adek Napisano 17 Kwiecień 2013 Napisano 17 Kwiecień 2013 Autor programu 3DCoat zamieścił w serwisie YouTube film pokazujący najważniejsze nowości jakie zobaczymy w czwartej odsłonie tego programu. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2863
Creator Napisano 17 Kwiecień 2013 Napisano 17 Kwiecień 2013 Przyspieszyli voxelowy sculpting podobno. Nie porównywałem, bo nie miałem okazji dłubać przy czymś większym w tej Becie. Poza tym dodana jest dynamiczna tesselacja (Sculptris itp) - zwie się to Live Clay. Sporo bugfixów i usprawnień poczynili, ale do zbrusha dalej się nie umywa niestety, chyba że mowa o retopo itp.
Sebazx6r Napisano 18 Kwiecień 2013 Napisano 18 Kwiecień 2013 Czy ja wiem. Narzedzia pokazne tutaj wyglądaj dość ciekawie i chyba jest o połowe tansze.
Ania Napisano 18 Kwiecień 2013 Napisano 18 Kwiecień 2013 (edytowane) Miałam ostatnio okazję w tym pracować (voxle i retopo), bardzo fajne. Tylko kilka razy crashował nie zapisując backupa, ale to było beta, więc może poprawili. Edytowane 18 Kwiecień 2013 przez Ania
ikkiz Napisano 18 Kwiecień 2013 Napisano 18 Kwiecień 2013 głupio zrobione to wideo. Za szybko (choć pewnie na osoby pracującej w coat bardziej zrozumiałe) ale nie da się jednocześnie czytać napisów i patrzyć co się dziej w takim tempie. Jeszcze ten montaż, raz jedno, raz drugie. Nic nie wiem.
Monio Napisano 18 Kwiecień 2013 Napisano 18 Kwiecień 2013 Marketing mają średni i te filmiki wypadają słabo. Za to sam soft to jest miód. :D
Creator Napisano 18 Kwiecień 2013 Napisano 18 Kwiecień 2013 Bo to Ukraincy, jedyne co umieją dobrze sprzedać to wódkę i sprzątaczki :P Co do softu to byłem mega fanem, ale powoli zaczynam się męczyć. Ciągłe poprawki. Jeden bug naprawiony, wychodzi nowy w innym miejscu, albo wracają stare. Trzeba się przyzwyczaić do ślamazarności w niektórych featuresach. Niektóre procesy są zrównoleglone, inne dalej liczą się na jednym rdzeniu. Wiem że nie wszystko da się podzielić na wątki, ale w tym przypadku to jest random.
RK Napisano 20 Kwiecień 2013 Napisano 20 Kwiecień 2013 Dobrze że Polacy tyle miodnego softu do 3d zrobili...
Rekomendowane odpowiedzi