ptaszek Napisano 11 Maj 2012 Napisano 11 Maj 2012 Hej, Tak jak ostatnio w przypadku Rolls'a model jest od FreedomFightera (http://www.behance.net/janmokrzecki) za co ogromne dzieki! Ja renderowalem. Soft to Maya i MentalRay i post w PS. Sorrki za brak polskich liter, ale tutaj aktualnie nie mam :) Mam nadzieje ze sie spodoba tak jak ostatnio ROlls! Dzieki!
indian Napisano 11 Maj 2012 Napisano 11 Maj 2012 świetny, naprawdę świetny ten ptaszek... ***** salut.
Camel Napisano 11 Maj 2012 Napisano 11 Maj 2012 Osz Ty, klasa. Naprawdę pięknie, czuję ten zbliżający się letni wieczór! Wszystkie gwiazdky :)
GRiPi Napisano 11 Maj 2012 Napisano 11 Maj 2012 ładnie, ładnie, ale rolls bardziej mi przypadł do gustu. Na moje oko lakier za bardzo się błyszczy. Przy okazji można prosić znowu o wersję bez ps?
mk2 Napisano 11 Maj 2012 Napisano 11 Maj 2012 mpta, zapewniasz mi stałe dostawy nowych tapet na pulpit.
pionix Napisano 12 Maj 2012 Napisano 12 Maj 2012 Bardzo ładnie to wygląda. Ciekawy klimat. Ptaszek jednak mi jakoś nie pasuje :)
FF Napisano 13 Maj 2012 Napisano 13 Maj 2012 Wypas, idealnie do mnie trafia ten styl a najlepsze ze już dwa moje modele zyskały nowe życie;)
ptaszek Napisano 14 Maj 2012 Autor Napisano 14 Maj 2012 Hejka :) Dzieki bardzo za pozytywne komentarze. GRiPi - jak nie zapomne to dzis wieczorem podrzuce wersje bez PS'a. Rozumiem ze passy polaczyc ale calej reszty z PS nie dawac tak? mk2 - dzieki! :) mile! jak cos postaram sie dzisiaj dostarczyc wersje 1920x1200 jesli moze sie przydac. ff- :))) jaram sie twoim nowym hummerem :P NV - Dzieki! Tlo to mieszanka fot i bazgraniny. Pozdrawiam :)
Pawelkos Napisano 14 Maj 2012 Napisano 14 Maj 2012 Bardzo ladny i klimatyczny obrazek, chetnie bym zobaczyl jakis break down z poszczegolnych etapow powstawania tla, bo bardzo mi sie to podoba. Z rzeczy ktore mi troszke rzucaja sie w oczy to ten cien od auta. Tlo wyglada jakby to bylby juz zmierzch a cien ostry i kwadratowy jakby tam walilo slonce w samo poludnie. Ptaszek fajny ale smiem twierdzic ze z tego ujecia kamery nie mialby prawa odbic sie na blotniku. Ale to juz takie sie czepianie bo pracka bardzo fajna plastycznie.
Aethersis Napisano 14 Maj 2012 Napisano 14 Maj 2012 Ptaszek jest wyrenderowany, czy to wklejka? Bo jeśli to render to mnie to zniszczyło swoją jakością, genialna robota! Chętnie bym go obejrzał w powiększeniu. Swoją drogą: przez ciebie porzuciłem chęć wymodelowania dodge challengera (miałem zaczęty projekt) i wziąłem się za ruski samolot ŁaGG-3 :P Po prostu za dobrze zrobione :D I jeszcze jedno pytanie od kuchni: modelowałeś to splinami czy jako poly? Nie wiem czemu, ale na splinach zawsze mnie to wszystko kosztowało za dużo zabawy, kompa potrafiło zmulić, a taki sam efekt uzyskiwałem robiąc wszystko na poly, tyle że dużo szybciej.
ptaszek Napisano 16 Maj 2012 Autor Napisano 16 Maj 2012 hejka :) model robil FF (patrz pierwszy post) a ptaszek to fota. Modelowanie go by bylo bez sensu chyba ze dla zabawy :) edit: a model robiony poly na 100% :P Jesli chodzi o spline to np ja ich uzywam pomocniczo na poczatku a pozniej konwert do poly.
FF Napisano 16 Maj 2012 Napisano 16 Maj 2012 Model był robiony w poly, splinów raczej wcale przy nim nie używałem. Tutaj można zobaczyć samo model http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=61481&highlight=
GRiPi Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 Zawsze zadziwiasz mnie jak bardzo czysty render różni się od finalnego. Jak oceniasz czy np. materiały są ok? Chrom zupełnie nie przypomina ostatecznego.
wizz Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 jest fajowo, na pierwszy rzut oka mi sie duża wydawała ta mewa? Ale wsumie chyba jest ok :P Przypomniały mi sie mewy w Liverpoolu które są wielkosci bocianów haha :D
peter_f Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 Masakra!!! Absolutny wypas! Co za kolory no i ten DOF! 5*****
kotisded Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 Też jestem zachwycony, bardzo ładny obrazek. Fajnie wyczułeś czego brakuje w kompozycji z rendera. 5* Aż miło popatrzeć.
Sebazx6r Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 Moge spytac jak wkomponowales te auto w HDRI? Czy poprostu uzyles Use background i w tle foto? Ja uzywam 09 maya ale zastanawiam sie czy w nowszej viewport 2.0 cos by mi pomogl.
ptaszek Napisano 23 Maj 2012 Autor Napisano 23 Maj 2012 Bardzo bardzo dziekuje za mile slowa i fronta oczywiscie! Szczerze mowiac nie spodziewalem sie tak pozytywnego odbioru. Seba, tak uzylem UseBackground shadera z fotka i hdrka do oswietlenia. Hdrka darmowa.. jak znajde linak to podrzuce.
Rekomendowane odpowiedzi