Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
Na wstępie powiem Ci abyś darował sobie marketing i zarządzanie.

imo jak ktoś chce działać jako freelancer lub myśli o prowadzeniu własnej działalności za X lat to taki kierunek studiów jest bardzo przydatny, byle na jakiejś sensownej uczelni. Po godzinach grafika i jakieś malarstwo/rysunek prywatnie. Na sensowne MBA nie dostaniesz się tak z ulicy bez żadnego zaplecza teoretyczno - praktycznego.

a za 2 lata w Białymstoku powstanie kolektyw - PI & Evermotion, co tam będzie dokładnie jeszcze do końca nie wiadomo, ale ponoć jakaś szkoła czy inny park technologiczny, powinno być grubo

lol :)

• Odpowiedzi 61
  • Wyświetleń 16k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jeśli chodzi o Z&M to bardziej bym polecił ekonomię menadżerską, albo po prostu ekonomię. Rok temu zmieniłem kierunek z Z&M na ekonomię i bardzo żałowałbym, gdybym tego nie zrobił. Dużo konkretniejszy zasób wiedzy przyswajasz... Chociaż to i tak najbardziej zależy od tego, co kogo jara i kręci... Mnie jara ekonomia :)

Napisano

....jak grafik się jara ekonomią menadżerską... to albo on albo świat powinien się skierować w stronę torów.....:)))

Napisano

@Monio - W sumie to ciężko mi powiedzieć jaki jest tam poziom, mój kolega się tam uczy i jest zadowolony. No ale fajnie jakby sie wypowiedział ktoś bardziej wtajemniczony. Mimo wszystko i tak uważam to za dobry wybór. Po prostu Drimagine jest genialnym impulsem do zaczęcia nauki 3D i wejścia w to środowisko. Na pewno jest w stanie dać odpowiedniego kopa i tylko wzmocnić motywację i chęć do nauki w domu.

@le_chu - Nie wiem co tutaj wg Ciebie takiego śmiesznego, w każdym bądź razie uzupelniam dane, aby nie było, że biją jakieś dzwony ale nikt nie wie gdzie: http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111116/BIALYSTOK/828590749

Pozdrawiam,

Niedźwiedź

Napisano
Drimagine jest genialnym impulsem do zaczęcia nauki 3D i wejścia w to środowisko.
To to ja wiem doskonale. Uczęszczałem do drugiego rocznika. ;) W nowym drimango to co mnie zmartwiło to marniutka ilość godzin w porównaniu z moją kadencją. My w ciągu niecałych 13 miesięcy nauki mieliśmy tyle zajęć co 3 letnie dzienne studia licencjackie (grafika ofc). Taki zap****ol że nie ma czasu taczki załadować. ;) Jak o tym teraz myślę to jestem wdzięczny Mariuszowi że tak nam dokręcił śrubę, szczególnie na początku.
Napisano

@le_chu - Nie wiem co tutaj wg Ciebie takiego śmiesznego, w każdym bądź razie uzupelniam dane, aby nie było, że biją jakieś dzwony ale nikt nie wie gdzie: http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111116/BIALYSTOK/828590749

To jest tylko bicie piany przez Kurier Poranny i magistrat, temat z tego co mi wiadomo już dawno nieaktualny. Tak niestety robi się interesy z podlaskimi władzami - park powstaje a skorzystają w większości lokalne firmy o profilu blacharsko-spawarskim w związku z niższymi czynszami (plany rzeczywiście były ambitne, polska dolina krzemowa i tak dalej... wyszło jak zawsze).

Edytowane przez le_chu

Napisano
skorzystają w większości lokalne firmy o profilu blacharsko-spawarskim

Numery blach w niemieckich autach same się nie przebiją.

Ja z zarządzania i marketingu poleciłbym programowanie. Za kilka lat tylko emeryci nie beda korzystać z oprogramowania optymalizującego procesy. MBA można machnąć ze środków unijnych ale łatwo się domyślić ile bedzie MBA warte jak od kilku lat mozna je zrobić za 900pln.

Jak iść w kierunki nie związane z grafiką, to polecam prawo, albo dobrą szkołę biznesową - ale wyłącznie dla znajomości, ktore w przyszłości zaowocują bardziej niż wykłady z grupy 'cała polska czyta studentom skrypty'.

Napisano

Wybierajac zarzadzanie i marketing zasilisz liczne szeregi bezrobotnych. Wybierajac studia zwiazane z programowaniem, wiedza ktora pozyskasz napewno przyda Ci sie przy "klejeniu" 3D, a takze przy typowej pracy zwiazanej z informatyka.

Napisano

Programowania jak i grafiki można nauczyć się i bez szkoły :)

I tu i tu można skompletować portfolio. Papierek niewiele mówi.

Napisano

Mowie to w kontekscie tego ze facet postanowil, ze tak czy inaczej chce isc na studia. Lepsze programowanie, niz zarzadzanie i marketing.

Napisano

Ja polecam zwrócić dużą uwagę na to kogo poznamy na studiach. Jakie plusy da nam sieć kontaktów wśród menagerów a jakie sieć programistów czy grafików. Pretty big deal.