Napisano 12 Kwiecie艅 201213 l Martwa natura 1 - 70x100, o艂贸wek 聽 Martwa natura 2: 70x100, o艂贸wek 聽 Martwa natura 3 : 70x100, akryl na papierze, 聽 Martwa natura 4 : 70x100, akryl na p艂贸tnie 聽 Martwa natura 3 : 50x70, akryl na p艂贸tnie, 聽 Posta膰 z modela 1 : 70x100, o艂贸wek 聽 Posta膰 z modela 2 : 70x100, o艂贸wek 聽 Posta膰 z modela 3 : A3, o艂贸wek 聽 Posta膰 z modela 4 : A3, o艂贸wek 聽 Posta膰 z modela 5 : A3, o艂贸wek 聽 Posta膰 z modela 6 : A3, o艂贸wek 聽 Posta膰 z refki : A3, o艂贸wek 聽 Posta膰 z modela 7: 70x100, o艂贸wek 聽 Posta膰 z modela 8 : 70x100, o艂贸wek 聽 Posta膰 z modela 9 : 70x100, o艂贸wek + czarny pastel olejny 聽 Posta膰 z refki : 50x70, wprawka do nieco zmodyfikowanej techniki trois crayon, 4 kredki Derwent By funfel18 at 2012-04-13 Edytowane 14 Kwiecie艅 20169 l przez Kyrie Eleison
Napisano 28 Maj 201213 l Autor Pierwszy kontakt z olejnymi 聽 Moddeled Drawing - 膰wiczenia wed艂ug Nikolaidesa z The Natural Way to Draw 聽 聽 30,60 sekundowe Gesture Drawings 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 Nauka z Figure Drawing Andrew Loomis'a 聽 聽
Napisano 28 Maj 201213 l fajnie to wszystko siedzi w przestrzeni, czu膰 bry艂臋, podoba mi sie p艂ynna zdecydowana kreska, c贸z wi臋cej moge napisa膰, fajny k膮cik masz zazdroszcz臋 czego艣 takiego ludziom od d艂u偶szego czasu, no i wrzucaj wrzucaj wi臋cej 膰wicze艅 i sko艅czonych rzeczy Pozdrawiam Jarek
Napisano 15 Listopad 201212 l Autor Takie tam : 聽 model 聽 zer偶ni臋te z loomisa 聽 rze藕ba z google art 聽 rze藕ba 聽 i niekonsekwentnie potraktowany but 聽 Pozdro.
Napisano 15 Listopad 201212 l wida膰, 偶e nie do konca jeszcze znasz uk艂ad mi臋艣niowy i rysujesz z pam臋ci z jakiej艣 nie wiem, mo偶e ksi膮偶ki do nauki rysowania. Bardzo przypadkowe to wszystko.
Napisano 28 Stycze艅 201312 l Autor Rozgotowany kalafior : Edytowane 28 Stycze艅 201312 l przez Kyrie Eleison
Napisano 28 Stycze艅 201312 l Hej, ogolem rzecz biorac masz solidny warsztat i potrafisz pociagnac prace do poziomu wysokiego wykonczenia.( Zawsze podziwialem cierpliwosc i ochote ludzi majacych taborety w martwych :P ) 聽 Zauwazylem jednak, ze twoja slabsza strona sa szybsze prace/szkice. Wybralem wiec najslabszy z nich ( w pozostalych zaczynas zrozumiec temat i lepiej sobie z nim radzic ) aby zilustrowac cala koncepcje tzw. " Gesture Drawing " Oczywiscie jest kilka podejsc, ale wszystkie maja niemalze identyczna filozofie. 聽 Jedyna podpora byl tutaj twoj oryginalny szkic, a ja niestety jeszcze mistrzem ludzkiej anatomii nie jestem, ale mam nadzieje, iz to wystarczy a byc moze inni uzytkownicy forum takze z tego skorzystaja. 聽
Napisano 28 Stycze艅 201312 l Autor Dzi臋ki ICE za odwiedziny i rady!. Gesture drawings niestety znam jedynie od Nikolaidesa i jak podejrzewam jego podej艣cie, czy w og贸le rozumienie tego terminu jest do艣膰 r贸偶ne od chocia偶by Hamptona czy Vlippu ( jeszcze ich nie przerabia艂em, ale zgaduje ze jestes reprezentantem tego rodzaju my艣lenia). N. pisze: "Draw rapidly and continuously in a caseless line, from top to bottom, around and around, without taking your pencil from the paper. Let the pencil roam, reporting the gesture". Do艣膰 specyficzne podej艣cie, same ilustracje z ksia偶ki to tak jak piszesz nieokie艂znana sterta linii. Warto odnotowa膰, 偶e zrezygnowa艂em z metod N. po paru rysunkach;) Pozdr
Napisano 28 Stycze艅 201312 l Jasne, tak jak pisalem jest wiele podejsc ale jak wszystko w zyciu nie kazde jest dobre. Chodz dla niektorych Nikifor wielkim artysta byl, taka tam alegoria :>
Napisano 28 Stycze艅 201312 l jak widz臋 to: http://i1059.photobucket.com/albums/t432/kyrie2d/11150.jpg to chyba nawet wiem dok艂adnie jakich akryli u偶ywasz xD tych najta艅szych plastik贸w XD wiem, bo sama ich u偶ywa艂am. Nawet dok艂adnie taki niebieski mia艂am. :D
Napisano 11 Luty 201312 l Szkic 偶aby jest fajnie rysowany ( ten o艂贸wkowy ) ciekawa kreska i cieniowanie poprzez kierunek linii. We wcze艣niejszych pracach, tych studyjnych, tego brakuje. Takie moje skromne zdanie, ale og贸lnie fajnie tworzysz :)
Napisano 15 Luty 201312 l Autor Ewichan- wielkie dzi臋ki za odwiedziny. Kolejne szkice : Edytowane 19 Luty 201312 l przez Kyrie Eleison
Napisano 15 Marzec 201312 l Autor Adler z 1910 roku 聽 Blitzen Benz z 1909, skonstruowany z widok贸w z g贸ry, boku, przodu, metod膮 Scotta Robertsona 聽 Zapoznaj臋 si臋 powoli z Hamptonem 聽 I stanowczo za ma艂o szkic贸w :
Napisano 29 Marzec 201312 l Autor Dzi臋ki! Kolorowanka wcze艣niejszego lineartu, bez kierownicy i klamek, bo przecie偶 kto by si臋 takim detalami przejmowa艂 : Nowy szkicownik, : I m贸j ulubiony David od dupy/pupy strony : Edytowane 29 Marzec 201312 l przez Kyrie Eleison
Napisano 29 Marzec 201312 l fajnie si臋 tu dziej臋! napieraj dalej! 聽 ps: jeszcze mi powiedz co to za szkicownik? :] 聽 pozdrawiam
Napisano 29 Marzec 201312 l Autor Dzi臋ki ch艂opaki, szkicownik to Cachet Earthbound by Daler Rowney. Pozdro
Napisano 4 Kwiecie艅 201312 l Uuuu aaaa, bardzo fajna teczka ;3 Wyglada na to ze mam kolejna zakladke w ulubionych
Napisano 9 Kwiecie艅 201312 l Autor Ostatnio rysuj臋 ubranych ludzi i czasami gdy szkic si臋 nie nie uda, eksperymentuj臋 na nim stylistycznie : 聽 聽 Acha i musz臋 w ko艅cu przyj膮膰 do wiadomo艣ci istnienie d艂oni . Edytowane 9 Kwiecie艅 201312 l przez Kyrie Eleison
Napisano 10 Kwiecie艅 201312 l ludek nice, ale p艂aszcz i nogi... ooo jojoj:] masz stron臋 z ciuchami http://www.thesartorialist.com/category/men/page/2/
Napisano 10 Kwiecie艅 201312 l Autor Kamesanin, dzi臋ki, sartorialist oczywisto艣膰 znam, a ten homo sovieticus, w niedopasowanym p艂aszczu i z uszank膮 na 艂bie to w艂a艣nie na podstawie zdj臋cia z tej strony ;) Akurat w tym przypadku ubi贸r to do艣膰 b艂ahy pretekst 偶eby poeksperymentowa膰 z kresk膮 i kolorowaniem szkic贸w. Dzi臋ki za regularne odwiedziny :)
Napisano 16 Kwiecie艅 201312 l Autor Perfidnie, po chamsku - ze zdj臋cia. 聽 Edytowane 8 Listopad 201311 l przez Kyrie Eleison
Napisano 17 Kwiecie艅 201312 l kijek z miote艂k膮 偶e z foty na czym艣 trzeba 膰wiczy膰 gdy fiku艣nego modela brak:] dla mnie git:D taki komiksowy ludek z lat dawniejszych :P
Napisano 20 Kwiecie艅 201312 l Bardzo znaczny progres wzgl臋dem ostatnich je艣li chodzi o anatomi臋 i kszta艂ty. Czu膰 charakter postaci. Nie podoba mi si臋 tylko za sterylny render i d艂o艅 jest do poprawki.
Napisano 21 Kwiecie艅 201312 l Autor Dzi臋ki Bombadil, ale progres z anatomii to w moim przypadku fikcja;) Doda艂em rumie艅c贸w temu cwaniakowi :
Napisano 24 Kwiecie艅 201312 l Strasznie podoba mi si臋 w臋glem tego kolesia i to, 偶e rysujesz zwierz臋ta! I zazdroszcz臋 staranno艣ci je艣li chodzi o ostatni膮*prac臋 + to 偶e zostawi艂e艣 艂ydki i cie艅 takie kompletnie czarne.
Napisano 9 Listopad 201311 l Autor Po d艂u偶szej nieobecno艣ci wypada艂oby wrzuci膰 par臋 nieistotnych rzeczy i obieca膰 regularne postowanie, co te偶 czyni臋: 聽 聽 聽 聽 聽 聽 Edytowane 9 Listopad 201311 l przez Kyrie Eleison
Napisano 9 Listopad 201311 l te偶 u偶ywasz pixelovely? super jest ta strona uwielbiam j膮 :) zarysowa艂am ca艂y szkicownik ich modelami. Moje ulubione rysunki kt贸re robisz to te na toned paper, super s膮 i 艂adnie wykorzystujesz biel :)
Napisano 10 Listopad 201311 l Autor Pixelovely tak, cho膰 ostatnio bazuje na zdj臋ciach zakupionych od stana prokopenko- mn贸stwo dynamicznych p贸z do gesture drawing, cho膰 o艣wietlonych niezbyt dobrze.
Napisano 26 Stycze艅 201411 l Autor Troch臋 ze szko艂y, troch臋 cha艂tury : Ilustracja na plakat sylwestrowy 聽 聽 Szkice kostium贸w dla Kr贸lowej Nocy z Czarodziejskiego Fletu 聽 聽 Szkice scenografii do opowiadania Lema 聽 聽 Cha艂tura na kalendarz 聽 聽 Szkice 聽 Edytowane 26 Stycze艅 201411 l przez Kyrie Eleison
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto