Napisano 17 Luty 201213 l CZĘŚĆ 1 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=80867 Pracuję właśnie nad projektem wnętrza domu jednorodzinnego ~380m2. Jestem mniej więcej w połowie prac wiec umieszczam to co do tej pory udało mi się zrobić.. są tutaj ostateczne wersje oraz niektóre pomieszczenia które poszły do poprawki.. :). Wg życzeń klienta- klasyczne wnętrze z nowoczesnymi akcentamiSoft: 3dsMax2012 MentalRay + PS CS5Czekam na wasze wszelkie słowa krytyki :)Salon z antresolą (bez projektu kuchni) CZĘŚĆ 3 SYPIALNIA GABINET Część 2 czyliMAŁA ŁAZIENKADUŻA ŁAZIENKASALA KINOWA 4 WERSJE (z ładną panią zatwierdzona :)okładka tworzonego portfolio :P Edytowane 17 Marzec 201212 l przez mercedesslr update
Napisano 17 Luty 201213 l Ale ograniczenie nie jest na wątek tylko na post. Możesz dodać w wątku jako drugi post prace. Sent from my phone
Napisano 17 Luty 201213 l Autor ok dzięki.. tak to jest jak się czyta ze zrozumieniem o 3 and ranem :P.. następnym razem zrobię to inaczej
Napisano 17 Luty 201213 l Ehhh gdybyś tak nie zagracał tego to pare rzeczy prezentowało by się na prawdę nieżle. Podoba mi się mała łazienka i częściowo duża. Sala kinowa choć nastrojowo oświetlona mi nie leży. W wersji pierwszej i drugiej ci z tyłu mogą narzekać na głowy w kadrze. Chaszcze zielone a dużej łazience to sztuczniaki czy żywe - a jak żywe to jak "montowane"? ;) Nie masz obaw że światło z lamp w dużej łaźni będzie za mocno świecić wertykalnie tym samym żle oświetlać domownika?
Napisano 20 Luty 201213 l o prosze, byc moze sie myle ale to chyba moja lampka w lazience:) ciesze sie ze przydatna na architekturze sie niestety nie znam a wizki jakos nie w moim klimacie choc nie moge powiedziec ze brzydkie sorry za merytorycznie ubogi post
Napisano 20 Luty 201213 l Autor zbychowaty: dzięki za komentarz.. zawsze oglądam Twoje wątki po 100 razy i bardzo przypadł mi do gustu Twój styl wiec i komentarz uważam za bardzo cenny :P co do roślin to raczej żywe (tym razem klient chce tylko pomysł na wnętrza/ ja odpowiadam za wizje i schematyczny projekt na wnętrze, potem dostają moje uproszczone rzuty inne branże :)) co do lamp w dużej łazience to bym się raczej tego nie obawiał. Są jeszcze tam dodatkowe halogeny tuż przy ścianie jako doświetlenie. Vvz.k: to na pewno nie Twój model z prostej przyczyny.. na renderach łazienek są wklejone zdjęcia lamp w PSie :D
Napisano 20 Luty 201213 l A spróbuj tak dla ćwiczen wywalić wiekszosc tych drobiazgów łącznie z ta kulkowa lampa i tymi dwiema w duzej lazience i zobacz jak wtedy bedzie wygladało. Wklejki lampowe bezbłędne - myślałem że to modele:)
Napisano 17 Marzec 201212 l Autor mały update :) wieeem wieeem znowu zagraciłem.... Edytowane 17 Marzec 201212 l przez mercedesslr
Napisano 2 Czerwiec 201212 l Autor dzięki! podsyłam linka do wszystkich ich żyrandoli bo szkoda pokazywać tylko jeden :) http://www.restorationhardware.com/catalog/category/products.jsp?categoryId=cat1701013
Napisano 6 Czerwiec 201212 l Autor Zawsze jak projektuje nowe pomieszczenie staram się określić czy jest potrzeba modelowania danego przedmiotu i jak tylko pozwala na to ujęcie wstawiam w render tylko geometrie i w PSie podmieniam na zdjęcie/zlepki zdjęć. Tak samo z żyrandolami wstawiłem tylko szklane kule o właściwych wymiarach a potem postprodukcja. Tak samo sofa albo trudny jak dla mnie materiał foteli. Staram się bardziej skupić na projektowaniu i w miarę szybkim testowaniu nowych pomysłow. klient nie przepada za nowoczesnymi rozwiązaniami, a bardziej klasyczne meble są trudne do wymodelowania i czasochłonne ;/ wizualizacje nie sa dla mnie i dla klieta aż tak ważne ale jakiś poziom muszą mieć. za kulisami ;P... render 3ds 2 godziny PS 3h.. mam nadzieje że nie zjedziecie mnie aż tak bardzo za styl pracy ;)
Napisano 6 Czerwiec 201212 l gabinet i łazienka bardzo klimatyczne. Tgo typu wnętrza idealnie chyba pasują do Twojego workflow. Reszta pomieszczeń wyglada koszmarnie :D
Napisano 6 Czerwiec 201212 l Autor dzięki! uff no to przynajmniej 2 pomieszczenia podpasowały :) osobiście wolę nowsze wnętrza i w tych próbuję się trochę odnaleźć.. Edytowane 6 Czerwiec 201212 l przez mercedesslr
Napisano 7 Czerwiec 201212 l jak dla mnie, to pp (postprodukcja) super! coś świeżego i nowego. fajne! tak 3maj!
Napisano 7 Czerwiec 201212 l Widać ogrom pracy.. choć na niektórych ujęciach czułem jakbym oglądał jakiś level do gry (paroletniej). Gratuluje cierpliwości, ale myślę ze Twój workflow oszczędził Ci nerwów i siedzenia nad tym wielu godzin ;) pozdrawiam
Napisano 7 Czerwiec 201212 l Autor bardzo dziękuję za fronta!!! po tylu latach na forum znaleźć się na głównej to zaszczyt :)
Napisano 7 Czerwiec 201212 l + za pomysł z postprodukcja. Coś innego niż zwykle, jednak efekt jest fatalny w mojej skromnej ocenie. Pozdro
Napisano 7 Czerwiec 201212 l Autor oj chyba aż ka źle nie jest;P jakieś konkretne rady, spostrzeżenia? w końcu po to pokazuje się tu własne prace :)
Napisano 7 Czerwiec 201212 l Hm ciężko tu coś ocenić, gdy obiekty są doklejany:D Pomysł fajny aczkolwiek jakoś razi mnie ta doklejanka. I to tak zawsze dla klientów???
Napisano 7 Czerwiec 201212 l Autor ogólnie studiuję architekturę i zalanie projektami po części wymusza na mnie takie kombinowanie... co do wklejanek, jak firma udostępnia swoje meble w 3d to zawsze wole wrzucić model niż męczyć się z tym w PSie.. w tych scenach są i takie w których obyło się prawie bez postprodukcji ;) Co do klientów to różnie bywa, ale ostatnio staram się spędzać mniej czasu nad wizualną stroną na rzecz samego pomysłu/konceptu.. docelowo celuję bardziej w architekturę, a wizualizacje bardziej na boku hobbistycznie :)
Napisano 8 Czerwiec 201212 l Ciekawa technika. W niektórych miejscach wklejki bardzo rażą, ale całość wygląda bardzo ok. Moim zdaniem mała łazienka najlepsza.
Napisano 8 Czerwiec 201212 l za kulisami ;P... render 3ds 2 godziny PS 3h.. mam nadzieje że nie zjedziecie mnie aż tak bardzo za styl pracy ;) Czy to znaczy ,że wszystkie rendery robisz lekką ręką a resztę dodajesz w ps ??Bo efekt jest rewelacyjny ...
Napisano 8 Czerwiec 201212 l super prace :) w sali kinowej z panią rażą mnie tylko 2 rzeczy cegła na suficie z prawej strony sprawia wrażenie że sufit jest załamany 90 o stopni i bliżej kamery wyższy ;] chyba cegłę dokleiłeś a 2 to te zasłony walające się po podłodze kto zasłonami podłogę wyciera ? Z tych pyłków przy oknach na innych pracach bym zrezygnował klient może mieć alergie na pierwszym foto mucha mogła by nie przeżyć zderzenia z takim :)
Napisano 9 Czerwiec 201212 l Autor dzięki za komentarze! natas: moje rendery są czasem lepsze czasem gorsze, ale już się naucztłem ze PS i pare wolnych godziny czynią cuda z każdym renderem :)
Napisano 9 Czerwiec 201212 l bardzo ladne, tez jestem za opcja ze trzeba renderowac tylko to czego nie da sie fakowac ;) a tak w ramach cwiczenia to np w tym obrazku co leci z ps ? http://i.imgur.com/hrkRY.jpg stawiam na / kufer przed luzkiem / dywany / obrazki na polkach / szafki kolo lozka i sciany / lampki na szafkach / drewniane elementy na scianach / textura drzwi / lampy na 1szym planie / story / wiatrak / textura scian po lewej / obrazki na scianie cheers:)
Napisano 16 Listopad 201212 l haha stary naprawdę wielki szacunek! Według mnie, te obrazki wyglądają świetnie, mają niesamowity klimat. I dopóki się nie powiększy jest naprawdę świetnie. Gorzej, że po powiększeniu czas w pewnym stopniu pryska:) Można zacząć liczyć co tu nie tak co tam nie tak, ale w sumie jakie to ma znaczenie? Tak czy inaczej muszę przyznać, że masz ogromne wyczucie - światło, cienie, kontrasty, klimat. Gratulacje:D