Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 7,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Strasznie dużo tych realtimowych unbiasedów powychodziło, aż się człowiek gubić zaczyna. Szkoda, że ten realtime wystepuje tylko w nazwie, bo render poważniejszych rzeczy trwa często do kilkudziesięciu godzin, jakoś mnie to nie przekonuje.

Napisano

@JoseConseco Ten exporter, co jest teraz, to działa w pełni z Mitsuba 0.4.3? czy trzeba jeszcze poczekać (dzięki za zaangażowanie btw).

@Tamyl91 Daj spokój. Nie urodziłeś się wczoraj, nie pierwszy render wyrenderowałeś.

Napisano

Kilkudziesięciu godzin na co? Niedoświetloną wizke? :)

Tak samo jak normalne rendery wszystko trzeba sobie według potrzeb poustawiać. Potem nagle się okazuje że render zamiast 5 godzin idzie w jedną bez większych strat w jakości.

Napisano
Strasznie dużo tych realtimowych unbiasedów powychodziło, aż się człowiek gubić zaczyna. Szkoda, że ten realtime wystepuje tylko w nazwie, bo render poważniejszych rzeczy trwa często do kilkudziesięciu godzin, jakoś mnie to nie przekonuje.

A gdzie jest napisane, że Mitsuba to realtime'owy unbias? Ani realtime'owy, ani unbias.

Napisano

Jose ile się liczy takie cacuszko? W pracy ostatnio bawiłem się Mitsubą, ale głównie volumetrycznymi scenami z szalikiem.

Napisano

@JoseConseco cała scena ustawiana w Blenderze i renderowana zaraz po eksporcie czy jeszcze dochodzi konfiguracja rendera?

Napisano

Tu jest co i jak -12 minut. Ustawione wszystko w eksporterze mitsuby, który jest zintegrowany z najnowszym blenderem.

Może będzie mi się chciało dodać yafraya i noxa, ale wątpię.

Napisano
Tu jest co i jak -12 minut. Ustawione wszystko w eksporterze mitsuby, który jest zintegrowany z najnowszym blenderem.

Może będzie mi się chciało dodać yafraya i noxa, ale wątpię.

Dzięki.

P.S.

Spoko sculpty :)