Napisano 31 Styczeń 201312 l Jakiś czas temu udostępniona została nowa wersja zewnętrznego, otwartego renderera o nazwie Mitsuba oznaczona numerem 0.4.3. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2769
Napisano 1 Luty 201312 l Wątek na blendernation z eksporterem, który piszę z drugim ziomkiem http://blenderartists.org/forum/showthread.php?270335-Addon-Mitsuba-Blender-Plugin-(23-Jan-13)
Napisano 1 Luty 201312 l Strasznie dużo tych realtimowych unbiasedów powychodziło, aż się człowiek gubić zaczyna. Szkoda, że ten realtime wystepuje tylko w nazwie, bo render poważniejszych rzeczy trwa często do kilkudziesięciu godzin, jakoś mnie to nie przekonuje.
Napisano 1 Luty 201312 l @JoseConseco Ten exporter, co jest teraz, to działa w pełni z Mitsuba 0.4.3? czy trzeba jeszcze poczekać (dzięki za zaangażowanie btw). @Tamyl91 Daj spokój. Nie urodziłeś się wczoraj, nie pierwszy render wyrenderowałeś.
Napisano 1 Luty 201312 l Kilkudziesięciu godzin na co? Niedoświetloną wizke? :) Tak samo jak normalne rendery wszystko trzeba sobie według potrzeb poustawiać. Potem nagle się okazuje że render zamiast 5 godzin idzie w jedną bez większych strat w jakości.
Napisano 1 Luty 201312 l Strasznie dużo tych realtimowych unbiasedów powychodziło, aż się człowiek gubić zaczyna. Szkoda, że ten realtime wystepuje tylko w nazwie, bo render poważniejszych rzeczy trwa często do kilkudziesięciu godzin, jakoś mnie to nie przekonuje. A gdzie jest napisane, że Mitsuba to realtime'owy unbias? Ani realtime'owy, ani unbias.
Napisano 2 Luty 201312 l Jose ile się liczy takie cacuszko? W pracy ostatnio bawiłem się Mitsubą, ale głównie volumetrycznymi scenami z szalikiem.
Napisano 3 Luty 201312 l @JoseConseco cała scena ustawiana w Blenderze i renderowana zaraz po eksporcie czy jeszcze dochodzi konfiguracja rendera?
Napisano 3 Luty 201312 l Tu jest co i jak -12 minut. Ustawione wszystko w eksporterze mitsuby, który jest zintegrowany z najnowszym blenderem. Może będzie mi się chciało dodać yafraya i noxa, ale wątpię.
Napisano 3 Luty 201312 l Tu jest co i jak -12 minut. Ustawione wszystko w eksporterze mitsuby, który jest zintegrowany z najnowszym blenderem. Może będzie mi się chciało dodać yafraya i noxa, ale wątpię. Dzięki. P.S. Spoko sculpty :)