Napisano 11 Maj 201212 l Hej, Tak jak ostatnio w przypadku Rolls'a model jest od FreedomFightera (http://www.behance.net/janmokrzecki) za co ogromne dzieki! Ja renderowalem. Soft to Maya i MentalRay i post w PS. Sorrki za brak polskich liter, ale tutaj aktualnie nie mam :) Mam nadzieje ze sie spodoba tak jak ostatnio ROlls! Dzieki!
Napisano 11 Maj 201212 l Osz Ty, klasa. Naprawdę pięknie, czuję ten zbliżający się letni wieczór! Wszystkie gwiazdky :)
Napisano 11 Maj 201212 l ładnie, ładnie, ale rolls bardziej mi przypadł do gustu. Na moje oko lakier za bardzo się błyszczy. Przy okazji można prosić znowu o wersję bez ps?
Napisano 12 Maj 201212 l Bardzo ładnie to wygląda. Ciekawy klimat. Ptaszek jednak mi jakoś nie pasuje :)
Napisano 13 Maj 201212 l Wypas, idealnie do mnie trafia ten styl a najlepsze ze już dwa moje modele zyskały nowe życie;)
Napisano 14 Maj 201212 l Autor Hejka :) Dzieki bardzo za pozytywne komentarze. GRiPi - jak nie zapomne to dzis wieczorem podrzuce wersje bez PS'a. Rozumiem ze passy polaczyc ale calej reszty z PS nie dawac tak? mk2 - dzieki! :) mile! jak cos postaram sie dzisiaj dostarczyc wersje 1920x1200 jesli moze sie przydac. ff- :))) jaram sie twoim nowym hummerem :P NV - Dzieki! Tlo to mieszanka fot i bazgraniny. Pozdrawiam :)
Napisano 14 Maj 201212 l Bardzo ladny i klimatyczny obrazek, chetnie bym zobaczyl jakis break down z poszczegolnych etapow powstawania tla, bo bardzo mi sie to podoba. Z rzeczy ktore mi troszke rzucaja sie w oczy to ten cien od auta. Tlo wyglada jakby to bylby juz zmierzch a cien ostry i kwadratowy jakby tam walilo slonce w samo poludnie. Ptaszek fajny ale smiem twierdzic ze z tego ujecia kamery nie mialby prawa odbic sie na blotniku. Ale to juz takie sie czepianie bo pracka bardzo fajna plastycznie.
Napisano 14 Maj 201212 l Ptaszek jest wyrenderowany, czy to wklejka? Bo jeśli to render to mnie to zniszczyło swoją jakością, genialna robota! Chętnie bym go obejrzał w powiększeniu. Swoją drogą: przez ciebie porzuciłem chęć wymodelowania dodge challengera (miałem zaczęty projekt) i wziąłem się za ruski samolot ŁaGG-3 :P Po prostu za dobrze zrobione :D I jeszcze jedno pytanie od kuchni: modelowałeś to splinami czy jako poly? Nie wiem czemu, ale na splinach zawsze mnie to wszystko kosztowało za dużo zabawy, kompa potrafiło zmulić, a taki sam efekt uzyskiwałem robiąc wszystko na poly, tyle że dużo szybciej.
Napisano 16 Maj 201212 l Autor hejka :) model robil FF (patrz pierwszy post) a ptaszek to fota. Modelowanie go by bylo bez sensu chyba ze dla zabawy :) edit: a model robiony poly na 100% :P Jesli chodzi o spline to np ja ich uzywam pomocniczo na poczatku a pozniej konwert do poly.
Napisano 16 Maj 201212 l Model był robiony w poly, splinów raczej wcale przy nim nie używałem. Tutaj można zobaczyć samo model http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=61481&highlight=
Napisano 17 Maj 201212 l Zawsze zadziwiasz mnie jak bardzo czysty render różni się od finalnego. Jak oceniasz czy np. materiały są ok? Chrom zupełnie nie przypomina ostatecznego.
Napisano 17 Maj 201212 l jest fajowo, na pierwszy rzut oka mi sie duża wydawała ta mewa? Ale wsumie chyba jest ok :P Przypomniały mi sie mewy w Liverpoolu które są wielkosci bocianów haha :D
Napisano 22 Maj 201212 l Też jestem zachwycony, bardzo ładny obrazek. Fajnie wyczułeś czego brakuje w kompozycji z rendera. 5* Aż miło popatrzeć.
Napisano 22 Maj 201212 l Moge spytac jak wkomponowales te auto w HDRI? Czy poprostu uzyles Use background i w tle foto? Ja uzywam 09 maya ale zastanawiam sie czy w nowszej viewport 2.0 cos by mi pomogl.
Napisano 23 Maj 201212 l Autor Bardzo bardzo dziekuje za mile slowa i fronta oczywiscie! Szczerze mowiac nie spodziewalem sie tak pozytywnego odbioru. Seba, tak uzylem UseBackground shadera z fotka i hdrka do oswietlenia. Hdrka darmowa.. jak znajde linak to podrzuce.