Napisano 29 Luty 201213 l Firma Luxology zamieściła na swojej stronie prezentacje pokazujące czego będzie się można spodziewać w nadchodzącej wersji 601.
Napisano 29 Luty 201213 l Wciaz dorzucaja nowe filmiki do listy ale z tego co widze to mozna zapomniec o powaznych zmianach w kierunku pelnego pakietu z character animation. edit Ocho - zaraz zaraz - widze ze pojawil sie filmik z dodawaniem szkieletu wiec chyba jednak... cos... ;) Edytowane 29 Luty 201213 l przez Nezumi
Napisano 29 Luty 201213 l Ale wyglada na to ze sporo narzedzi do CA sie jednak pojawilo ;) Zobaczymy co jeszcze pokaza.
Napisano 29 Luty 201213 l a jednak :D:D grubo, grubo, widać że luxology nie ma userów w 4 literach. Po cichu liczę, że może renderer też przyspieszy, jak przy wyjściu 501
Napisano 29 Luty 201213 l Autor Wciaz dorzucaja nowe filmiki do listy ale z tego co widze to mozna zapomniec o powaznych zmianach w kierunku pelnego pakietu z character animation. edit Ocho - zaraz zaraz - widze ze pojawil sie filmik z dodawaniem szkieletu wiec chyba jednak... cos... ;) O ile dobrze kojarze, to w którymś tam modcascie Peebler mówił wyraźnie, że w 601 _będzie_ animacja postaci. A wcześniej również potwierdzał, że modo w końcu stanie się pełnym pakietem. Zatem nie rozumiem tego zdziwienia ;)
Napisano 29 Luty 201213 l Autor Żeby było zabawniej modo 601 zostało wydane oficjalnie i już można kupić! http://www.luxology.com/store/modo/index.aspx He, he, troche podejrzane w sumie było to, że tyle filmików wrzucili jak na "przegląd" co nas czeka ;)
Napisano 29 Luty 201213 l Tu jest całość o co cho w nowym modo: http://www.luxology.com/tv/training/view.aspx?id=598 właśnie się na fejsie pojawiło Ja już trochę zwątpiłem w ten soft (poza modelowaniem;) ale jak widać chyba nie słusznie. Zobaczymy po premierze tej szóstki:) Na razie jest OMG, WTF, mom please;) uzu
Napisano 29 Luty 201213 l wut!?:) a tak cicho było, nawet na forum ostatnio zaglądałem a nikt nic nie wygadał:)
Napisano 29 Luty 201213 l Żeby było zabawniej modo 601 zostało wydane oficjalnie i już można kupić! http://www.luxology.com/store/modo/index.aspx[/QUOT E] upgrade 395 $ ... ;] śmieszna kasa za taki soft ed. w pluginach na stronie luxów pojawił się cad loader, słaba jest natomiast jego cena 695 dolców :/ mam nadzieję, że z czasem nowe ficzery nie będą się pojawiać tylko w formie płatnych plugów
Napisano 29 Luty 201213 l słaba jest natomiast jego cena 695 dolców :/ tak na uboczu to zastanawiam sie czy w tej cenie nie ma jakis kosztow licencji dla wlascicieli tych formatów. A co do samego softu, to slabizna, nie pokazali ze w viewporcie mozna gradient wlaczyc.. smieszny ten update ;)
Napisano 29 Luty 201213 l coś pewnie jest na rzeczy, jakiś tydzień temu wyciekł filmik z prezentacją cad loadera, nakręciłem się że będzie już wbudowany ale i tak dali tyle dobrego że w sumie to jest pikuś
Napisano 1 Marzec 201213 l Od dziś dostępne w sprzedaży:)) Do 9 marca w promocji dla użytkowników forum ;) Info na PM :)
Napisano 1 Marzec 201213 l Nie używam modo, kiedyś próbowałem ale jakoś po maxie ciężko mi było się przestawić. Pomimo tego od dawna miałem nadzieję że kiedyś ten soft rozwali pod względem możliwości produkty autodesku i ten dzień się zbliża. Świetne ficzersy! Chciałbym żeby takie nowości wprowadzali co dwa lata w maxie zamiast gradientu we viewporcie ;)
Napisano 1 Marzec 201213 l fap... fap. fap. fap. fap. fap. fap. fap. fap. fap. fap. fap. fap. fap. fap. fap. fap. fap.
Napisano 1 Marzec 201213 l czy ktoś wie jak pobrać triala modo 601? na stronie niby jest link try modo, ale same płatne wersje...
Napisano 1 Marzec 201213 l Kurczaki a ja musiałem chyba gdzieś przeoczyć newslettera od Luxology skoro nie wiedziałem, że sofcik już świeżutko upieczony leży i czeka tam na mnie :) Wreszcie jest camera clip bez kombinowania :D żółty - rzeczywiście up do 601 jest śmienie tani... ale niech się to nie zmienia :) mi tak pasuje. Jak to teraz piszą gimnazjaliści Me gusta :P Ja-CK-aL - jutro leci do ciebie zamówionko :) jako stały klient wspieram lokalnych dystrybutorów :) biorę w ciemno :)
Napisano 1 Marzec 201213 l PS. Z trialami bezpłatnymi (tymi 30 dniowymi a nie 15) możecie do mnie za miesiąc się uśmiechać ;) Na razie nie mam możliwości dawania triali, ale jak będę miał to od razu na maile będę odpowiadał. Kto chce to pisać na [email protected] z tematem TRIAL MODO. :)
Napisano 2 Marzec 201213 l Ponoć chaosy coś tam grzebią ale nie jest to dla nich najpilniejsza sprawa. Z drugiej strony po co Ci vray ? Z tego co wrzucasz na forum wnioskuję, że robisz więcej interiorów a w tej kwestii modo nie odstaje jakoś specjalnie od vraya. No i jest jeszcze thea i fry w obwodzie.
Napisano 2 Marzec 201213 l Woohooo kluczyki do 601 już są.... już nie mogę się doczekać aby to wszystko powypróbowywać :D Żyć się chce po prostu :D
Napisano 2 Marzec 201213 l wczoraj ogladalem filmiki z konkretnymi featurami, zlapalem sie na tym ze chcialem sie logowac do banku sprawdzic stan finansow :D
Napisano 2 Marzec 201213 l Żołty - interiory które widzę na stronie modo są generalnie przecietne poza wyjątkami. Dwa to czas:)
Napisano 2 Marzec 201213 l Pierwsze wrażenia. Miałem czas sprawdzić retopo tools w modo, i naprawdę dają rade, 1min starczy do opanowania :) i matcapy wygladaja całkiem fajnie w viewporcie, mily imprówment. Kostkami się nie bawiłem, zostawiam na później. Layout warstw fajny jest. Nowe okno renderingu fajne. Na razie tyle więcej po weekendzie.
Napisano 3 Marzec 201213 l Ponoć chaosy coś tam grzebią ale nie jest to dla nich najpilniejsza sprawa. Z drugiej strony po co Ci vray ? Z tego co wrzucasz na forum wnioskuję, że robisz więcej interiorów a w tej kwestii modo nie odstaje jakoś specjalnie od vraya. No i jest jeszcze thea i fry w obwodzie. Po co nam vray do modo? Bo lubimy Vraya! Nawet jeśli internal jest dobry;) Oficjalnie sprawy się mają tak, ze chaosgroup said, ze aktualne sdk modo nie pozwala na wdrożenie vraya, w takim stopniu w jakim integruje się on z maxem, mają, softimagem czy rhino. Wiec się za to nie zabierają i nie zabiorą, dopóki nie będą mogli zrobić pełnego porta.
Napisano 19 Czerwiec 201212 l Autor Luxology wydało SP2 dla modo 601. Lista zmian dostępna tutaj: http://www.luxology.com/support/modo601_SP2_details.aspx
Napisano 20 Sierpień 201212 l Autor SP3 dla modo 601 został wydany: http://www.luxology.com/support/modo601_SP3_details.aspx