mercedesslr Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 (edytowane) CZĘŚĆ 1 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=80867 Pracuję właśnie nad projektem wnętrza domu jednorodzinnego ~380m2. Jestem mniej więcej w połowie prac wiec umieszczam to co do tej pory udało mi się zrobić.. są tutaj ostateczne wersje oraz niektóre pomieszczenia które poszły do poprawki.. :). Wg życzeń klienta- klasyczne wnętrze z nowoczesnymi akcentamiSoft: 3dsMax2012 MentalRay + PS CS5Czekam na wasze wszelkie słowa krytyki :)Salon z antresolą (bez projektu kuchni) CZĘŚĆ 3 SYPIALNIA GABINET Część 2 czyliMAŁA ŁAZIENKADUŻA ŁAZIENKASALA KINOWA 4 WERSJE (z ładną panią zatwierdzona :)okładka tworzonego portfolio :P Edytowane 17 Marzec 2012 przez mercedesslr update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 Ale ograniczenie nie jest na wątek tylko na post. Możesz dodać w wątku jako drugi post prace. Sent from my phone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 17 Luty 2012 Autor Share Napisano 17 Luty 2012 ok dzięki.. tak to jest jak się czyta ze zrozumieniem o 3 and ranem :P.. następnym razem zrobię to inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 Ehhh gdybyś tak nie zagracał tego to pare rzeczy prezentowało by się na prawdę nieżle. Podoba mi się mała łazienka i częściowo duża. Sala kinowa choć nastrojowo oświetlona mi nie leży. W wersji pierwszej i drugiej ci z tyłu mogą narzekać na głowy w kadrze. Chaszcze zielone a dużej łazience to sztuczniaki czy żywe - a jak żywe to jak "montowane"? ;) Nie masz obaw że światło z lamp w dużej łaźni będzie za mocno świecić wertykalnie tym samym żle oświetlać domownika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 o prosze, byc moze sie myle ale to chyba moja lampka w lazience:) ciesze sie ze przydatna na architekturze sie niestety nie znam a wizki jakos nie w moim klimacie choc nie moge powiedziec ze brzydkie sorry za merytorycznie ubogi post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 20 Luty 2012 Autor Share Napisano 20 Luty 2012 zbychowaty: dzięki za komentarz.. zawsze oglądam Twoje wątki po 100 razy i bardzo przypadł mi do gustu Twój styl wiec i komentarz uważam za bardzo cenny :P co do roślin to raczej żywe (tym razem klient chce tylko pomysł na wnętrza/ ja odpowiadam za wizje i schematyczny projekt na wnętrze, potem dostają moje uproszczone rzuty inne branże :)) co do lamp w dużej łazience to bym się raczej tego nie obawiał. Są jeszcze tam dodatkowe halogeny tuż przy ścianie jako doświetlenie. Vvz.k: to na pewno nie Twój model z prostej przyczyny.. na renderach łazienek są wklejone zdjęcia lamp w PSie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 A spróbuj tak dla ćwiczen wywalić wiekszosc tych drobiazgów łącznie z ta kulkowa lampa i tymi dwiema w duzej lazience i zobacz jak wtedy bedzie wygladało. Wklejki lampowe bezbłędne - myślałem że to modele:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 (edytowane) mały update :) wieeem wieeem znowu zagraciłem.... Edytowane 17 Marzec 2012 przez mercedesslr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 1 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2012 mała aktualizacja ;) parę nowych wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 2 Czerwiec 2012 Share Napisano 2 Czerwiec 2012 Fajne, co to za lampy na 1 i 2 ujęciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Czerwiec 2012 Share Napisano 2 Czerwiec 2012 bardzo dobre wizualizacje, gratuluję warsztatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 2 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2012 dzięki! podsyłam linka do wszystkich ich żyrandoli bo szkoda pokazywać tylko jeden :) http://www.restorationhardware.com/catalog/category/products.jsp?categoryId=cat1701013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwamartini Napisano 2 Czerwiec 2012 Share Napisano 2 Czerwiec 2012 Bardzo fajne rzeczy, nie tylko oświetlenie! Sam modelowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 usz faktycznie niektóre ciekawe:) szkoda że usa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 fajne obrazki, miłe dla oka i ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 6 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Zawsze jak projektuje nowe pomieszczenie staram się określić czy jest potrzeba modelowania danego przedmiotu i jak tylko pozwala na to ujęcie wstawiam w render tylko geometrie i w PSie podmieniam na zdjęcie/zlepki zdjęć. Tak samo z żyrandolami wstawiłem tylko szklane kule o właściwych wymiarach a potem postprodukcja. Tak samo sofa albo trudny jak dla mnie materiał foteli. Staram się bardziej skupić na projektowaniu i w miarę szybkim testowaniu nowych pomysłow. klient nie przepada za nowoczesnymi rozwiązaniami, a bardziej klasyczne meble są trudne do wymodelowania i czasochłonne ;/ wizualizacje nie sa dla mnie i dla klieta aż tak ważne ale jakiś poziom muszą mieć. za kulisami ;P... render 3ds 2 godziny PS 3h.. mam nadzieje że nie zjedziecie mnie aż tak bardzo za styl pracy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 gabinet i łazienka bardzo klimatyczne. Tgo typu wnętrza idealnie chyba pasują do Twojego workflow. Reszta pomieszczeń wyglada koszmarnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 6 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2012 (edytowane) dzięki! uff no to przynajmniej 2 pomieszczenia podpasowały :) osobiście wolę nowsze wnętrza i w tych próbuję się trochę odnaleźć.. Edytowane 6 Czerwiec 2012 przez mercedesslr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek311 Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 jak dla mnie, to pp (postprodukcja) super! coś świeżego i nowego. fajne! tak 3maj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pony Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Widać ogrom pracy.. choć na niektórych ujęciach czułem jakbym oglądał jakiś level do gry (paroletniej). Gratuluje cierpliwości, ale myślę ze Twój workflow oszczędził Ci nerwów i siedzenia nad tym wielu godzin ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 7 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2012 bardzo dziękuję za fronta!!! po tylu latach na forum znaleźć się na głównej to zaszczyt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 + za pomysł z postprodukcja. Coś innego niż zwykle, jednak efekt jest fatalny w mojej skromnej ocenie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 7 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2012 oj chyba aż ka źle nie jest;P jakieś konkretne rady, spostrzeżenia? w końcu po to pokazuje się tu własne prace :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Hm ciężko tu coś ocenić, gdy obiekty są doklejany:D Pomysł fajny aczkolwiek jakoś razi mnie ta doklejanka. I to tak zawsze dla klientów??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 7 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2012 ogólnie studiuję architekturę i zalanie projektami po części wymusza na mnie takie kombinowanie... co do wklejanek, jak firma udostępnia swoje meble w 3d to zawsze wole wrzucić model niż męczyć się z tym w PSie.. w tych scenach są i takie w których obyło się prawie bez postprodukcji ;) Co do klientów to różnie bywa, ale ostatnio staram się spędzać mniej czasu nad wizualną stroną na rzecz samego pomysłu/konceptu.. docelowo celuję bardziej w architekturę, a wizualizacje bardziej na boku hobbistycznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur03 Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 Ciekawa technika. W niektórych miejscach wklejki bardzo rażą, ale całość wygląda bardzo ok. Moim zdaniem mała łazienka najlepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 za kulisami ;P... render 3ds 2 godziny PS 3h.. mam nadzieje że nie zjedziecie mnie aż tak bardzo za styl pracy ;) Czy to znaczy ,że wszystkie rendery robisz lekką ręką a resztę dodajesz w ps ??Bo efekt jest rewelacyjny ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomo Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 super prace :) w sali kinowej z panią rażą mnie tylko 2 rzeczy cegła na suficie z prawej strony sprawia wrażenie że sufit jest załamany 90 o stopni i bliżej kamery wyższy ;] chyba cegłę dokleiłeś a 2 to te zasłony walające się po podłodze kto zasłonami podłogę wyciera ? Z tych pyłków przy oknach na innych pracach bym zrezygnował klient może mieć alergie na pierwszym foto mucha mogła by nie przeżyć zderzenia z takim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammer Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 Noo, fajne smaczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2012 dzięki za komentarze! natas: moje rendery są czasem lepsze czasem gorsze, ale już się naucztłem ze PS i pare wolnych godziny czynią cuda z każdym renderem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 9 Czerwiec 2012 Share Napisano 9 Czerwiec 2012 bardzo ladne, tez jestem za opcja ze trzeba renderowac tylko to czego nie da sie fakowac ;) a tak w ramach cwiczenia to np w tym obrazku co leci z ps ? http://i.imgur.com/hrkRY.jpg stawiam na / kufer przed luzkiem / dywany / obrazki na polkach / szafki kolo lozka i sciany / lampki na szafkach / drewniane elementy na scianach / textura drzwi / lampy na 1szym planie / story / wiatrak / textura scian po lewej / obrazki na scianie cheers:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deviianne Napisano 16 Listopad 2012 Share Napisano 16 Listopad 2012 haha stary naprawdę wielki szacunek! Według mnie, te obrazki wyglądają świetnie, mają niesamowity klimat. I dopóki się nie powiększy jest naprawdę świetnie. Gorzej, że po powiększeniu czas w pewnym stopniu pryska:) Można zacząć liczyć co tu nie tak co tam nie tak, ale w sumie jakie to ma znaczenie? Tak czy inaczej muszę przyznać, że masz ogromne wyczucie - światło, cienie, kontrasty, klimat. Gratulacje:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi