adek Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Zachęcam do obejrzenia kilku animacji studentów Gobelins stworzonych specjalnie na potrzeby festiwalu animacji Annecy 2012. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2433
olaf Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 wow. tyle wygrać. nie no oni są jakiś kosmos przed wszystkim innym w ich wieku.
pikok Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Tak zwana miazga. Zazdroszczę im możliwości uczenia się w tej szkole.
prace09 Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Jakiś programow 3d uzywa sie do robienia takich animacji ?? i ogolnie jakich sie uzywa ??
Dobrotek Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Genialne! Najbardziej spodobały mi się: Matches, The Line, Hurley's Irish (motyw z Mojżeszem rox! ;D). W Beyond the Sea początek parady skojarzył mi się początkiem z Ghost in the Shell: Innocence. Generalenie - wszystkie animacje są niesamowite. Poziom konkretny, ciekawa stylistyka. Podpinam się do wypowiedzi pikoka, też chciałbym móc się uczyć w tej szkole.
Soulinka12 Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 jestem zakochana w tych animacjach od dłuższego czasu :) ruch postaci jak dla mnie poezja
SeetroX|Str. Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Wie ktoś może w jakim sofcie były tworzone te animacje ?
dziadek3D Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 pięknie przędą... ale jak skończą szkołę wchłonie ich moloch reklamy i wykręci w swoją stronę... i to jest problem do rozwiązania... żeby cała para nie szła w gwizdek....:)))
ptfromscr Napisano 16 Czerwiec 2012 Napisano 16 Czerwiec 2012 'The Line' jak dla mnie najlepszy. Totalna miazaga!
jaceks Napisano 16 Czerwiec 2012 Napisano 16 Czerwiec 2012 @dziadek3D To jest bardzo dobra wiadomość, że będą robić reklamy. Reklamy będą lepsze niż gdyby robili je górnicy czy maklerzy. Po drugie sami nie będą musieli zostać górnikami czy maklerami. Zarobią w reklamie kasę na swoje projekty. Same plusy.Żyć nie umierać!
bartolomeo Napisano 16 Czerwiec 2012 Napisano 16 Czerwiec 2012 wow! te filmy są prawie tak dobre jak filmy dziadka, które jak wiemy, są lepsze od filmów disneya! wyścig trwa.
comander_barnik Napisano 16 Czerwiec 2012 Napisano 16 Czerwiec 2012 Mtches, Beyond the Sea i The Line majstersztyk, szczególnie skomplikowane animacje w line. Co tu duzo mówić, jak zwykle Gobelins wymiotło
Baggins Napisano 16 Czerwiec 2012 Napisano 16 Czerwiec 2012 dziadek3d - Przeciez , technicznie rzecz biorac to wlasnie sa reklamy. Mityczny moloch komercji juz wiec ich pozarl i wchlonal.
dziadek3D Napisano 16 Czerwiec 2012 Napisano 16 Czerwiec 2012 ....do zrobienia reklamy są potrzebni ludzie bez wyobraźni.... bo reklama ma trafić do ludzi bez wyobraźni....:)))... ludzi z wyobraźnią się nie pokazuje... burzyli by tak misternie stworzony obraz.... Baggins... dziękuję bo tak jak bym nie zauważył...:))) to jest jeszcze wstępne stadium uzdatniania... jeszcze budynie nie muszą tańczyć zgodnie ze zgodą....:)). Bartolomeo... pewnie że są lepsze... bo nie są spoko, super i wow....:)))
Swiezy Napisano 17 Czerwiec 2012 Napisano 17 Czerwiec 2012 The line super, mój ulubiony. A tak poza tym jest to parę na prawdę świetnych, przyjemnych animacji. ;)
pikok Napisano 17 Czerwiec 2012 Napisano 17 Czerwiec 2012 @Dziadek myślę, że obrażasz sporą częśc tej skromnej społeczności. Myślę, że wielu z nas wypruwa sobie czasem żyły prubując zrobić z marnych scenariuszy arcydzieła, wychodząc jednocześnie naprzeciw oczekiwaniom klientów. Poza tym gdyby ludzie od reklam nie mieli wyobrażni to tkwilibyśmy wciąż na poziomie różowego Ariala na niebieskim tle.
nicponim Napisano 17 Czerwiec 2012 Napisano 17 Czerwiec 2012 dziadek orbituje wokół swojej gwiazdy, jest mieszanką zadufanego w sobie artysty połączonego z polaczkiem-anty, któremu wszystko przeszkadza, boli i uwiera. Całe forum max3d to banda idiotów, których pochłonął skomercjalizowany świat,a dziadek to Gandalf walczący z siłami zła... Animacje są prześwietne, ale to juz u Gobelinsów norma...
KoMic Napisano 18 Czerwiec 2012 Napisano 18 Czerwiec 2012 nicponim, true story: ] animy, rewelka, jak zawsze. Zabawne bo wszystkie są do siebie podobne stylistycznie, bardzo miekkie, po za The Line. tak czy inaczej miazga. coś pieknego.
dziadek3D Napisano 18 Czerwiec 2012 Napisano 18 Czerwiec 2012 dlatego bajki i filmy robi się o Gandalfach, a nie o malarzach szyldów dla karczmarzy....:))))))))))))))))
nicponim Napisano 18 Czerwiec 2012 Napisano 18 Czerwiec 2012 ...bo ludzi ciekawi i zachwyca niezwykłość i potęga Gandalfa...W moim zdaniu jest jednak delikatna ironia-po pierwsze -nie walczysz z siłami zła, po drugie - broda to jedyne twoje podobieństwo z Gandalfem...
dziadek3D Napisano 18 Czerwiec 2012 Napisano 18 Czerwiec 2012 no to 1:0 dla mnie....:)))... bez ironii...
norden Napisano 18 Czerwiec 2012 Napisano 18 Czerwiec 2012 Ja bym dziadka zlustrowal... jeszcze sie okaze ze to komunista. Bo jak tak czytam o tej jego calkowitej nienawisci do komercji i milosci do sztuki za free to sie zastanawiam.
dziadek3D Napisano 18 Czerwiec 2012 Napisano 18 Czerwiec 2012 @Norden... Ciebie nawet się nie da zlustrować... ale oczywiście potwierdzisz, że lubisz jak wszystko i wszędzie przerywa Ci reklama żeby dać określony przekaz....:))))))... i już nie da się bez tego żyć.... za komuny byłem spisywany na każdym rogu za wygląd więc teczkę mam sporą....:)))
obis_81 Napisano 19 Czerwiec 2012 Napisano 19 Czerwiec 2012 012-06-15 23:41:47, dziadek3D pięknie przędą... ale jak skończą szkołę wchłonie ich moloch reklamy i wykręci w swoją stronę... i to jest problem do rozwiązania... żeby cała para nie szła w gwizdek....:))) ze niby jak mozna to rozwiazac? robic swoje filmy za free tylko dla waskiego grona zainteresowanych i zyc z tego co z nieba spadnie, czy moze zmienic profesje? moim zdaniem nie kazdemu sie moze udac dostac do pixara lub wielkiej wytworni filmow wiec jezeli nadazy sie mozliwosc pracy w reklamie to czemu nie, zycie to nie je bajka! szacun
dziadek3D Napisano 21 Czerwiec 2012 Napisano 21 Czerwiec 2012 ...w takim razie kto bajki z morałem robić będzie....???... może już starczy tego partactwa po próżnicy... sprzedajmy coś ...komuś... wszystkie bajki niech będą słusznie sponsorowane....:)))))))))
Rekomendowane odpowiedzi