Vehr Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 (edytowane) Cześć Chcę wam przedstawić mój ostatni prywatny projekt nad którym spędziłem trochę czasu. jest to sypialnia połączona trochę z łazienką. W klimacie pochmurnego dnia przez które próbuje przebić się słońce wiosna :D. chciałem tym projektem podzielić się z innymi moim sposobem pracy and projektami. Więcej informacji o tej części projektu znajdziecie tutaj:http://try.threedegreesstudio.com/ Do projektu stworzona została animacja kamery do wybranych 5 ujęć. Aby ciekawiej zaprezentować to pomieszczenie nie tylko w statycznych ujęciach. Zachęcam do oglądania animacji i statycznych obrazków. Miłego oglądania Adres projektu: http://try.threedegreesstudio.com/ Fanpage: http://facebook.com/ThreeDegreesStudio/ Behance: http://www.behance.net/TomekMichalski Edytowane 11 Marzec 2013 przez Vehr tytuł
MichalNowak Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 Przyjemnie się to prezentuje. Fajnie, że eksperymentujesz ze światłem. Drugi kadr trochę przypalona, mi się podoba ale wiem, że można się o to czepiać. Jedna ogólna uwaga do animacji. Dobrą metodą jest + kilka klatek pod montaż i zapoznaj się z Curve Editor a dokładniej z ruchem obiektów i przejściami pomiędzy kolejnymi ruchami [auto/linear/itp]. Teraz kamera ma przyśpieszenie na starcie i zwolnienie na koniec. Tego typu kadry dobrze wyglądają w jednym tempie. Poczytaj, popróbuj i myślę, że następna będzie lepsza. Pozdrawiam Michał
Mulholland Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 Fajne, podobają mi się zwłaszcza te gdzie pojawia się sztuczne ciele światło. Jak zrobiłeś poduchy i kołdrę? To Marvelous Designer?
bolitic Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 (edytowane) Rendery, w tym w animacji super. Zgadzam się z przedmówcą - animacja jednak jest cała do poprawy - według mnie byłoby o wiele lepiej lżejsze tempo wraz z linearem, a więc transitions na kamere w biegu od razu. Ale poza tym to praca dobra! Pozdrawiam! Edytowane 7 Marzec 2013 przez bolitic
polka dot Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 rewelacja! ale i tak, najbardziej podobają mi się Twoje poduszki. ;)
olaf Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 amajzyn . gratuluje cierpliwości przy szczegółach.
deemes Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 Super klimacik, wizki udane, o animce już chłopaki wspominali. Ja jednak sie czepne kwestii projektowych, przykład w łazience: papier toaletowy jest przy bidecie zamiast przy klopie, poza tym jest na wys.około 40 cm co jest ewidentnie nie na miejscu, niby szczegóły no ale:)))
Vehr Napisano 7 Marzec 2013 Autor Napisano 7 Marzec 2013 Dzięki miłe za komentarze :). Rzeczywiście z tą kamera macie rację. W kolejnej animacji już się poprawię. Animacja dla mnie trochę była mało ważna. Mulholland dzięki, tak tak Marvelous p. Tomek
Q'bot Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 Wygląda całkiem naturalnie ;) Ale w animacji chyba miałeś wypalone pixele w kamerze...
Orangegraphics Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 piękny materiał tu pokazujesz. za materiały i modele ***** Gratuluje
pionix Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 Ładnie i bardzo naturalnie to wygląda. Świetna robota.
Vehr Napisano 9 Marzec 2013 Autor Napisano 9 Marzec 2013 (edytowane) Dziękuję. Ważne to dla mnie :D Jakby ktoś nie dotarł jeszcze do linków tutaj są darmowe 2 modele.: http://threedegreesstudio.com/t-r-y-free-models/ Już działa strona :). p. Tomek Edytowane 11 Marzec 2013 przez Vehr
DrRambo Napisano 27 Marzec 2013 Napisano 27 Marzec 2013 ściana w kiblu wygląda na obsraną, ale poza tym spoko ładnie
adek Napisano 3 Kwiecień 2013 Napisano 3 Kwiecień 2013 Lepiej późno niż wcale, ale świetne rzeczy tu pokazałeś. Jeszcze animacja. Dobra rzecz do portfolio. Detale robią wrażenie!
gryzon Napisano 4 Kwiecień 2013 Napisano 4 Kwiecień 2013 Bardzo ładnie. Mi tylko przeszkadza ruch kamery w ujęciach. Gdyby był bez zatrzymań i nieco wolniejszy bardziej by mi pasował z tym klimatem.
Vehr Napisano 4 Kwiecień 2013 Autor Napisano 4 Kwiecień 2013 Bardzo dziękuję za rekomendację ;). gryzon: dzięki, chłopaki już wcześniej zwrócili na to uwagę, człowiek uczy się na błędach :D teraz już będę o tym pamiętał. p. Tomek
wujek_kane Napisano 4 Kwiecień 2013 Napisano 4 Kwiecień 2013 Bardzo ładne. Ile się renderowało i na czym?
wujek_kane Napisano 4 Kwiecień 2013 Napisano 4 Kwiecień 2013 Bardzo ładne. Ile się renderowało i na czym?
Vehr Napisano 5 Kwiecień 2013 Autor Napisano 5 Kwiecień 2013 Dzięki jeszcze raz ;) wujek_kane : jesli chodzi o czas renderingu to był spory bo około 10 min na klatkę w animacji i około 6-8 h still, renderowane na i72600k, 3ds max+vray, GI:Brute force p. Tomek
thecrev Napisano 10 Kwiecień 2013 Napisano 10 Kwiecień 2013 Strasznie podoba mi się oświetlenie i meteriały oby tak dalej bo naprawdę ładne prace tu pokazujesz.
09121986 Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 Miodzio ale zapomniałeś wyprostować krzywe ruchu kamery , no chyba że te rozpędzania i zwalniania były celowe w co wątpie , sam robiłem podobnie aż mnie wyprostował pewien dobry kolega :) Pozdr. M
Vehr Napisano 13 Maj 2013 Autor Napisano 13 Maj 2013 Dzięki, To była pierwsza moja tego typu animacja, ale Koledzy z Max3d już wcześniej pisali i mnie naprostowali :D teraz już będę zawsze pamiętał ;) p. Tomek
Rekomendowane odpowiedzi