dziadek3D Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Dedykuję wszystkim Indianom, którzy od czasu do czasu zbierają się na Mount Ruschmore i w specyficzny sposób czczą tych co dali im wolność.....:))) [h=3] [/h] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lee666 Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 mega wizja.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Dziadek3d : To jest świetne. Powiedz coś więcej o tej pracy bom ciekaw. Co dokładnie chciałeś przekazać. Ja to odbieram jako spotkanie twarzą w twarz indianina z tym "co mu dał wolność" tak najprościej . Może popełniłem nadinterpretację, a może interpretacja jest właśnie dowolna. No i jakbyś w o warstwie technicznej coś więcej powiedział... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 No, widzisz, jak chcesz, to potrafisz zrobić, coś, co jest jednocześnie bardzo artystyczne, nieco tylko kontrowersyjne, ale z całą pewnością po prostu piękne. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Nareszcie jakaś twoja praca która technicznie spełnia wymogi XXI w. ;) Bo artystycznie to zapewne zawsze jest ok, ale to jest pierwsza jaką widzę która jednocześnie wzbudza emocje związane z przekazem jak i emocje związane z aspektami czysto technicznymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 no i w koncu cos co prezentuje sie swietnie graficznie i z lekkim nie przesadzonym przeslaniem, to jest to!!!!!! 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 7 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2012 ...coś poszło nie tak...???...!!!... widocznie szatan reklamy mnie powiódł na pokuszenie... chyba zdzwonię po egzorcystę....:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Widzisz Dziadku :) Wystarczyło dodać do pracy pare jęzorów ognia, żywsze kolory i już zyskałeś sobie poklask ;) Lepsza forma, bardziej zjadliwa dla dzisiejszego odbiorcy i od razu ludzie zaczęli interpretować Twoją prace - wzbudziłeś w nich jakieś emocje, odczucia (we mnie też) - a chyba o to Ci chodziło co? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 7 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2012 jak ja bym wiedział o co mi chodzi... to bym mógł nareszcie obrosnąć w bogactwo bez niezależności....:)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Dziadku3D, wybacz tak przyziemne pytanie, ale widzę, że pochłaniają Cię projekty zupełnie niekomercyjne, których przygotowanie przecież pochłania masę czasu. Więc czy z takiego wykorzystania grafiki da się w ogóle żyć? Czy w dzisiejszych czasach artysta może utrzymać się z tego typu aktywności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 7 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2012 mam 63 lata i żyję, a mam normalny przewód pokarmowy... no może niewielkie wymagania co do poziomu życia... ale ile przyjemności daje niesienie przekazu znienawidzonego przez ogół....:)))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Zakładam, ze swoje posty firmujesz własną twarzą. Zawsze marzyłem, by będąc dziadkiem mieć równie imponującą brodę. Niestety w moich żyłach jest zbyt wiele krwi azjatyckiej i mam zarost kolejowy... Masz jeszcze jakieś prace w stylu zbliżonym do powyższej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 7 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2012 tu cykl autoportretów... http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=81215 Wolę bardziej ascetyczne podejście do grafiki... czasami się zabawię jak to tutaj, ale więcej w tym przekory i żartu niż prawdy o mnie... jestem przecież podłym ortodoksyjnym dziadygą, zapatrzonym w siebie i nie widzącym co się dookoła dzieje.... i oby tak pozostało jak najdłużej....:)))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peteRlo Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 e tam gadasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 9 Czerwiec 2012 Share Napisano 9 Czerwiec 2012 Woo, bardzo mi sie podoba :) Gratulacje dziadku3D :) Naprawde swietna praca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 13 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Mój wątek "Świetlańce trzy" został zamknięty bo kogoś nie interesowała dyskusja w nim.... widocznie była bezwartościowa... albo jej nie rozumiał.... rozumiem że to boli....:)))))))))... ale aż do tego stopnia...???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Czerwiec 2012 Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Ja zamknąłem dyskusję, ponieważ zaszła zdecydowanie za daleko. Pyskówa ciągnęła się dalej mimo ostrzeżeń. Nie odczułem głębi tej dyskusji, ale na dowolny temat zgodny z regulaminem możesz dziadku wypowiadać się także w tym wątku - firmowanym równie artystyczną pracą. Nie mówię tego sarkastycznie. Pozdrawiam! P.S. Następnym razem już będą kary;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 13 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Nie odczułem głębi tej dyskusji ... i z tym się zgadzam... :))))))))... więc na sarkazm Cię nie może być stać...!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 14 Czerwiec 2012 Share Napisano 14 Czerwiec 2012 (edytowane) No niby przyjemne dla oka, ale jak się człowiek głębiej zastanowi, to jednak potęguje się wrażenie przypadkowości składowych elementów, i to obserwuję w części Twoich prac, na zasadzie takiego artystycznego bigosu, co jest w szufladzie to się podczepi, aby dziwnie a efektownie a kolorowo było, a sens dorobi się później. Trochę mi to zalatuje, przy zachowaniu odpowiednich proporcji, słynnym tu swego czasu Kerajem;) Edytowane 14 Czerwiec 2012 przez Faun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 14 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2012 tańczą budynie tańczą tańczy cytryna z pomarańczą uśmiechnięci, kolorowi ...nie, nie, nie, nieprzypadkowi...:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitamo Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Swietna praca, niby bez ogromnego rozmachu a te wszystkie detale powoduja ze jest bardzo wciagajaca w odbiorze. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 a to zabawne swoją drogą... trochę ognia... trochę czerwonego... i trochę glow... i nagle wszyscy dostrzegli piękno... którego wcześniej niby nie było ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 7 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2012 (edytowane) ...czy mógłbym prosić Panów od samochodów.... im będzie łatwiej i szybciej o model takiego pickupa może coś podobnego już macie http://www.usedcarsite.net/used/1930-1930-Ford-Pickup_ndinkdiieonambeeobm.html nie chodzi o wierność historyczną tylko o bryłę i stan techniczny. Tu jest taki za 9.95$... ale to kupa kasy no i taki jakiś bez życia przede wszystkim... znaczy się nie ludzki...:))) http://www.daz3d.com/shop/old-jalopy-for-pickup-truck-1930/ Edytowane 7 Lipiec 2012 przez dziadek3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi