Kyrie Eleison Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 (edytowane) Martwa natura 1 - 70x100, ołówek Martwa natura 2: 70x100, ołówek Martwa natura 3 : 70x100, akryl na papierze, Martwa natura 4 : 70x100, akryl na płótnie Martwa natura 3 : 50x70, akryl na płótnie, Postać z modela 1 : 70x100, ołówek Postać z modela 2 : 70x100, ołówek Postać z modela 3 : A3, ołówek Postać z modela 4 : A3, ołówek Postać z modela 5 : A3, ołówek Postać z modela 6 : A3, ołówek Postać z refki : A3, ołówek Postać z modela 7: 70x100, ołówek Postać z modela 8 : 70x100, ołówek Postać z modela 9 : 70x100, ołówek + czarny pastel olejny Postać z refki : 50x70, wprawka do nieco zmodyfikowanej techniki trois crayon, 4 kredki Derwent By funfel18 at 2012-04-13 Edytowane 14 Kwiecień 2016 przez Kyrie Eleison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 28 Maj 2012 Autor Share Napisano 28 Maj 2012 Pierwszy kontakt z olejnymi Moddeled Drawing - ćwiczenia według Nikolaidesa z The Natural Way to Draw 30,60 sekundowe Gesture Drawings Nauka z Figure Drawing Andrew Loomis'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 fajnie to wszystko siedzi w przestrzeni, czuć bryłę, podoba mi sie płynna zdecydowana kreska, cóz więcej moge napisać, fajny kącik masz zazdroszczę czegoś takiego ludziom od dłuższego czasu, no i wrzucaj wrzucaj więcej ćwiczeń i skończonych rzeczy Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 29 Maj 2012 Autor Share Napisano 29 Maj 2012 (edytowane) Dzięki Yarosh. Edytowane 15 Listopad 2012 przez Kyrie Eleison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 15 Listopad 2012 Autor Share Napisano 15 Listopad 2012 Takie tam : model zerżnięte z loomisa rzeźba z google art rzeźba i niekonsekwentnie potraktowany but Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Listopad 2012 Share Napisano 15 Listopad 2012 widać, że nie do konca jeszcze znasz układ mięśniowy i rysujesz z pamęci z jakiejś nie wiem, może książki do nauki rysowania. Bardzo przypadkowe to wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 27 Listopad 2012 Autor Share Napisano 27 Listopad 2012 pasterz w spoczynku, z rzeźby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2013 oleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 na wzornictwo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 28 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2013 (edytowane) Rozgotowany kalafior : Edytowane 28 Styczeń 2013 przez Kyrie Eleison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Hej, ogolem rzecz biorac masz solidny warsztat i potrafisz pociagnac prace do poziomu wysokiego wykonczenia.( Zawsze podziwialem cierpliwosc i ochote ludzi majacych taborety w martwych :P ) Zauwazylem jednak, ze twoja slabsza strona sa szybsze prace/szkice. Wybralem wiec najslabszy z nich ( w pozostalych zaczynas zrozumiec temat i lepiej sobie z nim radzic ) aby zilustrowac cala koncepcje tzw. " Gesture Drawing " Oczywiscie jest kilka podejsc, ale wszystkie maja niemalze identyczna filozofie. Jedyna podpora byl tutaj twoj oryginalny szkic, a ja niestety jeszcze mistrzem ludzkiej anatomii nie jestem, ale mam nadzieje, iz to wystarczy a byc moze inni uzytkownicy forum takze z tego skorzystaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 28 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2013 Dzięki ICE za odwiedziny i rady!. Gesture drawings niestety znam jedynie od Nikolaidesa i jak podejrzewam jego podejście, czy w ogóle rozumienie tego terminu jest dość różne od chociażby Hamptona czy Vlippu ( jeszcze ich nie przerabiałem, ale zgaduje ze jestes reprezentantem tego rodzaju myślenia). N. pisze: "Draw rapidly and continuously in a caseless line, from top to bottom, around and around, without taking your pencil from the paper. Let the pencil roam, reporting the gesture". Dość specyficzne podejście, same ilustracje z ksiażki to tak jak piszesz nieokiełznana sterta linii. Warto odnotować, że zrezygnowałem z metod N. po paru rysunkach;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Jasne, tak jak pisalem jest wiele podejsc ale jak wszystko w zyciu nie kazde jest dobre. Chodz dla niektorych Nikifor wielkim artysta byl, taka tam alegoria :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 jak widzę to: http://i1059.photobucket.com/albums/t432/kyrie2d/11150.jpg to chyba nawet wiem dokładnie jakich akryli używasz xD tych najtańszych plastików XD wiem, bo sama ich używałam. Nawet dokładnie taki niebieski miałam. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 28 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2013 Talens Amsterdam- pudło! Farby w miarę dobre, ręka i oko nie te. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 Budujemy bibliotekę wizualną : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 3 Luty 2013 Autor Share Napisano 3 Luty 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 Zwierzęta świata : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewichan Napisano 11 Luty 2013 Share Napisano 11 Luty 2013 Szkic żaby jest fajnie rysowany ( ten ołówkowy ) ciekawa kreska i cieniowanie poprzez kierunek linii. We wcześniejszych pracach, tych studyjnych, tego brakuje. Takie moje skromne zdanie, ale ogólnie fajnie tworzysz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 15 Luty 2013 Autor Share Napisano 15 Luty 2013 (edytowane) Ewichan- wielkie dzięki za odwiedziny. Kolejne szkice : Edytowane 19 Luty 2013 przez Kyrie Eleison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIEM Napisano 16 Luty 2013 Share Napisano 16 Luty 2013 Pracuj nad ludźmi. Martwa u Ciebie wymiata, kolory też. Czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 19 Luty 2013 Autor Share Napisano 19 Luty 2013 Dzięki Tiem ! Rozmaitości : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 15 Marzec 2013 Autor Share Napisano 15 Marzec 2013 Adler z 1910 roku Blitzen Benz z 1909, skonstruowany z widoków z góry, boku, przodu, metodą Scotta Robertsona Zapoznaję się powoli z Hamptonem I stanowczo za mało szkiców : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewichan Napisano 15 Marzec 2013 Share Napisano 15 Marzec 2013 Świetna krecha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 15 Marzec 2013 Share Napisano 15 Marzec 2013 :D super pracki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 29 Marzec 2013 Autor Share Napisano 29 Marzec 2013 (edytowane) Dzięki! Kolorowanka wcześniejszego lineartu, bez kierownicy i klamek, bo przecież kto by się takim detalami przejmował : Nowy szkicownik, : I mój ulubiony David od dupy/pupy strony : Edytowane 29 Marzec 2013 przez Kyrie Eleison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 te autka są obłędne:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 fajnie się tu dzieję! napieraj dalej! ps: jeszcze mi powiedz co to za szkicownik? :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 29 Marzec 2013 Autor Share Napisano 29 Marzec 2013 Dzięki chłopaki, szkicownik to Cachet Earthbound by Daler Rowney. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 3 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Blitzen Benz podkolorowany z lekka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramalooke Napisano 4 Kwiecień 2013 Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Uuuu aaaa, bardzo fajna teczka ;3 Wyglada na to ze mam kolejna zakladke w ulubionych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 9 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2013 (edytowane) Ostatnio rysuję ubranych ludzi i czasami gdy szkic się nie nie uda, eksperymentuję na nim stylistycznie : Acha i muszę w końcu przyjąć do wiadomości istnienie dłoni . Edytowane 9 Kwiecień 2013 przez Kyrie Eleison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 10 Kwiecień 2013 Share Napisano 10 Kwiecień 2013 ludek nice, ale płaszcz i nogi... ooo jojoj:] masz stronę z ciuchami http://www.thesartorialist.com/category/men/page/2/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 10 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2013 Kamesanin, dzięki, sartorialist oczywistość znam, a ten homo sovieticus, w niedopasowanym płaszczu i z uszanką na łbie to właśnie na podstawie zdjęcia z tej strony ;) Akurat w tym przypadku ubiór to dość błahy pretekst żeby poeksperymentować z kreską i kolorowaniem szkiców. Dzięki za regularne odwiedziny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 16 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2013 (edytowane) Perfidnie, po chamsku - ze zdjęcia. Edytowane 8 Listopad 2013 przez Kyrie Eleison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 17 Kwiecień 2013 Share Napisano 17 Kwiecień 2013 kijek z miotełką że z foty na czymś trzeba ćwiczyć gdy fikuśnego modela brak:] dla mnie git:D taki komiksowy ludek z lat dawniejszych :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 20 Kwiecień 2013 Share Napisano 20 Kwiecień 2013 Bardzo znaczny progres względem ostatnich jeśli chodzi o anatomię i kształty. Czuć charakter postaci. Nie podoba mi się tylko za sterylny render i dłoń jest do poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 Dzięki Bombadil, ale progres z anatomii to w moim przypadku fikcja;) Dodałem rumieńców temu cwaniakowi : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javvie Napisano 24 Kwiecień 2013 Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Strasznie podoba mi się węglem tego kolesia i to, że rysujesz zwierzęta! I zazdroszczę staranności jeśli chodzi o ostatnią*pracę + to że zostawiłeś łydki i cień takie kompletnie czarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 25 Kwiecień 2013 Share Napisano 25 Kwiecień 2013 super ten ostatni koleś - taki w starym stylu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 9 Listopad 2013 Autor Share Napisano 9 Listopad 2013 (edytowane) Po dłuższej nieobecności wypadałoby wrzucić parę nieistotnych rzeczy i obiecać regularne postowanie, co też czynię: Edytowane 9 Listopad 2013 przez Kyrie Eleison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 9 Listopad 2013 Autor Share Napisano 9 Listopad 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PodwojneD Napisano 9 Listopad 2013 Share Napisano 9 Listopad 2013 też używasz pixelovely? super jest ta strona uwielbiam ją :) zarysowałam cały szkicownik ich modelami. Moje ulubione rysunki które robisz to te na toned paper, super są i ładnie wykorzystujesz biel :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 10 Listopad 2013 Autor Share Napisano 10 Listopad 2013 Pixelovely tak, choć ostatnio bazuje na zdjęciach zakupionych od stana prokopenko- mnóstwo dynamicznych póz do gesture drawing, choć oświetlonych niezbyt dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 12 Listopad 2013 Autor Share Napisano 12 Listopad 2013 (edytowane) Edytowane 23 Styczeń 2014 przez Kyrie Eleison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 (edytowane) Trochę ze szkoły, trochę chałtury : Ilustracja na plakat sylwestrowy Szkice kostiumów dla Królowej Nocy z Czarodziejskiego Fletu Szkice scenografii do opowiadania Lema Chałtura na kalendarz Szkice Edytowane 26 Styczeń 2014 przez Kyrie Eleison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Panek Napisano 26 Styczeń 2014 Share Napisano 26 Styczeń 2014 Te szybkie ołówkowe szkice najlepsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 3 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrie Eleison Napisano 6 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2015 Studium Leyendeckera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 8 Kwiecień 2015 Share Napisano 8 Kwiecień 2015 te studium i te czarno biale z #48 sa super! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi