Krzysiek Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 A ten koncept to twoja robota, czy znalazles w sieci?
KLICEK Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 ta piekna panne dostalem od Pioniera zebym ja zamiescil :) wiec mozna powiedziec ze go znalazlem w sieci :) wrzucajcie cos bo nudno sie robi ;)
Salvator Napisano 7 Wrzesień 2004 Autor Napisano 7 Wrzesień 2004 Marcin - dzięki ;] Z okazji urodzin dzisiaj nic nie robię ;P Jutro za to pełną parą, zagrzany dzisiejszym świętowaniem ;] w pełni sił przystępuję do pracy nad speedem. Wykruszyła się "stara" wingsowa kadra. Gdzie się podziali ci, których widać na pierwszych trzech stronach tego topica? let wings
KLICEK Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 Boze jak mi sie tego niechcialo robic moze dlatego tak to wyszlo :P aha i poprawilem nature troche, bo sie nudzilem i dodalem kilka kilo silikonu. modeling : 3h
KLICEK Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 moze popracujemy troche nad anatomia ... Rzuty raczki : ZASADY: -Czas na wykonanie to 1:00 h ps. Czas do zamieszczenia prac to : 9 wrzesien do 24:00
Salvator Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Napisano 9 Wrzesień 2004 trochę spóźniona laleczka, TEST hdri w yafray, test kilku innych rzeczy. około 1,5h.
Knysha Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 Heh. Mozna sie przylaczyc? Sluchawczki zrobilem w ok. 30 min ( poczatkujacy jestem, wiec mi tyle zajelo ^^'). Wiem, ze nie sa "the best", ale jednak cos tam wymodelowalem :]. PS. To jest pierwsza "praca" jaka pokazuje na tym forum :). Nie besztajcie mnie zabardzo ;). PS2. Nie zrobilem kabla, poniewaz trochu mi nie wychodzil ;).
KLICEK Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 nikt Cie raczej nie bedzie besztal w speed modelingu. Jakiego softu uzyles ? jezeli max to kabel mozesz zrobic w 5 sec narusuj go splajnem i w wlacz renderable ustaw grubosc i to wszystko. Sluchaweczki fajne
Salvator Napisano 10 Wrzesień 2004 Autor Napisano 10 Wrzesień 2004 fajne, witamy w zabawie, czekamy na dalsze modele. Klicek, kiedy dasz następny koncept?
KLICEK Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 wrocmy lepiej spowrotem do starej zasady , czyli cos zrobisz to cos wrzucisz ... ja wracam do minibitwy bo za bardzo ja olalem.
Knysha Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 Klicek - Bog zaplac ;). Cos tam pomodze ;). Uzywalem Wings 3D do modelingu, potem import do max'a i render na stock'u, bo cos mi sie Brazil zawiesza :(. Nie wiem czemu. Redneruje i nagle bach! Wyskakuje okienko, ze aplikacja zostanie zamknieta i tyle :|.
bartonfink Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 KLICEK -> milo mi to slyszec :) jak bedzie po kampani wrzesniowej to moze sam siade chwilke na Wingsa :) to cos podlubie
SiD Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 hehehehe zapowiada sie calkiem ciekawe z tymi sluchawkami Dj hehehe :D
Knysha Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 Heh. Jak juz zrobilem sluchawki, to i nadszedl czas na inne urzadzenia przekazujace dzwiek, czyli glosniki :] (moze za niedlugo konsole DJ`a zrobie ;)). Salvator - Yafray jest chyba tylko do Blender'a, a na tym programiku sie nie znam ;). Musze sobie dopiero go doglebnie poznac :].
Pionier Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 Lt.Knysha, powoli ale do przodu:). Podawaj czas modelowania. Powodzenia na przyszlosc.
Knysha Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 Heh dzieki Pionier ;). Modelowalem ok. 30 min.
Salvator Napisano 11 Wrzesień 2004 Autor Napisano 11 Wrzesień 2004 uuuu... Yafray jest nie tylko do Blendera... bo takie jest zamierzenie, masz bezpośredni rendering z wingsa, tylko trzeba zainstalować yafray. GI, caustic, fresnel, hdri, co tylkoz zapragniesz ;] fajny sprzęt. Dzisiaj mnie w domu nie było, jutro coś wystrugam.
Knysha Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 No skoroz tak mowisz, to cos poprobuje z Yafrayem :].
Salvator Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Napisano 12 Wrzesień 2004 i siatka, czemu musi być 10 znaków...
Salvator Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Napisano 12 Wrzesień 2004 miałem wizję ;] no i powiedzcie, że tylko ja coś dzisiaj zrobiłem?! ludzie, do roboty, nie obijać się. Bez roboty nie ma progressu.
illy Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 moze za niedlugo konsole DJ`a zrobie ;)). x-box czy PS2? Moze dreamcast? Jak juz to nie konsole a konsolete, a i tak nie ma czegos takiego, wystarczy napisac decki:D
KLICEK Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 postanowilem zrobic sobie maly tescik ;) dorwalem jakies zdjecia protoska i wrzucam efekty. modeling prawie 4h :
qcoe Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 No klicek ale żeś pojechał :P ********* :) pozdro
Salvator Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Napisano 13 Wrzesień 2004 zgniotłeś, zmiażdżyłeś, rozprasowałeś i wgniotłeś w ziemie moje ego ;] gratulacje, to perełeczka tego wątku ;]. żebym ja znalazł 4 h czasu.... ehhhh
Knysha Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 Lol. Rozwaliles mnie :]. Musze sie wiecej postarac >:]. Moze tez cos z organiki zrobie, ale dopiero po formacie, bo mi sie 3ds max zepsul :/, a pliki z wings'a eksportuje wlasnie do 3ds max'a, wiec sila rzeczy :/.
KLICEK Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 qrde nigdzie nie moge znalesc obrazka gdzie protos ma na sobie opancerzenie i jest to ladnie pokazane :| , planuje ten model wrzucic do zbrusha ale pierw musze obczaic o co kaman w tym programie ;)
Knysha Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 http://ftp.blizzard.com/pub/starcraft/wallpaper/p1024x768x24.zip - sciagnij i popatrz tutaj :D
sir_Bols Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 klicek bardzo przyjemny protossik... co do opancerzenia to moze to ci pomoze: http://www.gondiaz.com/Phill_Blizzard/Protoss_Zealot_002.jpg http://www.gondiaz.com/Phill_Blizzard/Protoss_Zealot_001.jpg http://scinbg.headoff.com/FanArt/waijizealot.jpg a i jeszcze jedno... protossi nie maja ludzkich oczu(zrenice itp stuff) o ile pamietam :)... dziwnie wyglada jakby mial wytrzeszcz jakis.....
KLICEK Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 @sir_Bols odrazu widac ze meczyles stara rowno :) bardzo dziekuje za te szkice sa boskie !! :) Dzieki za wskazowke co do oczu masz racje troszke przesadzilem poprawie to mysle jak bede robil opancerzenie. Niestaty szkoda ze nie mialem tak dobrych szkicy wczesniej bo zrobilem wiele niepotrzebynch rzeczy , wiec bede mial okazje zrobic model drugi :p @Lt.Knysha - tobie rowniez dziekuje za scrina zawsze sie przyda
KLICEK Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 w czasie miedzy malowaniem okien a dzwi udalo mi sie usiasc na kompa o to efekty modeling : 1:30 h ps. oczywiscie wymodelowalem tylko zbroje ...
Salvator Napisano 15 Wrzesień 2004 Autor Napisano 15 Wrzesień 2004 to się nazywa rekreacja, oby więcej osób zasmakowało w takiej rozrywce ;]
Knysha Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 Wow. Extra. Ja nic nie modelowalem, bo jestem swierzo po formacie i musze poinstalowac cale talatajstwo :P. Jutro jak bede mial czas, to cos pokombinuje :]. Pozdro
Knysha Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 Omg :(. Znowu cos sie popsulo i znowu musze formatowac ><. omg ... :>
Conrad Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 no extra, sczególnie "predator".Troszkę za bardzo "wygładzony".
Knysha Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 no extra, sczególnie "predator".Troszkę za bardzo "wygładzony". loooooooool gdzie ty tutaj predatora widzisz ? ^^' ja zadnego nie wylukalem :D.
Conrad Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 chodzilo mi o pysk patrząc na siatkę a nie o całokształt..takie piewrsze skojarzenie.
Salvator Napisano 16 Wrzesień 2004 Autor Napisano 16 Wrzesień 2004 dobra, koniec gadania, za modelling się zabieraj :P
KLICEK Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 mysle ze skojazenia kazdy moze miec inne dla niego to jest predator , a mi ta mordka przypomina tak troche tego kolesia w menu od fallouta2 nie wiem czemu :)
Conrad Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 no własnie Klicek, to jeset forum i każdy pisze co mysli.
Gacu666 Napisano 17 Wrzesień 2004 Napisano 17 Wrzesień 2004 Jesooo, czemu wszyscy mylą Protoss Zealota z Predatorem :P. Ja rozumiem, że twórcy zrobili podobną postać (miecze na nadgarstkach, dreddy i te sprawy), ale to "troche bardzo" inne postacie ;).
Obywatel Napisano 17 Wrzesień 2004 Napisano 17 Wrzesień 2004 Jak zlikwidowac problem z jednostkami? Importuje obiekt z Wings3D do 3D Studio i obiekty sa mikroskopijne. Przez to praca z wiekszoscia modyfikatorow jest utrudniona. Jak temu zaradzic?
Salvator Napisano 18 Wrzesień 2004 Autor Napisano 18 Wrzesień 2004 zaznaczasz i , prawy przycik i Scale-> Uniform -> 1000% :D a w opcjach chyba jednak coś o jednostkach jest (zawsze możesz zrekompilować źródło pluga ;) )
Obywatel Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 Rozwiazalem juz problem. Wynikl on od strony maxa tym razem. Wings tworzy meshe w dosyc malych rozmiarach, po zaimportowaniu nie obedzie sie bez skalowania. Jednak skalowanie w 3D studio wplywa na niektore modyfikatory, np. bonesy. Rozwiazanie jest kombinatorskie :-) nalezy wyeksportowac dany mesh z wingsa do formatu 3ds, nastepnie otworzyc go w Maxie, reskalowac, i wyeksportowac ponownie do 3sd. Teraz otwieramy naszego mesha w wingsie i eksportujemy :D
Rekomendowane odpowiedzi