Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ta piekna panne dostalem od Pioniera zebym ja zamiescil :) wiec mozna powiedziec ze go znalazlem w sieci :)

wrzucajcie cos bo nudno sie robi ;)

Napisano

Marcin - dzięki ;]

Z okazji urodzin dzisiaj nic nie robię ;P Jutro za to pełną parą, zagrzany dzisiejszym świętowaniem ;] w pełni sił przystępuję do pracy nad speedem.

Wykruszyła się "stara" wingsowa kadra. Gdzie się podziali ci, których widać na pierwszych trzech stronach tego topica?

let wings

Napisano

Boze jak mi sie tego niechcialo robic moze dlatego tak to wyszlo :P

aha i poprawilem nature troche, bo sie nudzilem i dodalem kilka kilo silikonu.

modeling : 3h

babkok.jpg

Napisano

moze popracujemy troche nad anatomia ...

Rzuty raczki :

reka.jpg

reka2.jpg

ZASADY:

-Czas na wykonanie to 1:00 h

ps. Czas do zamieszczenia prac to : 9 wrzesien do 24:00

Napisano

Heh. Mozna sie przylaczyc?

Sluchawczki zrobilem w ok. 30 min ( poczatkujacy jestem, wiec mi tyle zajelo ^^'). Wiem, ze nie sa "the best", ale jednak cos tam wymodelowalem :].

PS. To jest pierwsza "praca" jaka pokazuje na tym forum :). Nie besztajcie mnie zabardzo ;).

PS2. Nie zrobilem kabla, poniewaz trochu mi nie wychodzil ;).

Napisano

nikt Cie raczej nie bedzie besztal w speed modelingu. Jakiego softu uzyles ? jezeli max to kabel mozesz zrobic w 5 sec narusuj go splajnem i w wlacz renderable ustaw grubosc i to wszystko.

Sluchaweczki fajne

Napisano

Klicek - Bog zaplac ;). Cos tam pomodze ;). Uzywalem Wings 3D do modelingu, potem import do max'a i render na stock'u, bo cos mi sie Brazil zawiesza :(. Nie wiem czemu. Redneruje i nagle bach! Wyskakuje okienko, ze aplikacja zostanie zamknieta i tyle :|.

Napisano

Heh. Jak juz zrobilem sluchawki, to i nadszedl czas na inne urzadzenia przekazujace dzwiek, czyli glosniki :] (moze za niedlugo konsole DJ`a zrobie ;)).

Salvator - Yafray jest chyba tylko do Blender'a, a na tym programiku sie nie znam ;). Musze sobie dopiero go doglebnie poznac :].

Napisano

uuuu... Yafray jest nie tylko do Blendera... bo takie jest zamierzenie, masz bezpośredni rendering z wingsa, tylko trzeba zainstalować yafray. GI, caustic, fresnel, hdri, co tylkoz zapragniesz ;]

fajny sprzęt. Dzisiaj mnie w domu nie było, jutro coś wystrugam.

Napisano
moze za niedlugo konsole DJ`a zrobie ;)).

x-box czy PS2? Moze dreamcast?

Jak juz to nie konsole a konsolete, a i tak nie ma czegos takiego, wystarczy napisac decki:D

Napisano

zgniotłeś, zmiażdżyłeś, rozprasowałeś i wgniotłeś w ziemie moje ego ;]

gratulacje, to perełeczka tego wątku ;].

żebym ja znalazł 4 h czasu.... ehhhh

Napisano

Lol. Rozwaliles mnie :]. Musze sie wiecej postarac >:]. Moze tez cos z organiki zrobie, ale dopiero po formacie, bo mi sie 3ds max zepsul :/, a pliki z wings'a eksportuje wlasnie do 3ds max'a, wiec sila rzeczy :/.

Napisano

qrde nigdzie nie moge znalesc obrazka gdzie protos ma na sobie opancerzenie i jest to ladnie pokazane :| , planuje ten model wrzucic do zbrusha ale pierw musze obczaic o co kaman w tym programie ;)

Napisano

@sir_Bols odrazu widac ze meczyles stara rowno :)

bardzo dziekuje za te szkice sa boskie !! :)

Dzieki za wskazowke co do oczu masz racje troszke przesadzilem poprawie to mysle jak bede robil opancerzenie. Niestaty szkoda ze nie mialem tak dobrych szkicy wczesniej bo zrobilem wiele niepotrzebynch rzeczy , wiec bede mial okazje zrobic model drugi :p

@Lt.Knysha - tobie rowniez dziekuje za scrina zawsze sie przyda

Napisano

w czasie miedzy malowaniem okien a dzwi udalo mi sie usiasc na kompa o to efekty

modeling : 1:30 h

prots1.jpg

ps. oczywiscie wymodelowalem tylko zbroje ...

Napisano

Wow. Extra. Ja nic nie modelowalem, bo jestem swierzo po formacie i musze poinstalowac cale talatajstwo :P. Jutro jak bede mial czas, to cos pokombinuje :].

Pozdro

Napisano

mysle ze skojazenia kazdy moze miec inne dla niego to jest predator , a mi ta mordka przypomina tak troche tego kolesia w menu od fallouta2 nie wiem czemu :)

Napisano

Jesooo, czemu wszyscy mylą Protoss Zealota z Predatorem :P. Ja rozumiem, że twórcy zrobili podobną postać (miecze na nadgarstkach, dreddy i te sprawy), ale to "troche bardzo" inne postacie ;).

Napisano

Jak zlikwidowac problem z jednostkami? Importuje obiekt z Wings3D do 3D Studio i obiekty sa mikroskopijne. Przez to praca z wiekszoscia modyfikatorow jest utrudniona. Jak temu zaradzic?

Napisano

zaznaczasz i , prawy przycik i Scale-> Uniform -> 1000% :D

a w opcjach chyba jednak coś o jednostkach jest

(zawsze możesz zrekompilować źródło pluga ;) )

Napisano

Rozwiazalem juz problem. Wynikl on od strony maxa tym razem. Wings tworzy meshe w dosyc malych rozmiarach, po zaimportowaniu nie obedzie sie bez skalowania. Jednak skalowanie w 3D studio wplywa na niektore modyfikatory, np. bonesy. Rozwiazanie jest kombinatorskie :-) nalezy wyeksportowac dany mesh z wingsa do formatu 3ds, nastepnie otworzyc go w Maxie, reskalowac, i wyeksportowac ponownie do 3sd. Teraz otwieramy naszego mesha w wingsie i eksportujemy :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności