Vehr Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 (edited) Cześć Chcę wam przedstawić mój ostatni prywatny projekt nad którym spędziłem trochę czasu. jest to sypialnia połączona trochę z łazienką. W klimacie pochmurnego dnia przez które próbuje przebić się słońce wiosna :D. chciałem tym projektem podzielić się z innymi moim sposobem pracy and projektami. Więcej informacji o tej części projektu znajdziecie tutaj:http://try.threedegreesstudio.com/ Do projektu stworzona została animacja kamery do wybranych 5 ujęć. Aby ciekawiej zaprezentować to pomieszczenie nie tylko w statycznych ujęciach. Zachęcam do oglądania animacji i statycznych obrazków. Miłego oglądania Adres projektu: http://try.threedegreesstudio.com/ Fanpage: http://facebook.com/ThreeDegreesStudio/ Behance: http://www.behance.net/TomekMichalski Edited March 11, 2013 by Vehr tytuł Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalNowak Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Przyjemnie się to prezentuje. Fajnie, że eksperymentujesz ze światłem. Drugi kadr trochę przypalona, mi się podoba ale wiem, że można się o to czepiać. Jedna ogólna uwaga do animacji. Dobrą metodą jest + kilka klatek pod montaż i zapoznaj się z Curve Editor a dokładniej z ruchem obiektów i przejściami pomiędzy kolejnymi ruchami [auto/linear/itp]. Teraz kamera ma przyśpieszenie na starcie i zwolnienie na koniec. Tego typu kadry dobrze wyglądają w jednym tempie. Poczytaj, popróbuj i myślę, że następna będzie lepsza. Pozdrawiam Michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mulholland Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Fajne, podobają mi się zwłaszcza te gdzie pojawia się sztuczne ciele światło. Jak zrobiłeś poduchy i kołdrę? To Marvelous Designer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolitic Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 (edited) Rendery, w tym w animacji super. Zgadzam się z przedmówcą - animacja jednak jest cała do poprawy - według mnie byłoby o wiele lepiej lżejsze tempo wraz z linearem, a więc transitions na kamere w biegu od razu. Ale poza tym to praca dobra! Pozdrawiam! Edited March 7, 2013 by bolitic Link to comment Share on other sites More sharing options...
polka dot Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 rewelacja! ale i tak, najbardziej podobają mi się Twoje poduszki. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
olaf Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 amajzyn . gratuluje cierpliwości przy szczegółach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deemes Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Super klimacik, wizki udane, o animce już chłopaki wspominali. Ja jednak sie czepne kwestii projektowych, przykład w łazience: papier toaletowy jest przy bidecie zamiast przy klopie, poza tym jest na wys.około 40 cm co jest ewidentnie nie na miejscu, niby szczegóły no ale:))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vehr Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 Dzięki miłe za komentarze :). Rzeczywiście z tą kamera macie rację. W kolejnej animacji już się poprawię. Animacja dla mnie trochę była mało ważna. Mulholland dzięki, tak tak Marvelous p. Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Q'bot Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Wygląda całkiem naturalnie ;) Ale w animacji chyba miałeś wypalone pixele w kamerze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orangegraphics Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 piękny materiał tu pokazujesz. za materiały i modele ***** Gratuluje Link to comment Share on other sites More sharing options...
pionix Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Ładnie i bardzo naturalnie to wygląda. Świetna robota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vehr Posted March 9, 2013 Author Share Posted March 9, 2013 (edited) Dziękuję. Ważne to dla mnie :D Jakby ktoś nie dotarł jeszcze do linków tutaj są darmowe 2 modele.: http://threedegreesstudio.com/t-r-y-free-models/ Już działa strona :). p. Tomek Edited March 11, 2013 by Vehr Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrRambo Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 ściana w kiblu wygląda na obsraną, ale poza tym spoko ładnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vehr Posted March 30, 2013 Author Share Posted March 30, 2013 Hehe :D no to jest marmur ;) p. Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
adek Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Lepiej późno niż wcale, ale świetne rzeczy tu pokazałeś. Jeszcze animacja. Dobra rzecz do portfolio. Detale robią wrażenie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryzon Posted April 4, 2013 Share Posted April 4, 2013 Bardzo ładnie. Mi tylko przeszkadza ruch kamery w ujęciach. Gdyby był bez zatrzymań i nieco wolniejszy bardziej by mi pasował z tym klimatem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vehr Posted April 4, 2013 Author Share Posted April 4, 2013 Bardzo dziękuję za rekomendację ;). gryzon: dzięki, chłopaki już wcześniej zwrócili na to uwagę, człowiek uczy się na błędach :D teraz już będę o tym pamiętał. p. Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek_kane Posted April 4, 2013 Share Posted April 4, 2013 Bardzo ładne. Ile się renderowało i na czym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek_kane Posted April 4, 2013 Share Posted April 4, 2013 Bardzo ładne. Ile się renderowało i na czym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logos Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Gratz fronta! ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logos Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Gratz fronta! ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vehr Posted April 5, 2013 Author Share Posted April 5, 2013 Dzięki jeszcze raz ;) wujek_kane : jesli chodzi o czas renderingu to był spory bo około 10 min na klatkę w animacji i około 6-8 h still, renderowane na i72600k, 3ds max+vray, GI:Brute force p. Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
thecrev Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Strasznie podoba mi się oświetlenie i meteriały oby tak dalej bo naprawdę ładne prace tu pokazujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
09121986 Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Miodzio ale zapomniałeś wyprostować krzywe ruchu kamery , no chyba że te rozpędzania i zwalniania były celowe w co wątpie , sam robiłem podobnie aż mnie wyprostował pewien dobry kolega :) Pozdr. M Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vehr Posted May 13, 2013 Author Share Posted May 13, 2013 Dzięki, To była pierwsza moja tego typu animacja, ale Koledzy z Max3d już wcześniej pisali i mnie naprostowali :D teraz już będę zawsze pamiętał ;) p. Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts