maczuga Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 nos zbyt płaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 kolejny dzień = kolejny model :) maczuga dzięki za oddzew, poprawie się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 speedzik, skoro wszyscy robią. jakieś 15-20 min. XSI sub-d. Na stronę moją, własną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 Podoba mi sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yaotzin Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 Witam, jako nowy członek forum wrzucam mojego dzisiejszego speeda :P. Modeling - 10 minut (3ds max 8). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 tanie linie lotnicze : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Gordy: kalmerka super - ciekawe co cie zainspirowalo ;P pikSar: no jak dziecko jak dziecko ;P takie cukierkowe ale czuc tandeta z Chin heheh ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Musiałem jakoś zdjęcia powiesić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_Perzyna Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Speedzik. "Fota" jakieś części wystawiana na potrzeby allegro. Około 10minut. Szumy umyślnie zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smiglo Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Fele, niekoniecznie wymarzone :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Artur fajny elemncik:) Tylko ja osobiście nie przepadam za ziarnem:P Hehe jak zabrzmiało:P Dzienna dawka speedzik, w ramach treningu: (1)linijka- z mojego biurka 10min mod, 5min text. (2)i(3) to samo- taki jakis pomysl ze splajnow i swiatla dla zabawy z materiałem. Pozdrowionka Oczek! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Pierwsze podejści do Mudbox'a Baza z prawej w maxie jakieś 5 min. potem w mudboxie z 20 latania pędzelkiem:D i wyszło to po lewej. takie o;] z głowy;] Level 4 z 103936 face'ami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 cyrkiel i dlugopisik, uff ledwo dzisiaj znalazlem chwile na wymodelowanie czegokolwiek... cyrkielek: czas-za długo, dużo problemów miałem..Jakis taki blad ciagle mi sie wkradal.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 Witam!! Xiz0r--> cielo ci na levelu 4 ?? bo u mnie nie da sie modelowac :) oczek--> fajnie fajnnie choc w cyrklu proporcje siadly :D:D georgas--> kolejny dzien a modelu brak :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 Mówisz masz :), dzieki raz jeszcze za tutka nielot ;] nos, dwa podejścia, który lepszy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 :) ten z lewej cool choc troche gora za ostra(gora nosa nie wiem jak to sie zwie :D) ten po prawej za "prosty" prosty jak linia prosta ale w poziomie :D w takim tepie drugi klicek powstanie :D:D dawaj teraz cala glowe :D pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 nic a nic się nie tnie. mam 384 ramu a przy 500k poly idzie całkiem całkiem;) NIE WOLNO ci mieć chocby i jednego tri. same quady. inaczej kaszana i shit:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 dzięki nielot za miłe słowa :) dziś może zrobię całą twarz a tu kolejny nosek, może być?? próbowałem połączyć w całość i domodelowałem dół twarzy ale wyszło słabo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 sorry że post pod postem ale może ktoś coś napisze czy idę w dobrą stronę nowa twarz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Witam!! hehe idziesz w dobra strone :) naprawde fajjnie wyglada jedziesz dalej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 nos trochę za mały i krótki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 dzięki nielot ;] , Gordy dzięki za zwrócenie mi uwagi :) kolejna twarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 No no, postępy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 dzięki chveti next Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 headomania, pokazuj te glowki z siatka, w ostatniej glowie czolo ma dziwne, a ogolnie w wszystkich glowach to nos jest kiepski, reszta ujdzie czyt. ok. pzdr =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 cóz.. powiem tylko tyle... niexli ci kosmici :P:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 dzięki za uwagi, no rzeczywiście nie umiem sobie poradzić z modelowaniem nosa ale walcze cały czas :) wire jakby ktoś mógł mi zaznaczyć gdzie źle jest rozłożona siatka i jak powinna przebiegać a wiem że źle jest rozłożona w wielu miejscach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Grudzień 2006 Share Napisano 8 Grudzień 2006 widze że nikt mi nie chciał zaznaczyć no ale nic jade dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 8 Grudzień 2006 Share Napisano 8 Grudzień 2006 wydaje mi sie że idziesz w dobrym kierunku, tak trzymaj. Nos troche dziwny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Grudzień 2006 Share Napisano 8 Grudzień 2006 no fajnie fajnie, modeluj i jeszcze raz modeluj a bedzie good :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Grudzień 2006 Share Napisano 9 Grudzień 2006 dzięki panowie :) next face Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Grudzień 2006 Share Napisano 9 Grudzień 2006 next Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 9 Grudzień 2006 Share Napisano 9 Grudzień 2006 ladnie ci ida te fasttwarze, ale opamietaj sie i albo zrob sobie wip-watek, albo dawaj linki do prac, bo irytujace jest to ze od 3 stron widac tylko twoje prace. +++ skoncz ktoras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smiglo Napisano 9 Grudzień 2006 Share Napisano 9 Grudzień 2006 pierwsze 2 wygladaja jak by mial dmuchawe przystawiona do ust :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 9 Grudzień 2006 Share Napisano 9 Grudzień 2006 Może ja załącze jedną ze swoich prac nie jest to nic specjalnego, ale na podstawie tutka dzięki, któremu zrobiłem ją dużo się nauczyłem, oczywiście jeszcze muszę dużo się nauczyć i pewnie jest w tej pracy masa błędów, jestem jednak zadowolony z tej pracy . taki speed modeling na początkującego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 ladnie ci ida te fasttwarze, ale opamietaj sie i albo zrob sobie wip-watek, albo dawaj linki do prac, bo irytujace jest to ze od 3 stron widac tylko twoje prace. +++ skoncz ktoras od tego ten wątek jest żeby pokazywać speedy, ale założe wątem, może ludzie coś mi pomogą :) w modelowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 deshu daj se siana przeciez nie musisz ogladac tego watku droga wolna :) georgas nie przejmuj sie dawaj dalej bo fajnie wychodza ci glowki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Zrobilem glowke. Czas: 1h wczoraj + 1h dzisiaj Software: Blender 2.42a Technika: edgeloop modeling Siatka: Śmiem jeszcze dodać, że to jest moja pierwsza główka w życiu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 maczuga siatka lekko do wymiany ale wyszlo cool :) czekamy na inne glowki :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 tak, wiem że siatka okropna, ale troche desperacko to modelowałem :) technikę podpatrzyłem z jednego tutka ( http://blenderartists.org/forum/showthread.php?t=20448 ) więc już nie chciałem wszystkiego zwalać :) jak się w blenderze ustawia blueprinty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Każdy widok 3d może mieć jeden obrazek tła, ale widoczny on jest tylko w widokach typu top, bottom, left, right, front, back i bodajże jeszcze z kamer. W każdym widoku 3d masz menu View, a w nim background image, wyskoczy okeinko, z wybraniem obrazu, suwakami do przesunięcia, i chyba suwakiem od "mieszania" obrazu (przezroczystości po polskiemu :) ). Jak już sobie ustawisz to pobaw się numpadem: numpad7 numpad1 numpad5 i pokręc myszą trochę to załapiesz o co chodziło mi na początku posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Ok, masater masz reputa, a ja tymczasem poprawiłem swoją twarzyczke :) Jak myślicie, jak dodam powieki do będzie mniej zdziwiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 dziwna troszke twarz..jakby czoła nie miał..albo ma je za wysokie..no po prostu dziwne:P usta w miare:) powodzenia:P organika to męczarnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Taka se abstrakcja Calość około 20-25min Redner V-ray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Mialo byc na zlecenie, ale kontakt się urwał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 DraB fajne modeliki, warto poracować nad nimi do końca..mogą się zawsze przydać:D Taki o to projekt speed'owy krzesełka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 Maczuga, polecam Ci ten videotutorial o modelowaniu twarzy. wg mnie naprawde super. wcześniej nie używalem tej techniki ale dzieki temu tutkowi sporo sie nauczyłem. polecam. http://blenderartists.org/cms/index.php?id=67 ps: tutek jest do pobrania na samym dole stronki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 14 Grudzień 2006 Share Napisano 14 Grudzień 2006 W sumei to miało iść na speed sesje ale po 30 minutach przypomniałem sobie że to miał być owad :D w końcu wczesna godzina. Liesek w 30min: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 14 Grudzień 2006 Share Napisano 14 Grudzień 2006 blade, wiekie dzięki za tutka :) jeszcze nie ściągam, bo coś innego leci (garrysmod_content.gcf :]) ale później zobacze. Repucik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 14 Grudzień 2006 Share Napisano 14 Grudzień 2006 Kolejny model tym razem jest to kanapa modelowanie jakies 30 minut. render 3 minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi