosiłem o renderek z tyłu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Maj 2005 Autor Share Napisano 8 Maj 2005 skonczylem kabine (??) zabieram sie za deske rozdzielcza :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Maj 2005 Autor Share Napisano 8 Maj 2005 Witam mam do was prozbe:D macie moze jakies zdjecia ktore pokazuja szczegoly enzo np. jak wyglada tyl miejsce gdzie jest silnik jak wyglada przod itp. zgory dzieki te zdjecia ktore mialem stracilem:(:( widzialem jak inni robia szczegolowo enzo i napewno skads mieli zdjecia..... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 http://speedycars.chinacars.com/wallpaper2/ferrari/Ferrari%20Enzo%20Ferrari%202002%20-%20062.jpg tu masz jeden obrazek ale za to jaki ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 1.Top Gear review on Enzo Ferrari F60-->ftp://ftp.sysadmin-racing.com/videos/Roadtest/Ferrari_Enzo_Short.avi 2.http://images.google.pl/images?q=enzo+engine&hl=pl&btnG=Szukaj+w+Google 3.http://www.streetracersonline.com/gallery/thumbnails.php?album=15&page=2 -->tu chyba jest jeszcze jakiś filmik No to może się przyda jak znajde cos więcej to dam znać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 [klik] powinno wystarczyc :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi